טאבו-נכסי נפקדים?

ERA victory

New member
אין לי בעיה לאסוף את היורשים כולם ב

ואם יש לך משהוא להמליצ אשמח

דובי123

New member
אני מכיר מי שקיבלו מקרקעין מהאופטרו

את התוכנית שתארת - לא ראיתי אבל יש לזכור כי תפקידו של האפוטרופוס הוא לשמור על הקרקע בין היתר מפני מתחזים למינהם לבעלי הקרקע - כך שלא מספיק לבא ולומר: הי שלום! אני היורש לו מגיע הקרקע - כי אז כל עם ישראל היה ניגש לאפוטרופוס הן אם יש לו קרקע והן אם אין לו [לנסות לא יזיק הרי ..] אם הוןא יכול להוכיל היותו היורשים החוקים - לא צריכה להיות בעיה אבל הנ"ל טוען שיש בעיה השאלה היא: למה!

אם אלו פני הדברים,

עליך להביא אסמכתא חוקית לבקשת הפונה שהוא היורש או פועל בשם היורשים, בדיוק כפי שנאמר באחת התשובות. הפעולה הראשונה היא נכתב מאת עו"ד. לדעתי, זה יתחיל להזיז את הדברים, אם לא-תביעה לצו עשה. לשאלת דובי-אני חושב שאין צו ירושה וזו הסיבה להתנגדות. אבל מה השיב האפוטרופוס?

קרקע והאפוטרופוס ../images/Emo104.gif

אם שם סבך מופיע ברישומים, ניתן יהיה לקבל את הנכס, אבל ישנם הליכים רבים בדרך מעבר לאיתור הנכס עצמו(למשל - הוכחת זהות היורשים, ווידוא שלא קיימים יורשים נוספים). העדר פרטים על המיקום, יכול לנבוע מסיבה פשוטה - שלא מדובר ביחידת שטח מוגדרת. באותה תקופה, נרכשו קרקעות רבות ע"י יהודי חו"ל בצורה של קניה משותפת, ובמקרה כזה, קיים גוש שטח גדול שלו בעלים רבים. קח בחשבון שמדובר בהליך ארוך ומורכב, אבל אם אתה בכל זאת מעוניין לפעול בכיוון, תוכל ליצור איתי קשר בדואר האלקטרוני או ע"פ הפרטים המופיעים בלוח המודעות של הפורום.

משה35

New member
טאבו-נכסי נפקדים?

שלום, רציתי לשאול מה האפשרויות אם בכלל לקבל טאבו על שטח שגרים בו משנות ה50 אשר הנכס נקנה ממישהו שהתחזה לבעל הנכס בשנות ה50? עד היום הנכס פעיל וגרים בו!! כמו כן הנכס לשעבר של נפקד ערבי. נ.ב:השטח נמצא בכרם התימנים בת"א.

היום במעריב במוסף עסקים../images/Emo103.gif

התפרסמה כתבה בשם "תיקים באפלה" מאת אייל מרכוס העוסקת בדיוק בנושא נכסי הנספים בשואה. מסתבר שהוקמה ועדת חקירה פרלמנטרית בראשות ח"כ קולט אביטל אשר בודקת וחוקרת את הנושא.

ERA victory

New member
בהקשר לנכסי נפקדים אז אם משהוא רוצה

להרויח הרבה שיצור איתי קשר יש למשפחתי אדמה בכרמל בחיפה ואף אחד לא נותן לנו אישור ופרטים מדויקים על מיקום הנכס

לא מבין

מה הכוונה "יש" נכס? מהיכן יודעים? היכן ממוקם? מי רכש, מתי? האם נערכה בדיקה על בסיס הנתונים הידועים? ומי בדיוק צריך לצצ לך פרטים על הנכס שלך?

ERA victory

New member
המשך הסיפור............

בימים לפני מלחמת העולם השניה הגיעו נציגים של קרן קיימת לישראל לביתו של סבי באוקראינה ושכנעו אותו לקנות חלקה על הר הכרמל.אבי שיחיה עד 120 היה נוכח בעיסקה בה שולם כסף רב.בתקופת המלחמה נרצחו בני ביתו של אבי והבית נשרף כולל כל הנירת .לפני כ 5 שנים החלתי לברר מה עלה בגורל המגרש ונכנסתי לאתרים של נכסי נפקדים. מתברר לי ששמו של סבי מופיע שם אך אף גורם רשמי לא היה מוכן לתת כל מידע נוסף .הניירת של התשובות אצלי אך שום דבר איני יכול לעשות.

דובי123

New member
כלומר אתה אפילו לא יודע מה היה ברשו

ברשותו? אני קצת מתפלא - לא צריכה להיות בעיה לקבל אינפורמציה אבל מן הסתם עליך להוכיח את הקשר שלך וכי הזכויות בו מגיעים לך [הזכויות אינם קשורות למיקום אלא ירושה /מתנה /העברה וכו] צור קשר במסרים של תפוז

ERA victory

New member
הלואי היה מסמכים הכל הושמד

אבל באתרים של הקרן הקיימת לישראל מופיע שמו של סבי אז מה עכשיו???

מי מחזיק בקרקע היום ?

האם הקרקע הינה שמורת טבע ? השם של סבך מופיע עם פרטים לגבי זיהויי הנכס,גוש/חלקה ? בירושלים יש ארכיון הלאומי האם ביקרת שם ?

ERA victory

New member
אינני יודעאם הקרקע הינה....

שמורה .השם של סבי לא מופיע עם פרטים לזיהוי הנכס גוש /חלקה. ולא ידוע לי על הארכיון הלאומי . יש לך פרטים איך מגיעים לשם?

דובי123

New member
ההודעה איננה ברורה דיה

האם לטענתך רימו את הקונה בשנות ה50? והמוכר כלל לא היה הבעלים? מדוע לא נרשם בטאבו כבר האז והאם למרות השלימו התשלומים ידיעתך בלבד הפסיקה על מעשי תרמית הנה שונה ומגוונת החל מכך שהנכס שלך וכלה בכך שאין הוא שלך - הייתי מעדיף שעו"ד ישיבו לך על-כך

נכסי נפקדים ../images/Emo104.gif

אם אכן מישהו התחזה לבעל הנכס, אני חושש שלא תוכלו לעשות דבר. החוק מגן על קונה במקרה של טעות במירשם, אבל במקרהשלך מדובר על טעות בזיהוי המתחזה, כך שאין הגנה. בעייה נוספת היא, הוכחת זהותם של המעורבים. במרבית המקרים, באותם שנים לא הקפידו על רישום מספרי תעודות זיהוי, מה שמצריך תהליך אימות נוסף בטאבו. תוסיף על זה את הקשיים שיערימו בפניכם רק בגלל הזמן שעבר, ותבין את התסבוכת... יחד עם זאת, לא צריך להרים ידיים. ייתכן ורכשו נכס זיקת הנאה הניתנת לרישום, ייתכן והתקיימו התנאים לתחולת חוק הגנת הדייר. את כל זה צריך לבדוק, ובזהירות.

למעלה