טארט דובדבנים

טארט דובדבנים


מתכון נפלא על בסיס המקור של חיה אילונה דר. הקלתית יכולה לשמש כבסיס נפלא לכול מילוי מתוק כקינוח, וכמנה עיקרית/ תוספת חלבית ובשרית.
למי שמעדיף את הטארט פחות מתוק ושמנתי, ניתן להרכיב את הטארט ללא מרכיב הקרם. אני אישית משתמשת גם בריבת אוכמניות תוצרת בית
ובאוכמניות / פטל / חמוציות / תות שדה בגרסה השלמה או גרסת החצי שלהם :p.
מרכיבים לקלתית (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כוס אבקת סוכר
½ כוס שקדים טחונים
2 חלמונים
250 גרם קמח תופח

אופן הכנה:
מכניסים לקערת מערבל את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבל מרקם חלק.
מוסיפים את השקדים והחלמונים, מערבלים ולבסוף מוסיפים את הקמח. מערבלים עד שנאסף כדור סביב הוו.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
לאחר שעה מרדדים את הבצק דק ומרפדים את התבנית בעזרת האצבעות, כולל את השוליים.
מחזירים למקרר לעוד 15 דקות, מוציאים, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג או מניחים נייר אפייה ועליו מניחים שעועית (למניעת התנפחות).
אופים במשך 20 דקות בחום של 180 מעלות.
מסירים את הנייר עם השעועית ואופים עוד 3 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת מתכת.

מרכיבים לקרם וניל/פטיסייר:
כוס חלב (250 מ"ל)
כוס שמנת מתוקה (250 מ"ל)
½ כוס סוכר
2 מקלות וניל
4 חלמונים
3 כפות קורנפלור

אופן הכנת הקרם:
מרתיחים בסיר קטן את החלב והשמנת המתוקה, מוסיפים את הסוכר ומקלות הווניל.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את הקורנפלור.
מוסיפים לחלמונים 1/3 מתערובת החלב וממשיכים לבחוש ללא הרף. בהדרגה מוסיפים את כל התערובת עד לאיחוד כל החומרים.
מחזירים לסיר את התערובת ומרתיחים על אש נמוכה מאוד תוך בחישה עם כף עץ. הקרם מוכן כאשר התערובת מבעבעת או אם ניתן למדוד ל-80 מעלות.
מסירים מהאש ואם יש צורך מעבירים דרך מסננת. מצננים לטמפרטורת החדר או מעמידים את הקערה בתוך קערה עם קרח ובוחשים כ-10 דקות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

מרכיבים לציפוי הדובדבנים
צנצנת דובדבנים מגולענים (700 גרם)
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור
¼ כוס מים
אופן הכנת הציפוי:
מסננים את הדובדבנים ומעבירים את המיץ לסיר, מוסיפים את הסוכר ומרתיחים.
מערבבים את הקורנפלור עם המים ויוצקים לסיר תוך ערבוב מתמיד שלא יוצרו גושים עד להסמכה.
.מוסיפים את הדובדבנים, מרתיחים ומסירים מהאש. מצננים
הרכבת הטארט:
מוציאים את המאפה המצונן מהתבנית לצלחת הגשה נאה. מורחים עליו את הקרם ועליו יוצקים את ציפוי הדובדבנים.
מעבירים עד להגשה למקרר.
 
למעלה