חת שתיים חת שתיים
נסיון

לי אל בר

New member
חת שתיים חת שתיים
נסיון


בוקררררררררררררררר טובבבבבבבבבבבבבבב פורוםםםםםםםםםםםםםםםםםם


שמישהו יקח ממני כבר את המחשב!!! הבית קורא לי

איזה בלאגןןן....... מלא ניירת.. כלים... וכביסות..

וגם הבטן מאותתת
נראה לי שאני הולכת להכין שקשוקה
רוצים?
 

לי אל בר

New member
אני אוהבת את השקשוקה הפשוטה.. בלי הרבה תוספות

שזה קוביות עגבניה טריה עם שמן/חמאה ובייצים!

רק שאת הבייצים אני משקשקת לפני כמו לחביתה ולא מכניסה שלמות כמו ביצת עין!

וכמובן שאני מעדיפה אותה חריפה
אבל לא יוצא לי להכין בגלל הילדים
 

Vdrums

New member
אז בקיצור את עושה חביתה ענקית עם עגבניות.

השקשוקה שלי:
בצל ושום, עגבניות וביצים. אצלי האישה לא מאפשרת חריף...
 

לי אל בר

New member
לא בדיוק!

אני לא מערבבת את הביצה עם העגבניה!
אני מטגנת/מבשלת את העגבניות ורק אחרי שזה רך מוסיפה את הבייצים מעל! יאמי!!!
 

ebi83

New member
אני יכול להביא לך אם את רוצה *נדחף*

בצל, שום, פלפל חריף, פלפל אדום (גמבה), פלפל בצבע נוסף, עגבניות (אני מוסיף 1-2 טריות ופחית של עגבניות מרוסקות).

מטגנים את הבצל, כשהוא נהיה שקוף מוסיפים את השום עד שהוא רק מקבל צבע.
מוסיפים את הפלפלים ודקה אח"כ את העגבניות- קודם הטריות ואח"כ המשומרות.

נותנים לזה לרתוח.
אחרי רתיחה מוסיפים תיבול- מלח, פלפל ופפריקה אדומה (אני מעדיף את המרוקאית בשמן, החריפה עושה את זה לחריף לא טעים לדעתי).

מוסיפים מים ליצור את הסמיכות הרצויה של הרוטב.

נותנים להכל לרתוח, מוסיפים את הביצים (שוברים בנקודות שונות על המחבת\סיר נמוך).

אם רוצים ביצה רכה- משאירים את הסיר גלוי, אם רוצים שגם החלמון יהיה מוכן מכסים.

אחרי קצת זמן אפשר להוסיף שידרוגים-

לפזר גבינת קשקבל מלמעלה
להוסיף עשבי תיבול (עירית, אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה).

כשהביצים במידה הרצויה מכבים את האש ואפשר לאכול


לפעמים אני עובד עם פחות או יותר אותו מתכון רק מוסיף לו חצילים שאז מדובר בתהליך מעט שונה כי אני ממליח עם החצילים.

בתיאבון!!
 

veredvered

New member
מדי פעם נזכרת בפורום וקופצת לבקר


חוץ מזה החיים שלי כרגע ע-מ-ו-ס-י-ם אבל הכל בדברים טובים ולטובה


מה חדש?
 
למעלה