זהו, יש בעולם רק דתי ואתאיסט?
אני תמיד שוכח אם אתאיסט אומר "אדם שמאמין בכלום" או "אדם שלא מאמין בכלום" אם זה הראשון - אין לי ממש מה לדבר, איש איש באמונתו יחיה אם זה אדם שלא מאמין בכלום הרי הוא פתוח לאמונה שעשויה לבוא אליו בהמשך דרכו (בעוד שהראשון גם הוא עלול לשנות את דרכו, אך היא יותר מקובעת כבר) אנשים שמאמינים בכלום (נקרא להם כלומיסטים) כן מתעלמים מהרבה דברים שלא מסייעים להם להמשיך בתורת הכלום שלהם אנשים שלא מאמינים בכלום (נקרא להם לא-יודעים-עדייניסטים) יחשיבו הרבה יותר אפשרויות וצורות דמיון זה לאענין של מה יורת הגיוני, כי כמו רגש, לכל אחד הגיון אחר. הרגש הוא ביטוי של תפיסה הגיונית לדעתי, ולכן אני אישית לא הכי מבין איך הגענו פה לנושא של רגש... אדם אחד יכול להרגיש כאב רק בשביל עצמו אדם אחר יכול להרגיש כאב הזדהות עם בני אדם אחרים אדם אחר יכול להרגיש כאב הזדהות עם בעלי חיים גדולים וחמודים (כלבים, ג´ירפות, קופים) אדם אחר יכול להרגיש כאב הזדהות עם כל יצור אחר בעולם (חרק, עץ, שיח,חייזרים) הרגש לא פועל אצל כולם באותה צורה, כמו גם לא המחשבה, כמו גם כל הדיון הזה אם הוא בא להשוות שני צדדים, הוא מפספס את המטרה החינוכית שלו - למה חשוב לנהוג בצורה מסוימת (לא "למה היא יותר רציונלית מלא לנהוג ככה") בהתחלה נפתחים אחר כך לומדים ואז מתחשבים וכולם חיים יותר בסבביבבה.