טארט תאנים וקרם שקדים-הל מהיר
התכנון המקורי היה שטרודל עם בצק עלים חמאה במילוי ריקוטה ותאנים,השילוב של ילד להוט לעזור ואמא אחת עייפה שלא שמה לב הוביל להתנפצות הקערה על הרצפה.
במהלך החשיבה תוך כדי דמעות מה לעשות ראיתי באינטרנט מתכון לטארט תאנים עם בצק עלים
חשבתי עוד קצת וזה מה שיצא
טארט תאנים מהיר בקרם שקדים והל
1 חבילה בצק עלים חמאה (זה מה שיש, כמובן שגם תוצרת בית זה מצוין)
לקרם: (מבוסס על הקרם של נטלי מעוגיו.נט)
100 גרם שקדים טחונים
80 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
ביצה
2 כפות אמרטו
1 כפית קמח
קורט הל טחון לפי הטעם או במידה וטוחנים לבד את השקדים, לוקחים 2-3 תרמילי הל פותחים אותם ואת הזרעים השחורים שבפנים מוסיפים לשקדים וטוחנים ביחד. וכמובן שאפשר לוותר אבל הייתי מוסיפה וניל למשל
קופסא תאנים
הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה,סוכר ואבקת שקדים (והל), עד שהתערובת אחידה, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב,מוסיפים אמרטו ומערבבים ובסוף את הקמח ומערבבים רק עד שנטמע בתערובת.
שומרים את התערובת במקרר עד שמסיימים להתעסק עם הבצק.
את הבצק חתכתי לשני חלקים ולכל חלק חתכתי את הצדדים ועשיתי גדר. אני ממליצה לעבוד מהר כי הבצק מתחמם במהירות וקשה לעבוד איתו. אני גם רידדתי קצת אבל לא חובה זה מאוד מחמם את הבצק.
ממליצה לפי האפייה לשים קצת במקרר.
מורחים את קרם השקדים על הבצק מסדרים מעל תאנים,אני חתכתי רבעים אבל תעשו מה שבא לכם הן ממילא נאפות. מורחים ביצה בזהירות על השוליים החשופים
אופים ב180 אני העלתי ל200 כי התנור שלי מזייף ככה שתעקבו, הבצק צריך להיות אפוי היטב גם מלמטה וגם להשחים מלמעלה גם הקרם משחים.
יאמי
התכנון המקורי היה שטרודל עם בצק עלים חמאה במילוי ריקוטה ותאנים,השילוב של ילד להוט לעזור ואמא אחת עייפה שלא שמה לב הוביל להתנפצות הקערה על הרצפה.
במהלך החשיבה תוך כדי דמעות מה לעשות ראיתי באינטרנט מתכון לטארט תאנים עם בצק עלים
חשבתי עוד קצת וזה מה שיצא
טארט תאנים מהיר בקרם שקדים והל
1 חבילה בצק עלים חמאה (זה מה שיש, כמובן שגם תוצרת בית זה מצוין)
לקרם: (מבוסס על הקרם של נטלי מעוגיו.נט)
100 גרם שקדים טחונים
80 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
ביצה
2 כפות אמרטו
1 כפית קמח
קורט הל טחון לפי הטעם או במידה וטוחנים לבד את השקדים, לוקחים 2-3 תרמילי הל פותחים אותם ואת הזרעים השחורים שבפנים מוסיפים לשקדים וטוחנים ביחד. וכמובן שאפשר לוותר אבל הייתי מוסיפה וניל למשל
קופסא תאנים
הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה,סוכר ואבקת שקדים (והל), עד שהתערובת אחידה, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב,מוסיפים אמרטו ומערבבים ובסוף את הקמח ומערבבים רק עד שנטמע בתערובת.
שומרים את התערובת במקרר עד שמסיימים להתעסק עם הבצק.
את הבצק חתכתי לשני חלקים ולכל חלק חתכתי את הצדדים ועשיתי גדר. אני ממליצה לעבוד מהר כי הבצק מתחמם במהירות וקשה לעבוד איתו. אני גם רידדתי קצת אבל לא חובה זה מאוד מחמם את הבצק.
ממליצה לפי האפייה לשים קצת במקרר.
מורחים את קרם השקדים על הבצק מסדרים מעל תאנים,אני חתכתי רבעים אבל תעשו מה שבא לכם הן ממילא נאפות. מורחים ביצה בזהירות על השוליים החשופים
אופים ב180 אני העלתי ל200 כי התנור שלי מזייף ככה שתעקבו, הבצק צריך להיות אפוי היטב גם מלמטה וגם להשחים מלמעלה גם הקרם משחים.
יאמי