אני יכול להביא לך אם את רוצה *נדחף*
בצל, שום, פלפל חריף, פלפל אדום (גמבה), פלפל בצבע נוסף, עגבניות (אני מוסיף 1-2 טריות ופחית של עגבניות מרוסקות).
מטגנים את הבצל, כשהוא נהיה שקוף מוסיפים את השום עד שהוא רק מקבל צבע.
מוסיפים את הפלפלים ודקה אח"כ את העגבניות- קודם הטריות ואח"כ המשומרות.
נותנים לזה לרתוח.
אחרי רתיחה מוסיפים תיבול- מלח, פלפל ופפריקה אדומה (אני מעדיף את המרוקאית בשמן, החריפה עושה את זה לחריף לא טעים לדעתי).
מוסיפים מים ליצור את הסמיכות הרצויה של הרוטב.
נותנים להכל לרתוח, מוסיפים את הביצים (שוברים בנקודות שונות על המחבת\סיר נמוך).
אם רוצים ביצה רכה- משאירים את הסיר גלוי, אם רוצים שגם החלמון יהיה מוכן מכסים.
אחרי קצת זמן אפשר להוסיף שידרוגים-
לפזר גבינת קשקבל מלמעלה
להוסיף עשבי תיבול (עירית, אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה).
כשהביצים במידה הרצויה מכבים את האש ואפשר לאכול
לפעמים אני עובד עם פחות או יותר אותו מתכון רק מוסיף לו חצילים שאז מדובר בתהליך מעט שונה כי אני ממליח עם החצילים.
בתיאבון!!