חתלתולי נושך ושורט

PAND76

New member
חתלתולי נושך ושורט

שנה טובה ומועדים לשמחה, לכל החתולאים באשר הם
.
כתבתי פה בעבר ומאוד עזרתם לנו. אני ואישי הורים לדינו, חתול חמוד בן 9 חודשים בקירוב, שהביא המון אור ומתיקות לביתנו וגם מזל (אנחנו מאותגרי פוריות וכמה חודשים אחרי שהוא עבר אלינו, נקלטנו ב"ה להריון).
הוא למד בטיל לעשות צרכים בארגז ולאכול ולשתות יפה. למד שבלילה אנחנו ישנים ואין להפריע לנו, ויודע שבשבתות וחגים אנחנו מתעוררים יותר מאוחר, וגם לא מפריע. מסתמן שהוא גם מאוד אוהב אותנו, להתחכך ולהתלטף בנו וגם לקבל גירודים וליטופים, כשהוא מחליט כמובן (יש לו יללה מיוחדת לזה שלמדנו לזהות ואנחנו משתדלים לפנק אותו, רק כשהוא יוזם, למרות שלעתים קשה לא לאכול אותו, כי הוא ממש חמוד).
הבעיה, היא הנשיכות והשריטות. כשאני מתפננת על הספה מול הטלוויזיה ברגליים פשוטות, הוא נושך ושורט אותן. כנ"ל כשאני שוכבת לי במיטה עם הלפטופ. הרגליים מטריפות אותו והוא ישר מסתער. כל ניסיונותינו להסביר לו שזה לא נעים לי (שכללו טפטוף מים בסביבתו, נעילה שלו בחדר בכל פעם שנשך ושרט וגם גערות, צעקות ואפילו הסברים מתונים), פשוט לא עוזרים. את בעלי ד"א, הוא כמעט לא מטריד בסיטואציות כאלה.
הלכה הפנטזיה על חתולי - בטטה בסגנון גרפילד, שמחמם לי רגליים או בטן בחורף. גם הסירוס שלו, לא עזר. במקום יש לי חתול סמוראי, שהערבים עמו ברוב המקרים גיהינום, ומחייבים אותי להישאר סגורה בחדר השינה, מחשש שיתקוף. אם אני מעזה להכניס אותו, ישר אני מוצאת עצמי צורחת לבעלי שייקח אותו, כי כולי כבר שריטות ונשיכות. בבקרים הוא דווקא מפנק אותי (כולל בפיפי של הבוקר, כשאני בנוחיות
) וגם ידוע לי שחתול זו חיית לילה וההתנהגות הזו נורמלית ושלעתים חתולים תוקפים את מי שנראה חלש יותר, אבל בקרוב בע"ה אני אתפח ולא אוכל לברוח בכל פעם שהוא נושך.
אז אם מישהו התמודד עם מצב דומה ויש לו רעיון איך פותרים הבעיה, אני אשמח לשמוע.
שוב תודה ושנה טובה.

Yukita

Active member
מנהל
את לא מתארת מצב נורמלי

כי הבהרת משהו אחד בולט - לבעלך הוא לא עושה את זה. כזכור לי בזמנו גם לבעלך הוא נתן לישון ולך לא (יפה שהתגברתם).
&nbsp
מאחר שמדובר בדפוס שאינו בריא, למרות שמדובר בחתול צעיר (שעוד יירגע ויהפוך למיושב בדעתו) ומאחר שיש כאן איזה עניין חוזר, ההמלצה שלי היא להזמין אליכם יועצת חתולים. עשו זאת עכשיו, לפני שהתינוק (מזל טוב!) מגיע, כדי לפתור גם את ההתנהגות מולך וגם להתכונן לבוא התינוק, להכין את דינו (ואתכם) להתנהלות כשהילד יגיע.

PAND76

New member
תודה מקרב לב יוקיטה. על עוד תגובה מושקעת וחכמה.

שנה טובה!

sharonei1

New member
יש לי אולי רעיון אין לי מושג אם יעבוד

כתבת שהוא שורט רק את הרגליים
יכול להיות שהתרגל פשוט לשרוט רק רגליים שלך מגיל קטן
זה קורה גם עם בני אדם שעם מישהוא אחד עושים משהוא ועם אחר לא
לכן במצבים שהוא שורט תמרחי איזה חומר שחתול לא סובל על הרגליים ואז הוא כבר לבד יפסיק גם אחריי שלא תשימי

PAND76

New member
זה רעיון לא רע. יש תרסיס דוחה חתולים

שאני משתמשת בו בסביבות רהיטים ווילונות והוא אכן מתרחק מהם. השבוע מעט נמרח לי על היד, אז הוא נמנע מלהתקרב אלי לאותו יום. הבעיה שאני בהריון ולא בטוחה שרצוי שאתמרח בחומרים כאלה. אולי אפשר לרסס גם את סביבת חדר השינה וזה יעזור לפחות בינתיים. בנוסף - כשיגיע ב"ה הבונבון, לא מקובל יהיה גם למרוח אותו בכאלה תכשירים
. אולי יועצת חתולים תעזור.

אני מודה מקרב לב על העצה. שנה טובה!

sharonei1

New member
נראה שחתלתולי

אוהב רק את הרגליים שלך

את יכולה בהתחלה ללבוש גרביים או משהוא דומה ועליהם למרוח

למעלה