"חתן ספרדי"

יתושים34

New member
"חתן ספרדי"

נאמר לנו שישנם תאריכים בחודש מאי שאפשר להתחתן רק במידה והחתן הוא "חתן ספרדי". מאחר ואנחנו נמצאים רחוק מאוד מענייני הדת אני מוצא את הסוגיה ה"גורלית" הזאת מבלבלת למדי. שאלות: 1) אבא שלי חצי ספרדי, אבא שלו ספרדי, אמא שלו אשכנזיה, כל הצד של האמא אשכנזים - האם אני נופל בקטגוריה של "חתן ספרדי"? 2) אם החתן הוא ספרדי, האם זה אומר שגם הרב הוא ספרדי? האם יש מנהגים מיוחדים בחופה שהרב הוא ספרדי? תודה על עזרתכם... החתן המבולבל.

מנסה לענות ../images/Emo13.gif

1) במנהגי עדות הולכים לפי מוצא האב. במקרה שלכם אב החתן ספרדי (אם הבנתי נכון
) ולכן עליכם לנהוג לפי מנהגי הספרדים. 2) אתם יכולים לבחור רב ספרדי או אשכנזי. מה שבא לכם. הגיוני יותר שאם המשפחות ממוצא ספרדי תבחרו ברב ספרדי. ישנם הבדלי נוסחים בין אשכנז לספרד- לא משהו שאמור להטריד אותכם. כמו כן- מנגינות הברכות שונות- מה יותר מדבר אליכם? (אם זה בכלל משנה לכם...) לא מצליחה להזכר כרגע בהבדלים נוספים. אולי בעצם משהו אחד קטן- בחופה ספרדית מקובל שהחתן פורש מעל שני בני הזוג את הטלית כאשר הוא מברך עליה שהחיינו. מנהג שלא קיים בקהילות אשכנז. אולי שאר חברי הפורום מזהים עוד הבדלים ויאירו את עינינו
העיקר- שיהיה בהרבה מזל טוב
ונשמח לעזור בכל שאלה ועניין.

לא נשמה גם עידה לפי אמא ,

שאלי רב ותראי אני שאלתי את רב וכך אמר לי לפי אמא הולכים, שולחת לך מסר להסבר למה אמא

רוב הפוסקים קובעים כי מנהגי העדות הם לפי האב.

מסתבר מהמסר שלך שבמקרים מאוד מסויימים הולכים לפי האם- אבל זה רק עפ"י שאלת רב. וכל אחד יעשה כמאמר רבותיו

אני מתנצלת וחוזרת בי- יש פוסקים הסוברים שלפי

האם ויש שלפי האב. ותודה לפלאות של עליזה שהאירה את עיניי

מוסיפה עוד קצת:

כאחת שנשואה לספרדי ויש לה גם גיס כזה אני רוצה להוסיף עוד הבדל: בחופה של אשכנזים הכלה מסתובבת 7 פעמים סביב החתן ובספרדי לא. בקשר לתאריכים: ספרדים נוהגים לא להתחתן בליל ל"ג בעומר אלא מהיום שאחרי ואשכנזים כן. עוד משהו לגבי חופה: יש מנהג אצל ספרדים להגיד אחרי קריאת הכתובה את המילים "ויתן לך אלוקים מטל השמים ומשמני הארץ ורוב דגן ותירוש". שיהיה הרבה הרבה
ותזכו לבניין עדי עד.

נפל לי האסימון חודש מאי - ספירת העו

ספירת העומר. ואז באמת ישנם הבדלים בין ספרדים לאשכנזים, אם מתחתנים בין ל``ג בעומר לשבועות, הספרדים מתחתנים והאשכנזים בד``כ לא.

למעלה