ח"י סלטים

perhay

New member
ח"י סלטים

כל פעם שאני הולכת למסעדה מזרחית, אני חושבת שהייתי רוצה שיעלו על שולחני מגוון של סלטים. אבל, אני לא אוכל כל יום
להכין מגוון כזה. אז חשבתי, שביום אחד אכין כמות, אשים בקופסאות בלי לתבל, וכל פעם אוציא קצת.
שאלתי היא: כמה זמן יכול להחזיק סלט במקרר? איזה סלטים מחזיקים יותר זמן, איזה פחות? מודה מראש על כל תשובה ו/או רעיון.

פעם בשבוע אנחנו מכינים מספר סוגי סלטים.

המבושלים מחזיקים לפחות שבוע.
סלט גזר
סלט סלק
סלטי חצילים
סלט תפו"א (מחזיק פחות)
מטבוחה
סלט פלפלים קלויים.
את אלו דווקא כדאי לתבל מראש. מיץ הלימון עוזר לשמור על הטריות וטעמם משתפר דווקא ביום שלמחרת..
סלטי ירקות טריים שמחזיקים כמה ימים:
סלטי כרוב למיניהם
סלט שומר
סלט תירס
את הסלטים הבאיםם אנחנו מכינים באותו יום ומתבלים לפני ההגשה.
סלטי עגבניות
סלט טונה
סלט ירוק
סלט ביצים.
תפוחי אדמה, ביצים, טונה,מיונז, חומוס הם מוצרים שמתקלקלים בקלות וכדאי להיזהר ולהימנע מהכנה ארוכה מראש.
גם מבחינה תזונתית כדאי לדעת שמרגע שחותכים ירק הוא הולך ומאבד את ערכיו התזונתיים. (והאמת גם את הטעם)
וכך כשאנחנו רוצים שארוחה סתמית תהפוך למושקעת אנחנו מוציאים את כל הסלטים (לפחות 8 נמצאים קבוע במקרר.)

dubit1234

New member
אני מכינה סלטים אחת לשלושה ימים

3-4 סלטים וכל פעם מחדש....
סלטים שמכילים לימון/חומץ שורדים גם יותר זמן.
מיונז אנילא משאירה יותר משלושה ימים וכבד קצוץ - יומיים.

אני מכינה מגוון סלטים שנשמרים היטב

בהקפאה וכל פעם מוציאה ומתבלת.
את כל הסלטים המוכנים אני שמה בקופסאות חד"פ (1/4 ליטר) ומוציאה לפי הצורך (קופסא אחת אם אנחנו לבד או 2-3 אם יש אורחים).
חלק מהסלטים אני מתבלת בזמן הבישול וחלק אני משאירה ללא תיבול ומתבלת לפני ההגשה.

אגב, למדתי מאמא שלי להחזיק במקפיא מאכלים "חצי מוכנים" (קציצות, קציצות דגים, אורז וחיטה לחמין, פרוסות בשר ועוד..), זה חוסך זמן והארוחה מוכנה תיק תק

חצילים קלויים - קולה ביום אחד המון חצילים (כ-8 חצילים גדולים), מרוקנת את התוכן, קוצצת גס, מוסיפה מעט מיץ לימון ומניחה במסננת שיגירו נוזלים כשעה-שעתיים, מעבירה לקופסאות.
ניתן להכין מגוון סלטים מהחצילים הקלויים (חציל במיונז, חציל עם מלפפונים חמוצים, גמבה ושמיר, חציל בטחינה) או להוסיף לתבשילים/פסטות.

מטבוחה - מבשלת ומתבלת, מצננת לטמפ' החדר ומעבירה לקופסאות.

פלפלים חריפים מטוגנים - מטגנת, מקלפת את הקליפה, מעבירה למסננת שיגירו נוזלים ומקפיאה.
אם אוהבים את הפלפלים החריפים בצורת רצועות ניתן לחתוך לפני ההקפאה.
מתבלת לפני ההגשה.

פלפל מתוק קלוי - קולה פלפלים, מקלפת, מעבירה למסננת שיגירו נוזלים ומקפיאה.
סדנה מצולמת תוכלי למצוא פה - פלפלים קלויים.

סלט עגבניות, גמבה וחצילים - מבשלת, מתבלת, מצננת לטמפ' החדר ומקפיאה.
לפני ההגשה מחממת מעט (מגישה את הסלט חמים).

רוטב עגבניות לשימושים שונים - מבשלת, מצננת ומקפיאה.
סדנה מצולמת תוכלי למצוא פה - רוטב עגבניות מהיר.

סלטים שניתן לשמור במקרר כ-3-4 ימים (מתובלים או לא) -
כל הסלטים שרשמתי למעלה (חלקם יכולים להחזיק מעמד גם יותר).
בנוסף..
סלק אדום מבושל
סלק עלים
סלט תפוח"א ומיונז
סלט כרוב אדום/לבן במיונז (או ללא מיונז)
שומר

ויש כמובן את החמוצים (מלפפונים, זיתים, כרוב, כרובית, עגבניות) שמשלימים כמעט כל ארוחה ומחזיקים במקרר המווון זמן

perhay

New member
לכל המגיבות

אהבתי את הרעיונות לסלטים
.
האם יש עוד רעיונות?

אנחנו לא כל כך אוהבים סלטים בבית שלי, (אצל

הוריי מאוד אוהבים). אם זה רק שנינו אז מכינה סלק, תפו"א במיונז, כרוב במיונז, חצילים מטוגנים וכו'..
אם יש אורחים אז מוסיפה עוד דברים שאוהבים..
אני בדר"כ מכינה בשבת בבוקר ל 3 ימים, או בראשון ל 3 ימים.. יוצא פעם בשבוע - פעמיים שאני מכינה.

אני חושבת

שהסלטים שנשמרים הכי טוב הם הסלטים עם החומץ.
ירקות מוחמצים, חצילים בתחמיץ וכל השאר יכולים להישאר במקרר שבועות!

bugva

New member
חמותי (המרוקאית) מקפיאה

את המרכיבים לאחר בישול ולפני טיבול - פלפלים, זייתים, גזר, מטבוחה, חצילים(בכל צורותיהם)... מקפיאה במנות. לפי הצורך מפשירה ומטבלת. פצצה וגם מוכן ברגע.

hila218

New member
סלטים

רצוי לאכול סלט בעודו טרי או מקס כמה שעות. אחרת גם הערכים התזונתיים הולכים לפח.
אתה יכול להכין טחינה שתשאר ליומיים ככה...זה הדבר היחידי לאורך זמן למשל סלט ירקות, כרוב, פלפלים ועוד זה לא לטווח ארוך...

דנה אז

New member
סלטים

יש סלטים לא מבושלים שאני מכינה לאירוח, ומחזיקים מספר ימים במקרר, צריך לדעת שהרבה מערכם (ויטמינים....) אובד במהלך הימים.
אבל באירוח באים לאכול טעים ולא בריא, ולי אין זמן ביום האירוח להכין. אני מכינה מראש ולפני ההגשה מטבלת:
סלט קוסקוס עם מלפפונים.
סלט קולורבי ומלפפון בסגנון סיני
סלט מלפפון וצנונית בסגנון סיני
סלט קלורבי וגזר במיונז
סלט גזר וסלרי
חמוצים של קולורבי גזר ופלפל.
סלט כרובית
סלט כרוב (או בסגנון סיני או מזרחי)
ומבושלים כבר הציעו לך רשימה יכולה להוסיף שחצילים אפשר מכל הסוגים קלויים, מטוגנים ומבושלים.

דנה אז

New member
מתכון לסלט קוסקוס

חצי שקית קוסקוס מוכן
3 מלפפונים
3 מלפפונים חמוצים
פטרוזיליה
נענע
מלח, פלפל, שמן זית לתיבול.
מעט לימון-לא חובה

מכינים את הקוסקוס עצמו כמו ההוראות על השקית (בלי בישול), אני לא מוסיפה אבקת מרק.
קוצצים את המלפפונים דק ומוסיפים.
קוצצים את הנענע והפטרטזיליה (תלוי כמה זמן מראש מכינים - הכי טוב להוסיף ביום ההגשה, אבל כבר קרה שהוספתי יום קודם)
ביום ההגשה מוסיפים את התיבול, לגבי הלימון זה עניין של טעם כמה חמוץ אוהבים.

למעלה