חתכים בלשון.

חתכים בלשון.

שלום, יש לי חתכים בלשון מאז שאני זוכר את עצמי. לא כואב בכלל אבל די חריג. לאחרונה שמעתי שהתופעה מראה על בעיות במערכת העיכול. אני לא סובל מבעיות במערכת העיכול, ולכן השאלה היא, במידה ואכן זה מצביע על בעיה שאני לא מזהה אותה, אני צריך לדאוג יותר? ומה ניתן לעשות בנידון. תודה לעונים.

תודה על התשובה,

חוסר בויטמין B על מה זה משפיע חוץ מהסימפטום של לשון מחורצת? ובאיזה מאכלים הוא נמצא? או שעדיף במצב של חוסר יתר לצרוך דרך תוספי תזונה?

ינוקא1

New member
זה בסדר.

לפעמים יש ללשון מבנה גנטי מסוים שאינננו מצביע על שום חולשה ושום בעיה. אם בנוסף לזה היית חש עוד כל מיני דברים , זה משהו אחר. אבל אני שמח לבשר לך שאתה בריא ושלם.

איך אתה יודע?

ראית אותו? תשאלת אותו? עם החלק הראשון של מה שכתבת- לא יכולתי להסכים יותר. עד שכתבת שאתה שמח לבשר לו שהוא בריא ושלם. ואם הוא לא? אני מניח שמעולם לא פגשת אותו, ולא בצעת בו בדיקות ואבחונים, אז זה לקחת על עצמך אחריות שאתה לא יכול להעמוד בה. אפילו אם היית כותב "כנראה"- הייתי מרגיש הרבה יותר נוח עם זה. ולשואל- אתה תמיד יכול לעבור אבחון אצל מטפל ברפואה סינית, שיראה את הלשון, ויחוש את הדופק. תמיד נחמד לגלות משהו חדש. ולא, אני לא מטפל ברפואה סינית (למקרה שnitzano מוטרד)

האמת שאני הבנתי את כוונתו

שבכל הקשור לשאלה, היא לא מצביעה על בעיה כך שאם רק זו הבעיה, זה אומר שאני בריא ושלם. זה די נכון ברוך ה`

ינוקא1

New member
אכן הבנת נכון ../images/Emo13.gif

ולדעתי אתה בריא ושלם. הלשון שלך היא ככל הנראה משהו שנקרא "לשון גיאוגרפית" - וזה בסדר וזה נורמלי. ולא רק זה - כפי שכל אדם הוא חף מפשע עד שהוכחה אשמתו , כך בעיני כל אדם הוא בריא עד שיוכח אחרת. יהיו מטפלים שיחלקו על זה , אבל אני חושב שעצם הוספת חששות מפני מחלות זה דבר שמאוד מחליש ומעודד מחלות שלא לצורך. ושלומלומי : כפי שיש אפקט פלצבו והוא בעל ערך ממשי של ריפוי , יש גם אפקט הפוך - נוסבו. כאשר אומרים לאדם "אתה חולה" והוא לא חולה , הוא יכול לפתח כל מיני דברים מעצם האמירה. כנ"ל אם תגיד למטופל שלתרופה מסוימת יש תופעת לוואי שאין לה - חלק ניכר מהמטופלים יפתחו את תופעת הלוואי. לכן צריך להיזהר מלומר לאנשים שהם "חולים" כל עוד אין ראיה ברורה לכך. כל אדם מבחינתי הוא בריא עד שיוכח אחרת , וגם אם הוא חולה , אני מחפש את המקום בו הוא בריא. אני מאוד מאוד ממליץ לך לקרוא ספר שנהנתי ממנו מאוד - "ריפוי קוונטי" של דר' דיפאק צ'ופרה, שם הוא דן בהרחבה בקשרים בין התודעה לגוף - החכמתי ממנו רבות.

הבעיה שלי היא לא עם דעתך,

אלא עם הניסוח. בהודעה הקודמת שמחת להודיע לאדם שמעולם לא פגשת אותו- שהוא בריא. יכול להיות שהוא לא כל כך בריא, והוא לא מודע לזה, ואפילו שאין לזה שום קשר לשאלה שלשמה הגיע לכאן. את התגובה הזו פתחת ב"לדעתי אתה בריא ושלם", וזה כבר אחרת לגמרי. זה הכל. והספר כבר נמצא על המדף של הספרים שאני בדרך לקרוא. טרם הספיקותי. אבל גם אם תגיד לאדם חולה שהוא בריא- קשה לי להאמין שקריאה מעל גבי הפורום תבריא אותו, אלא תרחיק אותו מלבדוק את מצבו האמיתי (ושוב, בלי קשר לשאלתו).

ינוקא1

New member
כי הוא עצמו אומר שחוץ מהלשון כלום לא מפריע לו

אז אם הדבר היחיד זה הלשון - מבחינתי הוא בריא לגמרי. אני מודע לכך שאם אבצע "אבחון סיני" מסודר לכל אחד אני אמצא איזה משהו. אבל אין צורך סתם להכניס חששות לבן אדם !

nitzano

New member
חתכים דווקא אינם מצביעים על חולשת מע' העיכול

סימני שיניים ולשון נפוחה מראים על חולשת מערכת העיכול. סדקים מצביעים על פגיעה בנוזלים. כאשר חיפוי הלשון אינו שלם או רציף, ויש בו כתמים מחוסר חיפוי אז ניתן לכנות זאת לשון גיאוגרפית.

לי יש דבר דומה, וגם לבת שלי

הסתבר לנו שאנו מרגישות טעמים טוב יותר מכלל האוכלוסיה. לאנשים כאלו קוראים טועמי על, ויש בזה עבודה, זה מה שנקרא "להיות טועם" לטעום אוכל או שתיה במפעל או במסעדה ולכתוב על זה חוות דעת (בעצם טועמים גם שמן זית למשל) הבדיקה הקלה ביותר שאתה יכול לערוך לעצמך אם אתה כזה היא להזכר אם אתה רגיש יותר לטעם מר מאחרים, אם אתה מרגיש מרירות קלה בחלק מהמאכלים שאחרים לא מבינים על מה אתה מדבר.... יש גם מקומות בהם עורכים מבחנים לראות אם אתה טועם על, אבל אני לא יודעת היכן.

nitzano

New member
חלק נרחב מחוש הטעם שלנו מושפע דווקא מחוש

הריח. מעולם לא שמעתי על קשר בין חתכים על הלשון לחוש טעם מוגבר (אולי דווקא להפך מכיוון שחוש הטעם, ע"פ הרפואה הסינית, מושפע מנוזלי הקיבה ופגיעה בהם מביאה לסדקים). בכל אופן, ככל הנראה לך ולביתך כנראה חוש ריח מפותח מאד.

למעלה