טארט פירות טרופיים..

נחוש2

New member
טארט פירות טרופיים..

היי כולם אני מעוניינת להכין טארט פירות טרופיים(לא על פי מתכון מסויים) ויש לי כמה שאלות-
אני רוצה שהטטעם של הקרם יהיה פסיפלורה ומנגו, וחשבתי שאולי הבצק יהיה עם יפה טעם של קוקוס, איך זה נשמע? מתוק מדי? כבד? הטעמים משתלבים לדעתכם?
אני רוצה מעל הקרם לזלף קצף מרנג לקישוט, קרם פטיסייר יהיה יציב מספיק בשביל זה נכון?
והקרם- חשבתי לקחת פסיפלורות טריות, ואו מחית מנגו או תרכיז מנגו של סופר נראה מה הכי טוב שאצליח למצוא.. איך אני משלבת את זה לתוך הקרם פטיסייר?
זה מתכון ראשון שאני מנסה להכין בעצמי, אשמח לטיפים או לשיפור אם יש לכם לגבי הטעמים תודה רבה

יצורה

New member
אז ככה

לגבי שילוב הטעמים - הייתי משלבת משהו חמצמץ. מנגו וקוקוס מתוקים מאוד בעיני וצריך משהו שיקליל אותם, כמו פסיפלורה טרייה.
את הקלתית הייתי אופה אפייה עיוורת (ללא קרם) וממלאת בקרם מנגו פסיפלורה.
לקרם תצטרכי מחית פרי, שזה לא בעיה להכין בבית: פשוט מרסקים מנגו במעבד מזון ומסננים היטב. פסיפלורה לא צריך לרסק, רק לסנן את המיץ.
את הקרם מבשלים כמו פטיסייר, אבל במקום חלב - שמים את מחית הפרי (אני מכינה ביחס של בערך 1:1:1 בין הפרי, הסוכר והביצים ומוסיפה קצת לימון שמסמיך את הקרם). אני אוהבת לבשל אותו על בן-מארי, בישול ארוך יותר. כדי לקבל קרם יציב יותר, אפשר לקרר אותו ל-50 מעלות ולהטמיע בתוכו חמאה רכה (הרבה) ואז לצנן במקרר ולזלף על הקלתיות.
לגבי הקישוט - מרנג זה לא קרם פטיסייר. מרנג זה חלבונים (פה יתאים מרנג איטלקי שמשחימים בעזרת ברנר, אם יש לך).
פה הייתי מוותרת על מרנג או פטיסייר ופשוט שמה קצת פסיפלורה טרייה כדי לאזן את המתיקות.

נחוש2

New member
לגבי הקישוט התכוננתי האם קרם פטיסייר יהיה

מספיק יציב לזלף עליו, אבל אני רואה עכשיו שבאמת לא הייתי ברורה לגבי השאלה(
תודה רבה עזרת ממש! אני מתכננת להכן אותו בקרוב, אבוא שוב למקרה של שאלות נוספות.

יצורה

New member
200 גרם ביצים, 200 גרם סוכר, 200 גרם פרי

(או כל כמות אחרת, אבל באותם יחסים)

למעלה