טבור ויריקת פיטמה

טבור ויריקת פיטמה

שלום רב, יש לי 2 שאלות: 1. הטבור של ביתי בת ה-5 שבועות עדיין לא נסגר סופית, עדיין יש חלק קטן בתחתית שהוא קצת אדום ומפריש, האם זה נורמלי? 2. בכל ערב יש לנו "סקנדל" ביתי מתחילה לינוק ויורקת את הפיטמה ואז כועסת ומבקשת אותה בחזרה תוך כדי בכי רב, הדבר היחידי שמרגיע אותה זה טיול בבית על הידיים ואנחנו כבר מותשים, אמרו לי שזה גזים וקראתי שזה יכול להיות עודף חלב, מה לעשות? שבוע טוב

בקשר לטבור:

רוב הסיכויים הם שמדובר ברקמת גרנולציה באיזור הטבור שנשר. (יש אפשרויות נופות כמו פוליפ קטן ואפילו רקמת לבלב שאינה במקומה **אבל** רוב הסיכויים שמדובר ברקמת גרנולציה פשוטה) יש לטפל בכך, לרוב רופא ילדים (או כירור ילדים) ינקה את האיזור עם נטרט הכסף מדולל כדי לצרוב ולייבש את האיזור. אפשר להשמתש גם גוי אלכוהול שונים. מקרים קשים במיוחד (לא כמו שאת מתארת, אל חשש) ידרשו אפילו תפירה. לסיכום, מה שאת מתארת מתאים לרקמת גנולציה פשוטה, ישי לטפל בה ע"י צריבה כימית (לא כואב) עם סילבר ניטראט או סוגי אלכוהול שונים. עוד קצת יש כאן: http://www.fpnotebook.com/NIC43.htm

RNBA

New member
שלום

אם הטבור אדום ומפריש - יש ללכת לרופא כי יש סכנה של זיהום . הרופא יצרוב את הטבור ויתן משחה אנטיביוטית . השאלה לגבי הפטמה - האם את נותנת לה לחכות עד שהיא יונקת ? האם היא כבר מאד רעבה ולא שקטה ואז מתוסכלת מהיניקה ולכן אולי היא יורקת את הפטמה ? האם יש לך גודש? לעיתים אם יש לך גודש בשד והכל "סתום" קשה מאד לינוק . האם היא יונקת או המדובר על פטמת בקבוק?

יריקת הפיטמה

שלום, בד"כ בבוקר השדיים גדושים ואין שום בעיה ביניקה וכל היום עובר בשקט, התופעה הזו מתחילה אחרי הצהריים, אני מניקה אותה כל פעם שהיא רוצה, ואז אחרי כמה דקות היא מתחילה לירוק את הפיטמה ולצרוח. הדבר היחידי שמרגיע אותה זה להיות בתנועה על הידיים, הבעיה היא שהיא בוכה כל כך הרבה שאני כבר לא יודעת אם היא באמת רעבה או שזה גזים ובכלל מה לעשות...

לילך שי

New member
ייתכן שמדובר בגאזים

תנסי להרגיעה בדרכם אחרות- כמו שכיבה על הבטן, מסג בבטן, נענוע וכ"ו. לייעוץ נוסף אולי כדי שתפני לפורום הנקה של אסתר בתפוז בהצלחה

למעלה