טבית

סימונה 5

New member
טבית בקלי קלות

מאת: סימונה 5ו 30/10/05 | 13:16 1 עוף שלם 1 קילו אורז 3 עגבניות בשלות 2 בצלים קצוצים 100 גרם רסק עגבניות מלח פלפל תבלין בהרת הל טחון קמצוץ קינמון מאדים את הבצל במעט שמן, מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים עד שהן מתרככות. מוסיפים רסק ותבלינים מערבבים היטב. מוסיפים את האורז השטוף וכוס מים מבשלים תוך עירבוב עד שהמים נספגים, מכבים את האש. שמים במרכז את העוף. אפשר להוסיף תפוחי אדמה קלופים מתובלים במלח ופלפל. אני מניחה מעל נייר אפייה ומעליו ביצים. מכניסים לתנור מחומם לחום 200 מעלות לחצי שעה. מנמיכים את החום ל-100 מעלות ומשאירים לכל הלילה. בתיאבון

שוש9

New member
סימונה שלום, זה נראה מדהים. זה בטוח

1ק"ג אורז ורק 1 כוס מים. תודה שושי

baronm10

New member
כן , לא לחשוש 1 כוס מים

לא לשכוח את הנוזלים שנוספים מהעגבניות וכמובן מהעוף עצמו

../images/Emo97.gif שאלה: מה ההבדל?

ערב טוב וחג שמח. מה ההבדל בין חמין לטיבת? הרי זה אותו הדבר כמו חמין שאחותי עושה כל שבת. אמי עליה השלום היתה לוקחת עוף טרי שלם עם העור ומדליקה נירות ומעבירה את העוף מעל בכדי לנקות את הנוצות הקטנות ויושבים ומורידה את השאריות. אחר זה שוטפת עם קצת סבון ואחר כך עם הרבה מים להוריד את שרידי הסבון. היתה מכינה מילוי מאורז,הל,ציפרון,כורכום,רסק עגבניות,מלח,שמן וחזה עוף קצוץ לקוביות מערבבת וממלאה את העוף ותופרת עם חוט עבה ,בסיר עם מעט שמן היתה מטגנת את העוף מכל הצדדים עד השכמה . לוקחת סיר שמה מעט מרגירנה ,קצת:הל,ציפורן,עלי דפנה ומטגנת קלות ואחר זה מוסיפה את חלקי עוף ומטגנת עד השחמה ואחר כך מוסיפה אורז ומעל את העוף הממולא ,מסביב היתה שמה ביצים לאחר שטיפה ומבשלת עד רתיחה. לאחר אחורת ערב שישי היא היתה שמה את הסיר על פתילה עם להבה קטנה למשך כל הלילה ובבוקר היה ריח מטריף,ורק שאבא ז"ל היה חוזר הבית הכנסת הינו מסבים לשלוחן ,שאמא היתה שמה את הסיר על השולחן ולפני מוציאה את הביצים בצחלת נפרדת ומתחילה לחלק לנו את החמין כמובן שחובה היתה שיהיה חלק מתחתית הסיר שהוא שרוף. אני מתחיל להיות רעב. תעני על השאלה. תודה מאיר

rusty

New member
די, אני לא יכולה יותר...

הרגתם אותי, אני מריחה עד לפה.....איזה צבעים , איזה מראה, סימונה - זה נראה חבל"ז. בשבת שעברה אכלתי טבית, ברגע זה אני ממש אחרי ארוחת ערב, אבל הצלחת לעשות אותי רעבה בטירוף. אני חייבת לנסות גם. ו...תודה על המתכון.

tova האחת

New member
טבית של סימונב:10+.התחלתי להכינו

שנה שעברה,כל פעם שנסענו לחיפה לבסיס של בני,היה חובה בתפריט.ללקק ת'אצבעות.תודה לסימונה. בנוסף ברצוני לציין שאני בשלנית גרועה בד''כ.

baronm10

New member
דונה !! את עושה לי בלאגן

כאן בתפוז אני פריק של סימונה ,את רוצה שיסקלו אותי באורז? עכשיו ברצינות !!! הטבית הראשון שהכנתי אי פעם היה של יפנית ,מאד טעים ,אהבתי אותו והוא נתן לי רק דחיפה להשתפר הטבית הטוב ביותר שקיים ברשת לדעתי הוא של סימונה , היחודיות שלו באה ביחס שבין המים לאורז במתכון שלה יש כמות נוזלים נמוכה ביחס לאורז מה שהופך את התבשיל למאפה מעודן מעין חמין שבו את מרגישה את האורז ולא אוכלת אורז דיסתי דביק. שלא ישתמע מדברי שהמתכון של יפנית אינו טוב ...הוא מצוין רק שאני אישית מעדיף את גירסת סימונה

פוקסי99

New member
טיביט

אצלי טיביט זה לפי הכללים ממלא עוף באורז חלקים פנימיים לבבות קורקבנים בהר קינמון הל פלפל שחור תופר את העוף יפה ובבוקר הריח משגע וממתינים כולם לפתיחת השולחן

למעלה