חתן פרס ישראל עזריה אלון הלך לעולמו

יוליקה

Member
מנהל
חתן פרס ישראל עזריה אלון הלך לעולמו

חתן פרס ישראל על מפעל חיים לשנת 2012, עזריה אלון הלך לעולמו
עזריה היה בן עמק יזרעאל, תושב הגלבוע.... כיון שאני עם הטאבלט,
אביא מחר דברים לזכרו. כולם זוכרים את תכניתו המיתולוגית ברדיו בשבת בבוקר...
יהי זכרו ברוך.

אהבתי להקשיב לו. נהניתי מספריו

כחובבת טבע ובמסגרת עבודתי כספרנית חדר עיון לעותקי האנציקלופדיה "החי והצומח של ארץ ישראל", שהיה עורכה הראשי, וספריו האחרים היה תור , היו כמה עותקים כמובן, - לפני עידן הרשת....

לקראת סופשבוע באו הורים לתכנן את הטיול המשפחתי השבועי, וגם ספרים לילדים כתב...

יהי זכרו ברוך.

נפגשנו מספר פעמים

כל המפגשים למעט אחד שעסק בטבע, היו בנושא רכבת-העמק אותה אני חוקר כבר 18 שנה והתוצאות בספר :"רכבת-העמק - תחנות וסיפורים". יש לי אפילו ספר עם הקדשה שלו ושל רות לעזה רונן שהיא בתו של ויניה כהן שהיה המזכיר של עין-חרוד ועל שמו נתיב ומצפה על הגלבוע , שבת דודה שלה היא הסופרת לילה בסביץ מעין חרוד ובת דודה נוספת של עזה צבי שאמה היתה מורה לאמנות, ושהיא האשה שהיחידה שידוע שנולדה ברכבת-העמק (יש לי את סיפור הולדתה בכתב ידה).

עמיקם10

New member
ולמה עם הטבע..כי אתמול היינו במס הכנסה.

סניף רחובות משרת גם את ראש'צ.בשביל להוציא איזה קרן גימלאות בגלל [שלפני שבע שנים הוקמה מבטחים החדשה]....צריך טפסים..וניירת..ועוד.
ורצוי מזכירה שתסדר את העניינים של הניירת בבית..[אשתי אחות ולא פקידה]..העיקר באנו והפקידה אומרת שחסר זה וזה.חזרנו הביתה.הבאנו לה את הנייר שאשתי שמה בצד פעם וזכרה..והפקידה שחזרנו אליה-אמרה שחסר לה מספר תיק של הקרן..במס הכנסה..
בסוף נתנה לנו מה שצריך..[הנייר שנקרא טופס 161 מלפני 7 שנים נשאר בבית בערד..[כנראה].והפקידה אמרה שזה מה שהם צריכים ולא טופס 161.סתמתי.
והכל בשביל סכום לא גדול..
מאות אנשים פוקדים את סניף רחובות..וכמו בדואר ..לוקחים מספר ומחכים..ובקושי יש כסאות לכולם..רק הכניסה לבנין זה 5 דקות בגלל המאבטח..כולל הורקה של הכיסים..
בסיכום שלש שעות..שתי נסיעות לרחובות ובקושי אלף שקל לשעה.
והקרן מנורה מבטחים השקיעה ברומניה..לפי 'המקור'..בכסף שלנו..ושלכם. לא ברור אם הפסידה או הרויחה.
נ.ב.
רציתי גם להוסיף על רכבת העמק..ועל עזריה אלון- שהיה מחסידי ארץ ישראל השלמה- אבל יוליקה לא מרשה..

emmy5

New member
משהו ראה את התוכנית בערוץ 10 על לידות?

מעניין,עברתי 2 לידות ,אבל התוכנית עשתה אותי להתרגש וגם לבכות.

אם יהיה עוד, אני ממליצה על השידור הזה

י מ י ת 2

New member
אני צפיתי בתכנית היא אכן מרגשת.

ניסיתי להשוות ללידות שלי. אין מה להשוות. בזמנו לא בא בחשבון ולא עלה על הדעת שהבעל יהיה נוכח בלידה. והאמא על אחת כמה וכמה. בשום אופן לא רציתי שאמא שלי תדע בכלל שאני בחדר לידה, עד אחרי הלידה. לא עשינו עסק כל כך גדול מלידה. ולא היו כל כך הרבה אנשים בחדר לידה. גם לא היה אפידורל וכל מיני מסז'ים ודולות ודברים כאלה. באו לחדר לידה, צעקו קצת (אני לא צעקתי...) וילדו ואחרי שמונה ימים הלכו הביתה. היום יוצאים הביתה אחרי יום או יומיים.
מה שעניין אותי הבעל המלחיץ של הבחורה שהלכה ובאה לבית חולים כמה פעמים. הוא כל הזמן דאג לרווחתו ובסופו של דבר הלך להתיעץ עם הרב כאשר עלתה בעיה שהיה צריך לקבל עליה החלטה. והוא לא דתי. אולי המשפח דתית.

emmy5

New member
ימית,נכון נכון,לא היתה לו כיפה ..אבל מעניין..

הלך לשאול את הרבי, אבל גם היא הייתה ילדה מפונקת.
בזמני, גם לא היה אף אחד בחדר, דווקא התרגשתי מהבחורים,
לראות את הנולד החדש.
טוב ,בזמני,לא היו גם חיתולים חד פעמי ,
גם כסף לא היה לי ..אני עשיתי רק שני ילדים בגלל זה.
אולי זו לטובה ,

יוליקה

Member
מנהל
כן, גם אני צפיתי והתרגשתי

לא כל כך מפני שניסיתי לשחזר את ההתרגשויות שלי....
בלידה השלישית שלי בעלי היה אמור להיות נוכח...אבל לא הספיק
כי ילדתי על האלונקה של האמבולנס בכניסה לחדש לידה...

אבל נכחתי ב-3 לידות מתוך ה-5 של נכדי...
בפעם האחרונה לפני 5 חודשים בדיוק בלידה של נכדי...בלידה קיסרית...
ולפני כן לפני כשנתיים בלידת נכדתי בלידה רגילה... ההתרגשות חזרה
על עצמה...

רק כל הזמן צחקתי על הרופא המיילד השמן מהתכנית...ניראה היה לי
שאחרי כל לידה ההריון עובר אליו...איזה בטן יש לו!!!!

הדסהש1

New member
בזמנינו לא נתנו לבעל להיות נוכח בלידות...

אני ילדתי בניתוחים...בהרדמה מלאה...3 בנותי גם אבל
היום בהרדמה מקומית...ובהעל היה נוכח...רק בלידה של
התאומים של ביתי הייתי איתה עד לרגע שהיה צורך
לפעולה מהירה והוצאתי מהחדר.כי הם היו פגים והיו שם
צוות של רופאים והמולה....

בשני האירועים שלנו, אני לא הייתי בבית

בהולדת הבן הייתי במרדף אחרי מחבלים ברפיח והגעתי לבית החולים בקריה עם כל הנשק והחגור, וכנראה שהייתי מפחיד.
בהולדת הבת הייתי שתול במסגרת המשטרה בתפקיד שלא יכולתי לצאת באמצע כדי שלא לשרוף עבודה של שנה.

למעלה