חתן שזקוק קצת לעידוד

איתי999

New member
חתן שזקוק קצת לעידוד

שלום, נדמה לי שכבר כתבתי כאן בפורום מזמן מזמן כשהסרטן התגלה אצל אימא של אישתי לעתיד , רק מה שאז עוד היינו ממש אופטימים ובטוחים שזה קל. לצערי בחודשיים האחרונים המצב יתברר כקשה הרבה יותר. היא עברה טיפולים כימותרפים קלים יחסית שעצרו את התפשטות המחלה אבל הסרטן עדיין נמצא בגוף בכל מערכת העיכול שלה (מהוושט שם מרכז הגידול ועד לבטן). שבוע שעבר היא התחילה בטיפולים קשים מאוד, היא נורא רזתה, היא לא אוכלת, סובלת נורא והזויה. חברה שלי סובלת יחד איתה, נוסעת אליה מלא כדי לעזור לה ואבא שלה ולאחיות שלה וכל פעם כשהיא חוזרת משם היא מדוכאת ועצבנית ומוציאה את זה עליי. אני נמצא בשבילה כמה שאני יכול, שותק, סופג ומשתדל להבין כמה שאפשר, אבל האמת שגם לי כבר קשה, בפרט מאחר ואנחנו עומדים להתחתן בעוד 5 חודשים ונמצאים באי ודאות איומה כי אנחנו לא יודעים מה יהיה עם אימא שלה. הפחד הכי גדול שלנו זה שקבענו תאריך רחוק מדי לחתונה ושזאת טעות, כי אימא שלה לא הסכימה לשמוע שנתחתן לפני שהיא מחלימה. רק מה שעכשיו אנחנו מבינים שלא בטוח שהיא תחלים
ופוחדים נורא ממה שיקרה. אני נורא מפחד ממה שיקרה, היא כל העולם של חברה שלי ואם יקרה לה משהו אני לא יודע איך היא תשרוד. איך אני יכול עוד לעוד אותה? כל פעם שאני מנסה ואומר שיהיה בסדר היא תוקפת אותי אומרת שהיא לא רוצה לשמוע שיהיה בסדר, כי רע לה והיא שונאת את המצב הזה והיא מתוסכלת נורא. אני מתוסכל כבר בעצמי כי אני לא יודע מה לעשות עוד, לי בעצמי רע וכבר יצא שבגלל זה רבנו כמה פעמים, מה שלא היה צריך לקרות. מה עושים עכשיו? והאם מישהו כאן יודע מה זה TYPE4 והאם יש לדעתכם סיכוי שאימא שלה תצא מזה (שוב, סרטן במערכת העיכול, הבנתי שזה לא פשוט)? אשמח לשמוע ממקרים דומים, העיקר שמישהו יעודד אותי ויגיד לי שהיא תגיע לחתונה שלנו
תודה מראש איתי

אז אל תגיד לה

אני חושבת שאחד הדברים הכי מתסכלים במחלה הזו זה להיות לצד בן משפחה או חבר שמתמודד עם המחלה, כי רואים את הסבל ואי אפשר לעזור. הרי תכלס, אם יהיה בסדר או לא זה רק הזמן יגיד ובאיזשהו שלב זה ממש לא מעודד. אז אל תגיד את זה. לפעמים זה גם בסדר לא להגיד שום דבר, אלא פשוט להקשיב, לתת לה להרגיש שאתה שם בשבילה, לסלוח לה כי היא בתקופה לא קלה, ולסלוח לעצמך שאתה לא מעודד אותה מספיק. אתה עושה המון גם אם זה לא נראה לך ככה. מעבר לזה, אני בהחלט חושבת שלא צריך לעבור את זה לבד, ואם אתם שניכם זקוקים לקצת תמיכה מאיש מקצוע, אז אפשר לקבל את זה במחלקה. יש שם עו"סים ופסיכואונקולוגים ואתם זכאים לקבל מהם את האוזן הקשבת, וגם את המקום לפרוק בו את כל המטען הרגשי הזה. ולא רק אחד אצל השניה, כי זה מתיש את שניכם. ואם יוצאים מזה? תמיד יש תקווה, וכל עוד האמא לא ויתרה ולא התייאשה אז הסיכוי להחלמה עדיין שם.
גלי

כחלחל

New member
איתי שלום

גם אני "בן זוג של" וכמוך גם אני התמודדתי ומתמודד יום יום עם הדברים שאתה מעלה כאן. קרא שוב את דבריה של ציפור לילה כי הם כל כך נכונים ויש בהם מידת האיזון הנובעת מנסיון רב. אני מנסה תמיד לאמץ כמה דרכי התמודדות שעוזרים לי מאד אבל לא בהכרח יעזרו גם לך באותה מידה, ןלכן זה לא נורא אם לא יתאימו לך. ראשית אני מקווה תמיד לטוב ביותר - אך בסתר ליבי לא מתעלם גם מהגרוע . כל המידע תמיד על השולחן ולא מסתירים דבר לטוב או לרע (זה הרבה יותר קשה ממה שזה נשמע) אני נזהר לא להסחף יותר מדי בביטויי האופטימיות שלי וכל ה"יהיה בסדר" ו"אני בטוח שתתמודדי עם זה בקלות" וכו' וכו' כי זה לפעמים גורם נזק והתנגדויות (כמו שכבר גילית) ועובד הפוך אצלנו בבית יש גם לא מעט "הומור שחור" שעוזר ביום יום (זהירות לא מתאים לכל אחד) ומדי פעם כשאנחנו לבד לבד בלילה לילה יש לנו שיחות נפש ודמעות וחיבוקים ובמקרים אחרים אני זז הצידה ומתחפש לטפט שלא רואים ולא שומעים כאשר אני מזהה שהיא זקוקה "להיות עם עצמה" תמיד אוכל לשאול ולגשש למחרת עם יש משהו שתרצה לחלוק איתי. איתי, שמתי לב שציפור לא ענתה לך לגבי TYPE4 וגם אני עונה לך בחשש וברגשות מעורבים.... ובכן זו מעין הכללה של הרופאים לציון השלב והחומרה של המחלה, כלומר TYPE4 חמור יותר מ3 ומ2 ומ1 כמובן שכולנו מקווים שהאמא תגיע לחתונה וגם לברית/ה של התינוק/ת העתידי/ת יחד עם זאת לאור החשיבות הגדולה של השתתפות האמא בחתונה אולי יש מקום להתיעצות רב תחומית (רופאים עו"ס ופסיכולוג) ולמחשבה על הקדמת האירוע. יתכן שזה יעזור לשחרר מתחים ולחצים לטובת כולם.

איתי999

New member
תודה לכם

עוזר לדעת שיש כל כך הרבה אנשים שעוברים את זה ונמצאים באותה סירה. מדהים איך בחודשים האחרונים אני מגלה שכל כך הרבה אנשים שאני מכיר מכירים את המחלה הזאת מקרוב ומייעצים ועוזרים. לגבי המקרה הספציפי כאן - נורא נורא היינו רוצים להקדים את החתונה. כשהבנו מה זה טייפ 4 הבנו שהמצב חמור ממה שחשבנו ואני מבין את זה יותר ויותר. הבעיה היא שאימא שלה נורא אופטימית ולא מוכנה לשמוע על הקדמת החתונה, אנחנו אפילו לא מעיזים להגיד לה מהחשש שזה ישבור אותה והיא תבין שאולי המצב שלה יותר גרוע ממה שהיא חושבת ואנחנו חוששים שהיא לא תגיע אליה. מצד שני אם לא נגיד לה והרע מכל יקרה, אני ובעיקר חברה שלי לא נוכח לסלוח לעצמנו על שלא הקדמנו את החתונה. האימא אמורה לסיים את הטיפולים הקשים בחודש נובמבר. החתונה - 4 חודשים לאחר מכן. זה יכול להיות מספיק זמן בשבילה להתאושש ולהיות מעורבת בהכנות, מצד שני, כמה שקשה לי לחשוב ולומר את זה, זה גם יכול להיות מאוחר מדי. אז מה אפשר לעשות? לרמוז לה, להגיד לה? או פשוט לשתוק ולהתפלל שהיא תשרוד עד אז?

אם אתה מאמין

אז תתפלל, זה אף פעם לא מזיק :) יש פה באמת בעיה של הפוך על הפוך, ונראה לי שאתם קודם כל צריכים להבין שהמצב לא לגמרי בידיכם, חוץ מעניין החתונה. וזו החלטה שאתם צריכים להחליט להשאיר את התאריך כמו שהוא או להקדים. ואם אתם מחליטים לכאן או לכאן קחו בחשבון את כל ההיבטים הפסיכולוגיים המשפיעים שיכולים להיות לזה על האמא, בדיוק כמו שכתבת בהודעה שלך. ועוד דבר קטן, ואני אנסה בעדינות מקסימלית להגיד את זה.. אמרת ש-הרע מכל יקרה, והתכוונת למות האם. מוות זה חלק בלתי נפרד מהחיים, ולכולנו זה יקרה מתישהו. מנסיוני, ובעיקר עם אנשים שחלו, בשלב מסויים, כשברור שהחלמה לא תהיה, אז המוות נראה כאופציה מועדפת על פני המשכיות מיותרת של כאב וסבל. ולשאלתך - לשתוק זו לא אופציה מועדפת. עובדה - אתה פה כי כנראה אתה לא יכול לשתוק עוד. אז אולי אחד הדברים שמכבידים עליכם הוא הנסיון לא לדבר על "הסוף", למרות שהמחשבה בוודאי חלפה אצל שניכם. לא יקרה שום דבר אם תדברו על זה, זה לא ישנה שום דבר במצב חוץ הידיעה שמותר לדבר על זה, וזה יכול מאד להקל על שניכם.

ihovav

New member
היי איתי,

אקצר בדבריי כי ציפורלילה והכחלחל לקחו לי את כל המילים... אבי חולה בסרטן ונראה לי שבעלי מרגיש כמוך לפעמים... מה לעשות? רק לידו אני לא צריכה לשחק אותה חזקה ומותר לי להתפרק... אבל אני גם לא שוכחת לפצות על הרגעים האלה... והוא מצידו למד שלפעמים עיף לחבק ולשתוק, בלי לענות כי באמת כל תגובה כשאני במצב כזה של יאוש ודיכאון, יכולה רק להחמיר את המצב... (אבא שלי מתמוטט ואתה אומר לי: יהיה טוב?!...) עצוב שככה צריך להתחיל חיי זוגיות, אבל אם כל כך חשוב לכם להקדים את החתונה, תקדימו. אתם לא חייבים תירוצים והסברים לאף אחד... ואם ממש בא לכם, תמיד תוכלו לתת תירוץ אחר לאמא שלה (לא הסתדר עם האולם, מצאנו תאריך שיצא זול יותר וכו'...) וכך האמא תשמע על החתונה ולא תתנגד (כי הרי לא הזזתם את התאריך בגללה...) דבר אחד אל תשכחו, התקופה הזאת של ארגון חתונה גם ככה מלאה לחצים (וסיוטית...) תחשבו טוב, אם אתם מוכנים להיכנס לזה עכשיו... מקווה שלא משנה מתי תהיה החתונה, האמא תגיע ותרגיש טוב... ובכלל, שהמצב רוח שלך ושל זוגתך יעלה...

לכו לקבוצת תמיכה של חסן

שם תוכלו לקבל עזרה נפשית לך ולה אני מדברת מנסיון אישי שהקבוצה עזרה לי ואני רשומה בהקמת העמותה למרות שהיום אני לא שייכת לח,ס,ן = חולי סרטן נלחמים, יש קבוצות בכל הארץ ויש להם גם אתר באינטרנט היה יום אחד שהגיע אלינו לקבוצה בעל של חולה סופנית כועס מאד ויצא מהפגישה מחייך ורגוע לאשתו ולבתו התינוקת שחיכו לו בבית

הנה תוצאות חיפוש בגוגול

ח.ס.ן - חולי סרטן נלחמים עמותת ח.ס.ן נוסדה ב-1990 ע"י קבוצה של חולי סרטן ובני משפחותיהם כדי לפתח ולקדם את התמיכה בחולי הסרטןוהקרובים אליהם בממסגרת הקהילה. העמותה מפעילה קבוצות תמיכה בכל רחבי הארץ, הרצאות בנושאים שונים הקשורים להתמודדות עם מחלת הסרטן. סדנאות לפיתוח והעמקה של מודעות וכישורי חיים. קו תמיכה מאוייש ע"י מתנדבים. ספרית השאלה ללא תשלום. הוצאה לאור של מאמרים, פרסומים ומחקרים בתחום ההתמודדות עם מחלת הסרטן. מידע מלא על פעילות העמותה ניתן למצוא באתר האינטרנט http://www.hosen.co.il/About.asp הם ישמחו לענות על כל שאלה ולתת מידע :

איתי999

New member
והנה עכשיו המצב מחמיר ../images/Emo10.gif

בבוקר קיבלנו טלפון שאימא שלה בבית חולים. היא התמוטטה בלילה כי רגליה כבר לא עמדו לה ושברה את הירך. אישפזו אותה מיד ושקלו ניתוח אבל הרופאים שללו מאחר והבדיקות הראו שהגוף שלה לא יעמוד בניתוח הירך, משמע הסרטן מתפשט ושולח גרורות כמעט לכל הגוף עכשיו. היום פעם ראשונה ראינו אותה כמישהי אחרת, אדם שהוא כבר לא אותו דבר. היום גם בפעם הראשונה חברה שלי ואני שמענו את כל האמת, האמת הכואבת שלא רצו לשתף בה אף אחד כדי לא להכאיב, האמת שאומרת שהרופאים לא נותנים עוד הרבה זמן ומתפלאים שהיא שרדה עד עכשיו. אנחנו מתפללים שיקרה נס אבל לאט לאט האמת המרה מתחילה לחלחל לתוככנו ומחזקת עוד יותר את דילמת החתונה. לאימא שלה אין מושג שמצבה כל כך חמור. אנחנו פוחדים שהיא לא תזכה לראות את הבת שלה מתחתנת אבל לא יכולים להגיד לה שהקדמנו. היא לא אישה טיפשה, היא ישר תבין שאנחנו מפחדים שלא תגיע לרגע הזה. נראה כאילו הכל אבוד, כי עד לאן אפשר לרדת וכמה בנאדם יכול לסבול? ואיך עוברים את התקופה הזאת כשאני רואה את המשפחה הזאת מתפוררת ובוכה? איך? ואיך אפשר להתרחק כשמבקשים ממני לא לבוא ולא להיות שם. איך איך איך?

נמלולה

New member
תנשום עמוק ידידי...

בזמן כל כך קשה אין לי עצות, זו תקופה איומה שאני מתקשה לדמיין אותה. מן הסתם המשפחה מתפרקת, אני לא יודעת למה מבקשים ממך לא לבוא אבלזה רק טבעי שהכל נראה שחור ונורא עכשיו. אין שום דרך או שיטה לעבור את התקופה הזאת, ושום דבר שאני אגיד בטח לא יעזור. אבל אני אחשוב עליכם, ודבר אחד אני מבטיחה לך שכוח החיים חזק מהכל! תמשיך לקוות לטוב, לחבק, ולתמוך- זה הכל! תעדכן אותנו, אנחנו פה בשביל זה, וכמו שאמרת כולנו באותה סירה... ובקשר לחתונה, נראה לי שאמא שלה תבין לבד את המצב, ואת הצורך להקדים, אולי היא תציע את זה בעצמה.

משתפים

לא בטוח שאם היית שם היית יכול לעזור, מה שבטוח שזה היה מפורר גם אותך. אולי גם המשפחה רצתה את הזמן הזה לבד עם אמא. זה שאתם לא מדברים על הנושא, לא רוצים להגיד שאתם מזיזים את החתונה בגללה, כי אתם דואגים שהיא לא תגיע לרגע. לא אומר שהיא בעצמה לא חושבת על זה, בדרך כלל חולים יודעים מה המצב שלהם גם אם לא אומרים להם. לגבי התמודדות במישור היותר פרקטי, אני חוזרת על מה שהציעו לכם פה, להצטרף לקבוצה של ח.ס.ן, לפנות לעו"ס במחלקה או כל איש מקצוע אחר שיוכל להיות לכם לתמיכה ולעזר בתקופה הזו. האנשים האלה שם בדיוק מהסיבות שאתם זקוקים להם וחבל לעבור את זה לבד בכאב ובדילמות כשיש מישהו שיכול אפילו קצת להקל עליכם.

איתי999

New member
חייב לעדכן אתכם שבסוף ניתחו

אותה היום. הניתוח עבר בשלום, אפילו הצליח, כך שלפחות את הרגל שלה היא לא איבדה ותוך כדי כך הוציאו כמה גרורות שיכלו מאיזור הירך. עם זאת הבהירו שהמצב נותר קשה. מתפלל ומקווה שבכל זאת יקרה איזשהוא נס, שלפחות לא תסבול ותעבור את השיקום מהניתוח על הצד הטוב ביותר. כבר התייעצתי עם מומחית שהיא קרובת משפחה שלי והיא יעצה שנשוחח איתה או עם מישהו אחר לשם תמיכה וסיוע ואני גם אכן אבדוק את העמותה שהזכרתם כאן. תודה רבה לכל המעודדים, אני אמשיך לעדכן כשיהיו התפתחויות נוספות, טובות ומעודדות אני מקווה.

קו התמיכה של ח.ס.ן

אני אישית יצרתי קשר כי אחי זקוק לתמיכה ענו לי מידית אז אפשר להתקשר לקו התמיכה של ח.ס.ן המספר הוא : 1700506600

שלום איתי

אם זכור לי בפעם הראשונה שכתבת על המצב הגבתי וגם סיפרתי לך איך אנחנו הקדמנו את החתונה של הבת בעקבות מחלה של בעלי עם המון קשיים נפשיים, ללא מצב רוח להתארגן לביגוד מתאים ואפילו בתי הכלה היה לה מאוד קשה. אתה כותב שחמותך לעתיד גם שברה ירך, לצערי מניסיון עם אמי וגם חמותי כששברו את הירך (בהפרש של כמה שנים כמובן)לא הצליחו להשתקם כי הן היו חולות מאוד. אני מציעה שתתן לחברה שלך להתרכז עכשיו רק בצרה הגדולה שנפלה עליה וזה מחלת אמה, לדעתי כל ניסיון שתעשה לא ישכנע אותה וגם אם כן זה לא זה כי המצב רוח שלה ושל משפחתה
. ולדעתי חברה שלך עסוקה מאוד לעשות הכל למען אמה ואם היא תלך לעולמה חלילה המשבר של חברתך יהיה קצת פחות קשה כי היא תדע בתוך תוכה שהיא עשתה הכל למען אמה.
תפקידך במצב הזה לתמוך כמה שיותר בחברתך להקשיב ולאהוב עד יעבור זעם. מאחלת לכם רק בשורות טובות ושיהיה במזל. מחזיקה לכם אצבעות עם עשרת אצבעות ידי וגם אצבעות רגליי. העלי החולה דתי ותמיד אומר "אסור להתייאש מרחמיו" הלואי שיהיה רק טוב.

הבהרה ליוני מרגיש בריא

תגובתי אתה גדול מהחיים היא עבורך לא יודעת למה התגובה שלי לא הופיעה בשרשור מתחת למילות הברזל שלך. תמשיך להרגיש כך ושיהיו לך רק בשורות טובות

לא קראתי את כל התגובות

אבל בתחושת בטן וגם מנסיון אישי שלי ( אבי חלה בסרטן הלבלב והייתה בעיה של צוואה כי הוא נישא בשנית לאחר שאימי נפטרה והעסק שעבדנו בו אני ואחי היה רשום על שמו ואם אשתו לא היה קשר ולא ידענו איך מבקשים דבר כל כך קשה ולאחר שיחה של אחי איתו הבנו שהוא רוצה לעשות זאת כשהוא יחזור הבייתה ואנחנו ידענו שהבייתה הוא כבר לא יגיע והוא ידע שהוא לא יגיע בדבריו הוא רמז על כך, לא מעט פעמים שאל מתי הסיוט יגמר , בקיצור שלחנו אדם קרוב מאד אליו לאחר שעה של שיחה הוא יצא מהחדר עם הצוואה לא אלעה אתכם בפרטים כי הם לא רלוונטיים לסיפור ) אמא שלה בוודאי מבינה את מצבה זה שהיא מדחיקה וזה שהיא לא רוצה להקדים את החתונה זה למעשה לומר לעצמה ןלכולם הכל רגיל ובסדר אבל בסתר ליבה היא יודעת ועל כן עיצתי האישית והפרטית לבוא אליה עם תירוצים הכי פשוטים , היא תסכים נסו זאת את הלא כבר יש לכם ואם לא תנסו יתכן ותצטערו על כך לאורך שנים ארוכות. ןלעניין ההתמודדות של חברתך יתכן וכדאי כמו שהציעו כאן עזרה מיקצועית ,לא חייב קבוצות תמיכה לא לכל אחדזה מתאים אפשר יעוץ מקצועי פרטני.

שגית 36

New member
אני יכולה להגיד לך ..כבת לאמא

שחלתה בחודשיים האחרונים ..זה מאוד מאוד קשה ושום עידוד בעולם לא עוזר , לפעמים יש רצון להיות לבד , הקבלה מאוד מכאיבה. מעבר לך , אני קוראת שהחתונה היא הדבר שמעסיק אותך הכי הרבה כרגע, מה יהיה ? ולמה יהיה ? ואיך יהיה? ואילו את חברה שלך מה שמעניין עכשיו זאת אמא שלה ובצדק. אולי בשלב זה שהמצב כל כך קשה , תניח לה עם נושא החתונה ותתן לה להתמקד ברצון לעזור ולתמוך באמא שלה. מקווה שהבנת את דבריי לחיוב . החלמה מהירה . שגית

למעלה