ח"כ כרמל שאמה: לא ליחסי מין לפני גיל 16

smailie

New member
ח"כ כרמל שאמה: לא ליחסי מין לפני גיל 16

סגן יו"ר הכנסת, ח"כ כרמל שאמה, העלה בימים אלה הצעת חוק פרטית, הקוראת לאסור על קיום יחסי מין לפני גיל 16. קטינים מתחת לגיל זה שיקיימו ביניהם יחסי מין, יוגדרו כעבריינים פליליים לכל דבר ויופנו לטיפולן של רשויות הרווחה. מנתונים שנמסרו היום בצהריים (יום רביעי) בגל"צ עולה כי לפי אירגון הבריאות העולמי, בשנת 2009 שליש מהבנים במדינת ישראל בין הגילאים 14 - 16 הודו כי קיימו יחסי מין וכן 23% מהבנות בטווח הגילאים הללו. מה דעתכם? האם טוב עשה ח"כ שאמה, או שאכיפה של חוק כזה איננה מעשית?

gils33

New member
מצחיק משהו

אף אחד לא יכול לעצור 2 ילדים בני 15 מפוצצים בהורמונים. לא ניתן לאכוף את זה. ההרחבה של החוק טיפשית לחלוטין ומיותרת לטעמי,מה זה כבר משנה?! לא,רגע,שניה,הם יחשבו,אנחנו בני 16? הרי יש לנו יומולדת עוד מעט? בקיצור שטויות במיץ עגבנית,סתם דרך שלו לעלות לכותרות. עוד משהו - נראה אותו תופס אותם

AlonPe

New member
אם זה לא היה עצוב,

זה היה מצחיק. אכן, עוד "כוכב" שמחפש כותרות. הבעיה שלפעמים הצעות חוק מפגרות, הופכות להיות חוק, "אבן שאידיוט זרק לבאר...."

דעתי

אני חושב שההצעה של ח"כ שאמה היא בהחלט עוד דרך לעשות כותרות, אבל יש הרבה אמת בדברים שלו. הדרך צריכה להיות דרך חינוך הנוער. בחינוך הדתי אין חינוך מיני. בבתי ספר חילונים אני יודע שיש איזו קונסטלציה של חינוך מיני. אולי כדאי להתאים את גיל השיעור הזה לגיל בו ילדים מתחילים לקיים יחסי מין. בנוסף אולי בכלל כדאי לא לקרוא לזה חינוך מיני, אלא חינוך אישי, וללמד ילדים גם איך להתנהג בכבוד כלפי המין השני, להבין אותו ואת הצרכים שלו, וללמד את הביולוגיה והאנטומיה של כל מין. בעניי שיעור לגיטימי גם לחינוך הדתי.

באמת אחד שמחפש כותרות

יחסי מין כעבירה פלילית ?! נו באמת. ומי יאכוף את זה ? הרווחה שבקושי מצליחה להתמודד עם מצבים קיימים ? המשטרה שמתבכיינת גם ככה על חוסר בכוח אדם ? מצטער, לא מעשי בעליל. לדעתי הכל מתחיל בבית. אני זוכר שהייתי בגיל ההתבגרות, אמא של חברתי, דאז, אמרה לה: "כשתרצי... נלך ביחד לרופא נשים, נבחר לך אמצעי מניעה, ועדיף שתעשו את זה בבית מתחת לאף שלי ולא באיזה שירותים של מועדון" מה דעתכם על גישה כזאת ?

מה בדיוק יגידו להם ברווחה?

הרי גם עובדי הרווחה יודעים שזה קורה ושזה אפילו נורמלי בימים אלו. אז מה הוא כבר רוצה שיעשו איתם?

smailie

New member
יישומו של חוק כזה ישנה מציאוּת קיימת

מן הקצה אל הקצה. זה כאילו לקום פתאום לעולם חדש עם גזירות מוזרות שאין הציבור יכול לעמוד בהן...

אני יכול לחשוב רק על סיבה אחת שיכולה

לעמוד לחוק הזה. מקרים בהם מתקיימות פרשיות כמו הפרשיות האחרונות בהן נוצלו ילדות על ידי חבורות של בנים. אם עד עכשיו היו צריכים להוכיח כוונה פלילית וחוסר הסכמה בפועל של הילדה, בעקבות החוק הזה, גם אם הסכימה (ככניעה ללחץ קבוצתי / סחיטה) יוכלו להטיל על הילדים סנקציות כפי שיקבעו בחוק. גם אם לא יעצרו את הילדים, יופנו אלה לטיפול (והלא לרוב השופטים ממילא מעדיפים את טובת התוקפים בקטע של "ניתנים לשיקום").

למעלה