ח"כ טל: הכנסת תבחר את נשיא ביהמ"ש

bhnadav

New member
ח"כ טל: הכנסת תבחר את נשיא ביהמ"ש

הצעת חוק: הכנסת תבחר את נשיא ביהמ"ש העליון מאת גדעון אלון דוד טל (קדימה) מציע כי חברי הכנסת יבחרו בנשיא מקרב שופטי העליון בהצבעה חשאית על שולחן הכנסת הונחה אתמול (שני) הצעת חוק, המציעה כי נשיא בית המשפט העליון והמשנה לנשיא ייבחרו בידי הכנסת, ולא ימונו בוועדה לבחירת שופטים כנהוג כיום. ח"כ דוד טל (קדימה), שיזם את הצעת החוק, מציע שהנשיא והמשנה לנשיא ייבחרו מקרב שופטי בית המשפט העליון, באמצעות הצבעה חשאית בכנסת. בדברי ההסבר להצעת החוק ציין ח"כ טל, כי חוק יסוד: השפיטה לא קבע שום הסדר מיוחד לבחירת נשיא בית המשפט העליון והמשנה לנשיא, והדבר נותר בתחום אחריותה של הועדה לבחירת שופטים. ואולם זו איננה מפעילה שיקול דעת, אלא ממנה את הנשיא והמשנה לנשיא לפי הוותק. לדברי טל, ספק רב אם השיטה הנוכחית עומדת בדרישות הדין, המחייב הפעלת שיקול דעת ובחינת ההתאמה לתפקיד, שכן אין בהכרח קשר בין ותק לבין מידת ההתאמה. טל טוען, כי כפי שהכנסת היא זו שבוחרת את נשיא המדינה ואת מבקר המדינה, היא צריכה להיות גם זו שתבחר את נשיא בית המשפט העליון והמשנה לו. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/716199.html

mean girl 16

New member
תומכת בהחלט../images/Emo45.gif

לא יכול להיות מצב שלא יהיו קריטריונים לבחירת נשיא בית המשפט העליון. ראוי לציין שבית המשפט עצמו פסל אינספור מינויים מאין כאלה.

לא נשמע לי רעיון טוב.

יש בזה התערבות מופרזת של הרשות המחוקקת ברשות השופטת. זה יכול ליצור המון המון המון בעיות. נשיא בית המשפט העליון צריך להיות הוותיק ביו השופטים מבית המשפט העליון, לדעתי. ולא להיות נתון בכלל לשיקולים פוליטיים.

אורוש 11

New member
כוונתו של טל רצויה אך הצעתו לא.

גם אני חושב שהכנסת לא צריכה להתערב בנעשה בבית המשפט. יחד עם זאת טוב ונכון אם הוועדה למינוי שופטים תחליט לקבל שופטים מכל המיגזרים במידה שווה, ולא כמו היום שהשמאל לצער כולנו שולט בבית המשפט.

surfEU

New member
../images/Emo45.gif הפרדת הרשות המחוקקת מהרשות

השופטת, היא תנאי חשוב לדמוקרטיה תקינה היום יש לא מעט ח"כ מכהנים ולשעבר שיושבים על ספסל הנאשמים אני לא רוצה לחשוב על סיטואציה שבה שופט חושב פעמיים האם ישתלם לו להרשיע או לצאת נגד ח"כ שבעתיד עלול להחזיר לו באי קידומו

למעלה