טאו וטנטרה

טאו וטנטרה

לא מזמן קניתי את הספר סודות האהבה של הטאו - טיפוח האנרגיה המינית הגברית. התחלתי לקרא אותו ושמתי לב שהדרך הסתכלות של הספר היא שונה מהדרך שאני מכיר, היו הרבה מושגים חדשים, שלמרות שהעקרון שלהם מאד דומה למושגים שאני מכיר עדיין היה לי קשה להסתדר איתם. השאלה שלי היא מה ההבדל בין טאו לטנטרה? האם התרגילים הם דומים? האם גם בטנטרה ישנם תרגילים להעלאת אנרגיית היין\יאנג? ועוד שאלה, בזמן שניסיתי את התרגילים האלה, שדרך אגב הם עוצמתיים מאד, חוויתי לילה מאד לא נעים של חום והזיות, רציתי לשאול אם יש קשר? תודה מראש אוהב בר, ילד מאושר!

DakaBoaz

New member
טאו מול טנטרה

פירוש מילולי: טאו - "הדרך". טנטרה - "מארג". הטאו מלמד טכניקות לדרך חיים "נכונה" - בריאה יותר, שמחה יותר. על כן נמצא שם המון מידע טכני. זו התשובה הסינית לטנטרה. הטנטרה הינה דרך של אחדות, כוונת העוסק בטנטרה ללמוד את האחדות שבבסיס הכל. על כן בטנטרה הדיון הינו יותר "אזוטרי", ברמת התחושה והמקום אליו התודעה שואפת (למרות שישנן טכניקות זהות, הרבה פעמים, וגם המון טכניקות בכלל). אלו ההבדלים העיקריים. לא שזה מאוד משנה. כמי שלמד משתי הדרכים, שתיהן יפות וקסומות. צריך רק לשים לב שחלק מהטכניקות של הטאו עלולות ליגרום להשפעה שלילית לאורך זמן (עקרות, לדוגמא)... מה שנכון גם עלל טכניקות של טנטרה, כאשר הן מבוצעות שלא כהלכה. אם אני מזהה נכון את שם הספר הרי הוא של Mantak-Chia , מורה טאו בחסד עליון (הוא כותב הרבה יותר ברור מאיך שהוא מרצה...). צריך רק לשים לב שבספרים שלו יש המון התמקדות בטכניקות וטכניקות הן בסיס לשינויים. תרשה לעצמך לחקור ולהנות מהטכניקות. בחלק מהן ישנם מספרים (7 פעמים ככה, 3 פעמים אחרת), לך מעבר למספרים, אל תוך התחושה. תחקור את עצמך ותהנה... אחד הדברים החשובים שלמדתי בטאו - זה לא המקום אליו נגיע, זו הדרך. בהצלחה! נמסטה, בועז.

למה הכוונה?

וואינ הפחדת אותי קצת... מה הכוונה בהשפעןת שליליות, כלומר שאם אני לא עושה את התרגילים נכון זה עלול לפגוע בי? ובאמת רוב הספר הוא יותר טכניקות מאשר חומר תיאורטי, והחומר התיאורטי הוא קצת קשה לקריאה יש לך המלצות איזה תרגילים כדאי לי יותר לנסות? אוהב בר ילד מאושר!

DakaBoaz

New member
קודם לנשום ../images/Emo13.gif

בר אהוב, יש שם תרגיל נפלא ופשוט שנקרא "החיוך הפנימי", הרעיון הוא להחזיר את המודעות למרכז (הבטן התחתונה, קצת מתחת לתבור). דוגמא נפלאה לעוצמה של התרגיל הזה כבר חווית. הלילה מלא ההזיות והחום נובע מאנרגיה מינית שלא "הוחזרה" למרכז ולא "הוטמרה" החוצה... אלו נושאים שאנו עובדים איתם יותר בהמשך התרגול הטנטרי, אבל לעכשיו מספיק אותו חיוך פנימי (ונשימה לבטן, כמובן), בשביל המשך עבודה נעים יותר. תרגילים שצריך להימע מהם (ברמה הפיזית) קל לזהות. כאשר השפיכה מגיעה לשלפוחית השתן, זהו תרגיל שפוגע בגוף (הגוף עלול לייצר נוגדנים נגד ה"גוף הזר" ובתווך הרחוק לעקר את עצמו). לכן ישנו דגש כה רב בטנטרה על העבודה עם שרירי הסקס והשרירים הפנימיים. בטאו ישנן לחיצות ונקודות אנרגטיות עוצמתיות שאמנם נפלאות, אך מסוכנות בדיוק מהסיבה ששימוש לא נכון בטכניקות של לחיצה עלול להוביל את נוזל הזרע לשלפוחית השתן (מה שכאמור, בכלל לא בריא). אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן להתקשר איתי בטלפון או להשאיר שאלות בפורום. המספר שלי מופיע באתר: www.2be.co.il ברשימת המנחים. נמסטה, בועז.

gNaash

New member
השלכות שליליות??

מצטער שאני נכנס ככה לשיחה אבל אני גם משתמש בטכניקות של הספר שהזכרתם. קניתי אותו לאחר שהתעניינתי בטנטרה ונאמר לי שהטאו הוא על אותו בסיס. ההשלכות השליליות שעליהן דובר מתייחסות ללחץ אשר אני מפעיל על איבר המין הגברי כדי שהזיקפה תשאר? איזה תרגילים באמת יכולים לגרום לתוצאות שליליות? היעדר החומר התיאורטי באמת הפריע לי. האם יש ספר עם יותר חומר תיאורטי ותרגילים לא מסוכנים? תודה

למה???

New member
אם כבר מתערבים בשיחה... ../images/Emo8.gif

אני לא חושבת שיש תרגילים מסוכנים. אני חושבת שלאנשים יש את הפטונציאל לסכן את עצמם- ולפעמים הם ממשים אותו... כל פעם שאנחנו עושים לעצמינו משהו- אנחנו מרגישים אם הוא תורם לנו או לא... אנחנו מרגישים מה הוא עושה לנו... כל עוד אנחנו לוקחים אחריות ולא מסכימים לפגוע בעצמינו ומחליטים שכל המערכת תפעל באהבה- אנחנו לא נגיע למצב שבאמת נפגע בעצמינו. ככה אני חושבת... (לא קראתי את הספר ואני לא יודעת על איזה תרגילים מדובר. זה לא קשור לתרגילים עצמם אלה למשהו יותר כללי).

גם אני מתערב ../images/Emo13.gif

הטנטרה והטאו הם 2 שבילים המגיעים לאותה פסגה, היפה בטנטרה היא שהיא באה ממקום של "תעשה מה שטוב לך" תשתמש רק בטכניקות שמתאימות לך, ובמובן זה של חופש בחירה הדרך קסומה. ישנם כמובן טכניקות שונות ומדיטציות שונות המתאימות לאנשים שונים. והכל באהבה
קבלה ומודעות מלאה

DakaBoaz

New member
אפשר... לצערי אפשר...

לצערי אנחנו יכולים לפגוע בעצמנו... פשוט לפעמים לוקח זמן עד שאנו שמים לב / מרגישים / חווים את הפגיעה... לפעמים כבר מאוחר לעצור את מה שהיה (למרות שאפשר למנוע נזק עתידי. אם תרגיל מסוים... (כמו לחץ על הנקודה בתחתית האגן שמיועד להפוך את זרימת האנרגיה אצל הגבר ולשמר את האנרגיה המינית) נעשה בזמן לא מתאים... (למשל בעת הגמירה עצמה בה הזרע עובר לפרוסטטה ובמקום להשתחרר החוצה "נתקע" לשלפוחית השטן בעיקבות הלחץ) אנו עלולים לפגוע בעצמנו (למשל לפתח עקרות ו/או דלקות). ישנן פגיעות שיקח לנו שנים לגלות (עוד כמה זמן אתם מתכננים על ילדים בדיוק?). נקודה למחשבה. אז נכון, אולי התרגיל לא מסוכן... אבל הוא דורש דיוק. הדרישה הזו היא "מסוכנת", היא יוצרת מצב בו קל לאנשים לפגוע בעצמם. אני אוהב את דרך הטאו, אבל יש לשים לב לדברים ולהמשיך לחקור ולשאול. ואולי לכן כל-כך נפלא שיש לנו את הפורום הזה, מקום בו אנו יכולים לשתף, לחלוק וללמוד...לדעת איפה הדרך, איפה הצוק, איפה השדה ואיפה הפרחים. לא הכל דורש דיוק... אבל חלק כן. בהצלחה, נמסטה, בועז.

למה???

New member
אפשר, נכון ../images/Emo13.gif

רק הייתי מציעה לך לבדוק האם אפשר גם שלא...

DakaBoaz

New member
טוב... אי אפשר

החיים הם רק משחק, זה לא שאנחנו באמת יכולים לפגוע בעצמנו. גם כי אין עצמנו... וגם כי יש משהו נצחי ובלתי משתנה בהוויה שלנו... ההוויה הכי כמוסה שלנו בלתי פגיעה. מצד שני, כשמשחקים את משחק החיים... אז כן, אפשר לפעמים לפגוע בגוף - וכמובן שאפשר גם לא (קצת אהבה, קצת הקשבה והרבה שאלות). אוהב, בועז.

gNaash

New member
הכל טוב ויפה אבל?

לא יודע מה איתכם אבל אני כבר כמה חודשים משתמש בטאו... לא הרגשתי שום נזק אבל יש דברים שלא מרגישים אז שמאוחר... מה שאני באמת שואל זה האם יש פה משהו שיודע על מה הוא מדבר ויכול להגיד לי בדיוק איך אני נמנע מלהפגע? בתודה מראש

DakaBoaz

New member
יש ואפשר...

שוב... למדתי קצת על טאו (בשנים, לא חודשים), ואין מה לחשוש (באופן כללי). אם אתה חש צמרמורות, גלי חום, כאבי ראש וכד', אתה מוזמן לתאר את התופעה ו"נתקן" את התרגול. אם יוצא זרע בשתן (כשאתה משתין לאחר התרגול) תפסיק מיד ותיצור איתי קשר... "נתקן" את התרגול. שתי הנחיות פשוטות, כל השאר - חוויה. אז תהנה
בועז.

למה???

New member
"משתמש בטאו"?../images/Emo12.gif

מה זה אומר? בכל מקרה, כדיי להמנע מלהפגע כדאי לקחת אחריות על עצמך ולדעת שכל פעולה שאתה עושה משנה בך משהו... ואז פשוט להתחיל להרגיש את עצמך- ולבדוק האם פעולות מסוימות שאתה עושה "משנות לרעה" (פוגעות). זאת המלצה. לא שום דבר מעבר...

../images/Emo45.gif החיים כמשחק...

ה"אני האמיתי" הוא לא הגוף משפחה,שם, רכב, עבודה.... האני האמיתי יותר עמוק בפנים, הוא התודעה עצמה עמוק בפנים, כל היתר משתנה וחולף, אחת הטכניקות הטנטרה אומרת שצריך להסתכל על החיים כמשחק,כדרמה אנו פשוט משחקים את המשחק. ואז ע"י כך אנו מתחילים לראות את האמיתי, בפנים, את הדבר שלא משתנה לעולם..
טכניקה מצויינת, פשוט לחשוב על החיים כדרמה, כמשחק...

למעלה