חתלתול חוזר לגינה של השכנים

christprinn

New member
חתלתול חוזר לגינה של השכנים

שלום,
אעריך מאד עצה, בבקשה.
היום אימצנו חתלתול בן 9 חודשים,לגדל בגינה הפרטית שלנו (ובבקשה לא לשפוט, אין לנו אישור ולא אפשרות לגדל בבית, ואעריך אם הדיון לא יילך לשם).
הבעיה היא שהחתלתול אומץ מהשכנה, אז הוא מתעקש לחזור לגינה שלה, גם מתוך הרגל של בית, וגם כדי לשחק עם האחים שלו (שחלקם עוד מחפשים בית, וחלקם השכנה אולי תשמור. גם האמא אצל השכנים, אבל דווקא אליה הוא כבר לא קשור). השאלה: איך מרגילים אותו להישאר בצד שלנו, לפחות רוב הזמן? אומנם כואב הלב להפריד משחקי אחים שובבים כאלה, והשכנה אפילו הזמינה אותנו לבקר מידיי פעם, אבל קשה לה שיחיו *רוב* הזמן בחצר שלה. אשמח לרעיונות איך ללמד אותו שהבית נמצא בצד שלנו. כמובן יש אצלנו אוכל, משחקים, חול, מצע נוח, אבל קשה להתחרות ברצון שלו לחזור לאחים המתוקים.

(אגב, אני אעיר שהגבול עם השכנה הוא בלי כביש, אז אין סכנה, רק בעיה ללמוד איפה הבית החדש). תודה רבה!

אלישבע777

Well-known member
כמה עצות

ברכות על האימוץ! הבעיה עתה היא מינורית. אם הוא חוזר למקום היוולדו, זה מצב טוב... בעוד זמן מה, הוא יתחיל לנדוד בין החצרות, כמו כל חתול זכר! ואז הוא בכלל לא יחזור! חתולי החצר הנאמנים, הם בעיקר חתולות, שקרוב לוודאי, קשורות זו לזו בקשרים משפחתיים. חתולות, נוטות להישאר במקום שהן נולדו, או בקרבתו. החתולים נודדים. דבר ראשון- צריך לסרס אותו. הסרוס ירגיע אותו ויפחית את הצורך שלו לעזוב את הסביבה. גם הוא לא יחפש קטטות מיותרות עם זכרים אחרים. כדי שהוא ישאר בחצר שלכם, אתם צריכים להפוך אותה למקום אטרקטיבי בשבילו ולהרגילו למקום בכל יותר. בחצר שלכם, הוא צריך לקבל הרבה פינוקים!! בית, משחקים, ומזון משובח - רק לו. אתם צריכים לשחק איתו כל יום והרבה ולקשר את עצמכם לצוות הבידור שלו ולמלצרים שלו... לפחות בהתחלה, תנו לו מזון בהאכלה מכף היד והרבה ליטופים, הברשות ומה שהוא רוצה. אם יהיה לו טוב אצלכם - הוא אולי יישאר... ואולי ילך ויחזור. הוא כבר חתול כמעט בוגר ויש לו הרגלים משלו. אילו היה יותר צעיר, היה יותר סיכוי שיישאר. החתולים הם בעלי חיים חופשיים, עצמאיים ואינם חיות להקה. הם מטבעם חיים לבד ואינם זקוקים מאוד לחברה אנושית או חתולית. אם יהיה לו כיף אצלכם, אז יהיה לו אינטרס להשאר במקום כיפי ומוגן. כמו כן עליכם לבנות לו בית חמים, שיהיה רק שלו. זה לא קל, כי בוודאי חתולים אחרים יאמצו את הבית הזה לביתם.
בדקו אם יש אפשרות לגדר היטב את הגינה ולהקשות עליו את היציאה, זה יהיה מצויין. אם כי אני לא בטוחה שאפשר לגדר גינה, באופן כזה שחתול נחוש לצאת, לא ימצא דרך לצאת...
ואתם- צאו - עתה להרפתקה הזו. אם תתמידו, יתכן שהיא תישא פרי. אם לא - אז תדעו שזו בחירת החתול. בעתיד, תבחרו לאמץ גור צעיר יותר, לדעתי חודש וחצי -חודשים והכי טוב, כזה שנולד בקרבת מקום. כל העצות הללו, הן אינן מניסיון של גידול חתול בחצר, אלא מניסיון של שנים רבות עם חתולי בית והתבוננות בחתולי חצר. מקווה שיהיו כאן אנשים עם ניסיון מעשי של ממש שיתנו עצות טובות.
מזל טוב ובהצלחה ושתפו אותנו בפורום, עם תמונות כמובן!!

Yukita

Active member
מנהל
שתי אפשרויות

1. לקבל את המצב ולקוות שעם הזמן החתול יראה בצד שלכם את הבית שלו וישהה שם יותר ויותר. בכל זאת, הניתוק מהאחים ומהמקום המוכר הוא כפוי ומלאכותי ואין שום סיבה שהוא מבחינתו ושלעצמו יבין למה רוצים בזה.
&nbsp
2. לנהוג בדפוס הרגיל של איקלום מומלץ שזה לסגור אותו בביתכם למשך שבועיים עד חודש כדי שילמד לזהות בכם את משפחתו. מאחר שמראש הכרזתם שלא ואי אפשר, אז כנראה האפשרות הזו אינה קיימת למרות שזוהי אכן הדרך המקובלת לאור העובדה שאין אפשרות להושיב את החתול לשיחה ולסכם איתו שמעכשיו הוא כבר לא הולך למקום שנראה לו הכי טבעי להיות בו.
&nbsp
יש בין הח'ברה המוכרים לי חתול שנאלץ לעבור משפחה לבנין סמוך, אבל שם זה הצליח בעיקר כי המשפחה המקורית עזבה את הדירה ועברו לשם אנשים אחרים עם כלב כך שלא ציפו לו שם לא אוכל ולא בטחון. המצב שאתם מתארים הוא כזה שלחתול עצמו אין שום סיבה להבין מה אתם רוצים ממנו.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא אימצתם אותו, חשבתם שאתם מאמצים אבל שכחתם לספר את

זה לחתול

&nbsp
דרך נסופת שגם כניראה לא אפשרית במקרה שלכם זה לסגור את החצר בצורה הרמטית כך שהגור לא יוכל לעבר לחצר של השכנה.
&nbsp
במצב אחר הייתי ממליץ לכם לאמץ שני גורים שיהיה להם יותר מעניין ביחד אבל במקרה שלכם כניראה זה לא ישנה את המצב וכל הגורים יתאחדו איפה שהם רגילים להיות.
&nbsp
הייתי אומר מבקרה לשכם שאין הרבה מה לעשות חוץ מגידול משותף של כל הגורים יחד עם השכנה. אם תאכילו באותו מזון ותאפשרו להם להסתובב בשתי החצרות אז אולי חלק מהזמן הם יבלו בחצר שלכם וחלק בחצר של השכנה.
&nbsp
אני רק מקווה שלהגורים והאמא שלהם כבר מסורסים ומעוקרות אחרת צפוי לכם פיצוץ אוכלוסין.

למעלה