טארט תפוחים

almogi

New member
טארט תפוחים

הילד ביקש ליום ההולדת טארט תפוחים "כמו שאכלנו בצרפת לפני שנה".

הכנתי משהו שלדעתי היה הכי קרוב. הוא טעם ואמר "טעים, אבל בצרפת היה יותר טוב."

הדור המפונק הזה...




לבצק:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
ביצה + חלמון
30 גרם סוכר
קורט מלח

למלית:
6 תפוחי גרנד-סמית יפים
ביצה + 2 חלמונים
50 גרם חמאה
כוס סוכר
חצי כוס שמנת מתוקה
רבע כוס קלבדוס (או, אם אין, ברנדי)
כפית תמצית וניל איכותית
מיץ מחצי לימון

בצק:
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח, חמאה וסוכר לפירורים. מוסיפים ביצה + חלמון וממשיכים לעבד עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים בניילון ושולחים למקרר לשעה.
מרדדים את הבצק לגובה חצי ס"מ ומרפדים את הדפנות והתחתית של תבנית טארט 28 (רצוי עם תחתית מתפרקת). מכניסים למקרר ליצח שעה.
אופים אפיה חצי עיוורת בחום 180 מעלות (מניחים על הבצק ניר אפיה ועליו משקולות כמו שעועית או אפונה. אופים 10 דקות ואז מסלקים את הנייר והמשקולות ואופים עוד 5 דקות). מוציאים ומניחים בצד להצטנן.
קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות ומיד מניחים בקערה עם מיץ לימון למניעת השחרה. במחבת רחבה ממיסים חמאה ושליש כוס סוכר. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומבשלים על אש נמוכה כ 10 דקות תוך ערבוב עדין עד שהתפוחים מתרככים. מסירים מהאש.
בקערה מערבבים את שארית הסוכר, הביצה, החלמונים, הקלבדוס, השמנת המתוקה ותמצית הוניל. מסננים את התפוחים (שומרים את נוזל הבשול!) ומסדרים אותם בשכבות בצורת ספירלה על גבי הבצק.
מערבבים את נוזלי הבישול עם תערובת הביצים והשמנת ויוצקים את הבלילה על הטארט. אופים ב 160 מעלות כ 25 דקות או עד שהעוגה משחימה.

מגישים פושר עם כדור גלידה וניל.
 
למעלה