חתלתולה נושכת

madmadicine

New member
חתלתולה נושכת

היי,
יש לי חתולה מהממת, בת חודשיים וחצי, נמצאת אצלי כבר חודש. כבר מהתחלה רוב הפעמים שהייתי מלטף אותה, היא היתה נושכת אותי, אבל יחסית בעדינות. עכשיו התחיל אצלה קטע של נשיכות חזקות. וזה קורה בעוד כל מיני מצבים, נניח בלילה - בערך ב4 בלילה היא מתחילה לשרוט אותי (עד אז היא במיטה שלי ולא מפריעה) ואני נאלץ להעביר אותה לחדר אחר. וחוץ מזה לפעמים היא ממש נתלית לי על הרגל או על היד ו"לועסת" אותה - במצב כזה קרה לי שהשילוב של הכאב וההפתעה גרם לי ממש להעיף אותה. אני משתדל לשחק איתה כל יום עם חוט, ותעם הידיים רק ללטף אותה, ולמרות כל זה היא נושכת אותי - ונהיית יותר אגרסיבית כל הזמן. קראתי שלא כדאי לצעוק עליה, להשפריץ עליה מים וכאלה, אבל עכשיו זה כבר נהיה בעיתי , כי הנשיכות ממש כואובות. מה אני יכול לעשות? אני ממש רוצה שהיא תלמד לחיות איתי בשלום :)

דרורפפ

New member
לצערי אני לא יכול לעזור

לצערי אני לא יכול לעזור- לי אישית יש בעיה דומה עם גורה שמטפסת עלי ועד כה לא מצאתי פתרון.

רק רציתי לומר שלפי דעתי זה חשוב לציין אם החתולה שלך באמת אגרסיבית/תוקפנית, או שלפי דעתך היא מתנהגת כך כחלק ממשחק?

להתחיל בחינוך אסרטיבי עכשו
חתולים הם חיות של הרגלים. אם החתול התרגל מילדות לצורת התנהגות לא טובה. אחר כל יהיה קשה לשרש אותה. לך בשיטת המקל והגזר: מלטפים את החתול ומשחקים איתו אך ורק כשהוא רגוע ונינוח, גם כשהוא ישן ( אין להם בעיה להתערורר) . כשחתולה נושכת או שורטת עליך לילל בבכי כמו שחתולים עושים, הם מבינים מה זה בכי, לנשוף בכעס כמו שחתולים עושים, לכעוס לנזוף ( רצוי באיזו מילה חוזרת: "אסור" ,"די" ,"פויה" , "קישטה") כמו בנאדם וללכת משם בלי לשחק ולא להגיב אליה זמן מה. היא לאט לאט תבין שזה כואב וגם אסור. אצלי החתול הנוכחי הבין את זה מהר מאוד, והחתול הקודם הבין אבל המשיך לנשוך מדי פעם. חשוב מאוד להיות עקביים ולא לוותר אף פעם. אם ויתרת פעם , החתולה למדה שאפשר להפעיל יותר כוח לצורך הויתור.
החתולה עדיין קטנה וזה בהחלט יכול להשתפר, מצד שני היא על הגבול בו נרכשים הרגלים. עם הזמן והעיקור, יהיה שיפור הדרגתי בתוקפנות, בזכות ההתבגרות , אבל אי אפשר לסמוך על זה , כי עדין היא יכולה להשאר תוקפנית.
לא לשחק איתה משחקים אלימים, לא לשחק איתה בידים או ברגלים, לא להרגיז אותה או להפחיד אותה.
לגבי התוקפנות בלילה זה הכי בעייתי. הדבר הטוב ביותר הוא לא להגיב ואז הם מפסיקים בעצמם. אבל אי אפשר שלא להגיב לכאב של נשיכה בזמן שינה. הבעיה שהיא עלולה להמשיך לנשוך כדי שתגיב. גם תגובה "רעה" מצדך, היא תגובה וזה משחק עבורה. היא תלמד שנשיכה מעירה אותך ואז אתה משחק איתה בכף שאתה מעיף אותה ממך. לכן אני מציעה שתשים אותה בחדר אחר סגור עם כל מה שנחוץ. לא יקרה לה כלום כמה שעות. היא תיילל חודש חודשיים ואולי יותר ותתרגל!! כשהיא תגדל ותרגע, תוכל לנסות ולראות איך היא מתנהגת בלילה כאשר הדלתות שלה ושלך פתוחות. אצלי כשהחתול היה גור לא נתתי לו לישון בחדרי וסגרתי את הדלת. החתול מאוד רצה להיכנס והיה מפריע קשות. כשהחלטתי לתת לו לישון בחדרי, הוא החליט שהוא ישן במקום אחר... הוא רק רצה דלת פתוחה , לא יותר מזה.
חשוב מאוד להיות עקביים , כל יום כל היום. לא לוותר. ללכת בקו אחד ולהיות אסרטיביים. לוקח להם זמן להפנים , והם תמיד ינסו אותך עוד ועוד למצוא פרצה. בסוף זה עובד.

חתולה נושכת

קודם כל ההצעות של תולעת גשם נראות לי ממש טובות, גם מנסיון שלנו.
שנית - אם לא ראית עד עכשיו - מומלץ בחום לחפש ביוטויב, או להוריד, סדרה שנקראת my cat from hell. זו סדרה שבא פסיכולוג חתולים בא לבתים של חתולים "קשים" עם בעיות התנהגות, כולל כמובן אגרסיביות ונשיכות, ומסייע להורים לחנך אותם מחדש. אנחנו למדו משם פשוט המון, הסדרה הו היא הבית ספר הכי טוב.

שלישית - אם אתה מחוץ לבית כל היום? הילדה משועממת. זה גיל הכי אקטיבי. היא חייבת צעצועים למשחק עצמי. כדורי נוצה לרדוף אחריהם, עכברים, קופסאות תרופות ריקות, אטבי כביסה - כל דבר שקל ונדחף וזז.

והפתרון הכי טוב - גור נוסף. ככה שניהם מעסיקים זה את זה. וזה לא באמת יותר עבודה. רק עוד עשר דקות על הארגז.

בהצלחה וחג שמח. תעדכן מה קורה איתה אם בא לך.

madmadicine

New member
תודה לכולכם!

גם לזה שלא יכול לעזור :)
באמת עזרתם... לצערי כמו שכתבתם אני נמצא רוב היום מחוץ לבית, אבל משתדל לבלות כמה שיותר זמן איכות עם החתולה (טיקה) ולהביא עוד גור זה קצת גדול עליי למרות שברור לי שמשעמם לה וזה ממש יכול לעזור. אני משתדל לשחק איתה עם חכה כמה שאני יכול...
כל הבית שלי מלא בעכברים מרשרשים וכדורי פינגפונג אז אני מקווה שהיא מעסיקה את עצמה כשאני לא נמצא.
בהחלט אאמץ את עצותיכם ואנשוף עליה אתעלם ממנה כשהיא נושכת, ואצפה גם בסדרה. למרות שלא להפחיד אותה (או לא לדרוך עליה) זה בעייתי כי היא כל הזמן קופצת עליי ומפתיעה אותי מכל מיני מקומות.
צירפתי תמונה של טיקה ברגע רגוע (יחסית)

למעלה