חתמו-עצומה להכרה בהוצאות טיפול בילד

sharon2939

New member
חתמו-עצומה להכרה בהוצאות טיפול בילד

שדולת הנשים בשיתוף פורטל mamy אוספת חתימות להעברה לשר האוצר. כנסו וחיתמו, זה חשוב לכולנו. לגדל ילד מעבר לאושר ולאהבה זו גם הוצאה נכבדת. במדינות רבות הוצאות הטיפול בילד כמו גן ילדים, מטפלת, ביה"ס וכו´ הן הוצאה מוכרת לצורך ההכנסה. הרי אם היינו נשארות בבית ומגדלות את התינוק, לא היתה הוצאה וגם לא היתה לנו הכנסה. כאשר אנו יוצאות לעבוד עלינו למצוא פתרון - שעולה כסף כמו מטפלת, מעון...למה שהעלות הזו לא תוכר לנו כהוצאה לצורך הכנסה ואז מס הכנסה נשלם רק על ההכנסה נטו אחרי ההוצאה הזו. הרי הוצאות רכב שמסיע אותנו לעבודה- מוכרות, חניונים, ציוד משרדי...הכל מוכר. למה שהגן לא יהיה מוכר? אני מבקשת מכולן להתגייס ולחתום, כך אולי נצליח להשפיע.

הייתי חותמת בשמחה, לולא...

מקווה שאני לא טועה וסתם מלכלכת, אבל הבנתי שתהליך החתימה משולב בתוך תהליך ההרשמה לאתר שלהם, כולל חובה למתן פרטים שלא ברור למה ישמשו אם זה חתימה על עצומה. לא אוהבת הטעיות, ואשמח אם יתברר שטעיתי ואז כמובן אחתום.

anatina

New member
אכן מרגיז

ניסיתי לחתום ותוך כדי הבנתי שזה משרת יותר מדי אינטרסים מסחריים

הייתי חותמת לו הייתה בזה תועלת

אבל לתשומת ליבכן שהחזר תקבל במנגנון כזה רק אם שמגיעה בכלל לסף המס ורוב מוחלט של האמהות העובדות אינן מגיעות לסף המס, בוודאי לא אלו הזקוקות ביותר לכסף הזה, כלומר, בעלות השכר הנמוך. כתבתי על זה בפירוט בעבר ואין לי יכולת לפרט כרגע, אבל מיש רוצה מוזמנת לעיין באתר של מס הכנסה במדרגות המס. למשל, אם לשלולשה ילדים (לא חיה נדירה...) צריכה להרוויח מעל 7500 ש"ח על מנת להתחיל לשלם מס הכנסה. כמה נשים כלאו אתן מכירות? רוב מוחלט של הנשים בשוק העבודה הישראלי משתכרות שכר מינימום או מעט יותר. אני בהחלט בעד מנגנון שיתגמל אמהות עובדות, אבל המנגנון המוצע יועיל רק לעשירונים העליונים.

debby12

New member
מנהל
../images/Emo207.gif מה זה סקלפל?

השרשור למטה כבר לא יקפוץ - ואני סקרנית לפשר המונח

debby12

New member
מנהל
אה - סכין מנתחים

<יופי דבי, למה לא גיגלת לפני ששאלת?>

mise

New member
אפשר גם לשאול בלי לגגל.

זה בסדר גמור. אפילו רצוי לא לגגל כל דבר... לפעמים שאלה קטנה בפורום (וואלה, יש פורום שנקרא "שאלה קטנה", אם אני לא טועה) חוסכת מיון גדול בדפים וזמן בקריאת חומר, כי למישהי/ו יש כבר תשובה.

למעלה