ח"כ נינו אבסדזה עוזבת את קדימה ומצטרפת לעבודה

ח"כ נינו אבסדזה עוזבת את קדימה ומצטרפת לעבודה

היום בארבע אחרי הצהרים תהיה מסיבת עיתונאים עם שלי יחימוביץ.

את מי עוד הייתם רוצים לראות ברשימת העבודה לכנסת?

היא

לא עוזבת את קדימה, אלא היא צועדת קדימה למפלגת העבודה..

היא לא נוטשת את המפלגה,... היא תמיד הייתה סוציאל דמוקרטית...

נוטשים את הספינה הטובעת...

ים יצהר

New member
לא רוצה אף אחד מקדימה במפלגת העבודה...

היי נעם ידידי, ברכות על התפקיד ..

לא מבין למה מפלגה צריכה לקבל בזרועות פתוחות את נוטשי קדימה..
קבלות פנים, מסיבות עיתונאים..

הרי אם קדימה הייתה במצב טוב יותר, כפי שהייתה בבחירות הקודמות, הח"כים "השבים הביתה" אפילו לא היו שוקלים חזרה לעבודה...

אין לי שום דבר נגד(או בעד) נינו, מה גם שלא נשמע קולה בשנים האחרונות כשהייתה בקדימה.....

אלוהימת

New member
יחימוביץ בקואליציה עם ליברמן?

שלי מסרבת להתחייב שלא תשב בקואליציה עם "ליכוד ביתינו", למה???!

יש מצב

נניח שתוצאות הבחירות מאפשרות לביברמן להקים שתי ממשלות: ביברמן-חרדים-חרד"לים, או ביברמן-עבודה-קדימה-לפיד. במקרה כזה, אני אתמוך בהחלטה של מפלגת העבודה להיכנס לממשלה השניה כשותף זוטר. ליברמן הוא לא כוס התה שלי, אבל החרדים והחרד"לים גרועים ממנו.

שיר בים

New member
אם ביברמן ינצחו - אני מעדיפה לראות את העבודה

בקואליציה.
נכון שזה נשמע נוראי לשבת עם שני הטיפוסים האלה....אבל לדעתי עדיף לנסות ולפעול בכל הכוח כדי לרסן אותם - ואת זה אפשר לעשות מבפנים הרבה יותר טוב מבחוץ.
תראי מה קרה ללבני שהחליטה לשבת בחוץ...ולא הצליחה לעשות דבר.

אם נצליח לכל הפחות להיות המפלגה השנייה בגודלה, נוכל להשתלט על תיקים חברתיים-כלכליים, ובמינימום לתקן חלק מהעיוותים שנעשים היום - להעיף את ש"ס ממשרד הפנים, לנהל באחריות את תיק הרווחה, אולי אפילו לשים יד על תיק האוצר! יש כל כך הרבה דברים שדורשים תיקון, שאפילו בתיקים איזוטריים אפשר לעשות שינויים גדולים (ראי את כחלון עם תיק התקשורת).

אני דווקא די אתאכזב אם העבודה תחליט לשבת (שוב) באופוזיציה. עם זוג הטיראנים ביברמן - אין סיכוי להצליח להוביל שום מהלך משם :(

ItsikH

Member
ההשוואה לא הולמת, לדעתי העבודה תוכל לעשות גם בפנים וגם בחוץ, וההכרעה - בהנחה הסבירה כרגע שאכן הימין ימשיך להחזיק בשלטון - בין קואליציה לאופוזיציה צריכה להתקבל בהתאם לתוצאות הבחירות ושיקולים עניניים.

למה לא הולמת - הנה ראייתי על תולדות ציפי וקדימה:
ציפי לא בדיוק החליטה לשבת בחוץ, היא סרבה לאפשרות להכנס לקואליציה עם הליכוד, והתעקשה להתחרות בו על הקמת הממשלה - והפסידה.
משעה שהפסידה, במקום להוביל את האופוזיציה ואפילו רק את מפלגתה שלה, בחרה לא לעשות דבר - כשביבי מצידו פעל "לייבש" את קדימה עד כמה שניתן, היא בסה"כ נכנעה ללא קרב.

לכן, אין כל פלא שאיבדה את הבכורה במפלגתה הדועכת, ואחריותה המלאה להתרסקות קדימה. בהשוואה, שלי יחימוץ' לקחה גוויה מהלכת ומפוררת (אחרי ש-השבח לאל-נפטרה ממפרק השעונים וחבריו) והפכה אותה למנהיגת האופוזיציה בפועל.

אני מעריך מאוד את ציפי מהרבה בחינות, חבל מאוד שנכשלה, וה"חלופות" שצומחות לקדימה די מדאיגות - אבל העובדה היא שככל הנראה אינה מנהיגה.

להערכתי איחוד ליכוד-ביתנו נועד במפורש להרחיק את העבודה מכל קואליציה אפשרית, ביבי לא רוצה קואליציה עם העבודה, הוא רוצה לחזור על התרגיל שעשה לציפי

למעלה