חתן / כלה בהזמנה

3שרונית

New member
חתן / כלה בהזמנה../images/Emo49.gif

ראיתי תוכנית טלויזיה על גברים שנוסעים לאוקריאנהף אחרי שבחרו להם אישה מתוך "קטלוג" , הם נפגשים שם, פגישות ספורות ואם ...."הכל בסדר" הם מתחתנים ובאים לארץ, אצל רובם העניין לא מצליח והאישה עוזבת/נוטשת/בורחת אחרי שקיבלה את הויזה..... ולענייננו, על פניו פתרון אידאלי לא?? אדם בודד שמחפש אהבה או לפחות זוגיות יכול פשוט לבחור לו מישהי מתוך אלבום ,לחסוך את כל הבליינד דייט, ואתרי ההיכרויות מה דעתכם? הייתם מוכנים לזוגיות כזו? למן שידוך שכזה?

ליאל212

New member
ממש אבל ממש לאאאאאאאאא../images/Emo5.gif

רוצה להכיר רוצה להריח רוצה לגעת רוצה לדעת לחוות להנות לדבר ועוד ועוד ואז ורק אם ירגיש לי שזה זה

אוי

גם אני ראיתי פעם את התכנית הזאת. אני לא זוכרת בדיוק כי זה היה מזמן, ולא זכור לי אם זה היה סתם אלבום או גם קטעי וידאו שאפשר לראות קצת יותר... אבל בכל מקרה התכנית הזאת היא לא קנה-מידה לכלום. זה לא אנשים שמחפשים אהבה נטו. זה אנשים עם אינטרס. מדובר בד"כ על גברים כבר לא צעירים שזקוקים לאישה איתם ומתקשים למצוא.. הם בד"כ מבוססים ומשתמשים בזה כדי ל"לקנות" וזה בפירוש קנייה, של בחורות קשות יום שם, ש"זוכות" בבעל מבוסס ובעיקר בדרכון ישראלי.... אני לא חושבת שאין סכוי שתתפתח שם אהבה כי אהבה כבר למדנו יכולה להתפתח מכל מקום ומכל סוג של קשר. אבל אין ספק שהסכויים פחות קטנים כי זו בהחלט אהבה שתלויה בדבר לפחות בהתחלה.... אם בכלל יש שם אהבה... ואם הייתי מוכנה לשידוך כזה? בתור בעל? ברור שלא אבל סתם להכיר ולזרום משם, ת'כלס זה מה שאנחנו עושין בנט לא? קודם תמונה, אח"כ מצלמה.... אחכ" פגישה ואז מחליטים... ההבדל שהפגישה הראשונה שלנו לא בחופה וכן, זה הבדל עצום

straycat

New member
עשרה בשקל... רק היום ../images/Emo124.gif

לדעתי, גבר שחושב שהוא יכול "לקנות" לו כלה מתוך קטלוג ומצפה שהדבר יתפקד כזוגיות לטווח ארוך, חייב להיות אטום וטיפש בצורה בלתי רגילה. ברור שהנשים שמוכנות לפשרה הנוראית הזו עושות זאת מתוך מצוקה נוראית. לעומת זאת, הגברים שעושים זאת פועלים מתוך דלות רגשית, בורות ופחדנות. הם לא באמת רוצים בת-זוג, כיוון שהם כלל לא יודעים מהי. הם בסה"כ מחפשים מישהי שתכבס, תנקה ותבשל להם, וגם תשכב איתם (אולי גם תלד להם ילדים) -- זו לא זוגיות, זו עיסקה נצלנית כלפי הנשים (לדעתי, אילה שנוטשות עושות את הדבר הנכון). אדם בודד שמחפש אהבה צריך לשפר את עצמו, להתאמץ ואולי גם למצוא. לגברים זה אמור להיות קל, כיוון שיש הרבה מאוד נשים איכותיות. לנשים הרבה יותר קשה, המצב "בשוק" לא משהו...

you must be joking!!!

לא רק שזה לא מאהבה, אלא אפילו נישואי נוחות עם טיפת אינטרסים אבל גם כבוד הדדי והפנמה של נורמות של הגינות אין כאן. זה ממש עיסקת בשר נוראית , מבישה ומשפילה לשני הצדדים, עצוב ופאתטי במידה שלא תיאמן. עדיף להעביר חיים שלמים לבד ולא לעשות כזה דבר. כמו כן מבחינת האשה סיכוי לא מבוטל שהבחור ינהג בה בצורה רעה והיא תסבול, או שסתם תסבול מהעדר תקשורת, ומבחינת הבחור סיכוי לא מבוטל שגם אם הוא יהיה בסדר יחסית לנסיבות, הבחורה תעשה לו צרות, כי רק כספו + תעודת זהות ישראלית מענינת אותה, הוא לא מענין אותה ולא אכפת לה ממנו כלל. פשוט זוועה שרק אדם עם שיקול דעת מוטעה לחלוטין וייאוש מחריד עשוי לעשות בטיפשותו.

3שרונית

New member
מסכימה עם כולכם ../images/Emo39.gif ועדיין

יכול להיות שלאנשים מסויימים אין את היכולת ליצור מערכות יחסים "נורמטיביות" מכל מיני סיבות ולאו דוקא בשל מגרעה כזו או אחרת באישיות שלהם, יש אנשים עם כל מיני בעיות פיסיות או מנטליות שהחברה שלנו מוקיעה והאפשרות היחידה עבורם למערכות להקמת משפחה או למציאת בן זוג היא כך...אז מה עדיף שישארו בודדים כל חייהם?? ומה שונה הדבר משידוך או נישואים בכפייה הקיימים בחברות שונות בתוכנו??

זה שונה משידוך

בכך שבשידוך של שני בני זוג עם מוגבלויות יש לך שני אנשים שבאמת רוצים זוגיות אבל מוכנים להתפשר על מישהו שהוא פחות ממה שהיו רוצים. בעסקה הזו לא מדובר בד"כ על אישה שרוצה זוגיות אלא על אישה שרוצה לצאת מהארץ שלה ולשפר את המצב הכלכלי שלה. היא לא רואה בו בן זוג אלא תעודת זהות, כסף, שחרור ועצמאות. ולגבי הגברים - אני חושבת שאלו בעיקר גברים עם מוגבלויות או כאלה שנשארו רווקים עד גיל מאוד מאוחר ולא מצליחים להשיג מישהי בדייטים רגילים וחבל כי הם נמצאים במצב של נישואין כאלה בלית ברירה.

עדייך להיות לבד... מה גם שב 99%

זה לא יחזיק מעמד, אלא יתפרק תוך זמן קצר ולרוב עם בלגן , בין כלכלי ובין סתם רוע, כך ששום דבר לא נפתר , ההפך החיים נעשו רק יותר מרים וקשים. זה מיקסם שווא וללא ספק או היסוס: עדיף להעביר מחיים שלמים לבד מאשר להסתבך בכזה דבר וליפול לבור כזה , ואגב, גם בתסריט האופטימי ביותר , לחיות עם בן /בת זוג בלי אהבה או לפחות רגש אנושי, מישהו שנמצא איתך רק מתוך תועלתנות ו/או חוסר ברירה זה נורא ומרגיש יותר בודד מלהיות לבד, אבל עם חברים אוהבים.

בכלל לא פתרון אידאלי

מה שחסר לי פה זה הרגש ולכן ממש חבל לי על זוגות כאלה. הרגש של שניהם חסר לי. לא יכולה לראות את עצמי בוחרת מישהו מתוך קטלוג. לא יכולה לראות את עצמי לא "נבחרת" על ידי מישהו שבאמת רוצה אותי בגלל מי ומה שאני. לא רואה את עצמי מסוגלת לחיות עם מישהו כשאני תוהה אם הוא איתי כדי לברוח מהמציאות בארץ שלו / ממניע כלכלי / מכל דבר שהוא לא אהבה וחיבה. כנראה בגלל זה הזוגות האלה גם לא מחזיקים מעמד.

למעלה