טבעון בצקניות (נוקדלי/שפצלה)

קרקלה

New member
טבעון בצקניות (נוקדלי/שפצלה)

שלום, אולי תוכלו לעזור לי.

בעבר הייתי מכינה מדי פעם בצקניות מזרח אירופיות, שקרויות בלשונות הערלים נוקדלי או שפצלה (מצ"ב תמונה להמחשה). יש לי אפילו מכשיר יעודי לבצקניות הללו עם חורים. הייתי שמחה להכין אותן שוב בגרסתן הטבעונית, ועדיין לא הצלחתי למצוא מתכון לכאלה.

את הבצקניות מכינים מבלילה (של קמח, שמן, מים וביצים) אותה מעבירים בכלי עם חורים מעל סיר מים רותחים. הבצק מתבשל ומתקשה מיד כשנוגע במים, ומתקבלים נטיפי בצק טעימים. כך שמרקמית, אני צריכה בלילה דלילה מספיק, ובצק שמתבשל כשנוגע במים רותחים. מבחינת טעם, החלפת הביצה לא יכולה להיות ברכיב עם טעם דומיננטי משל עצמו, כי לבצקניות טעם עדין.

הרכיבים שאני רואה ברוב המתכונים הם ביחסים הבאים -
ביצה : כוס קמח : 1/3 כוס מים : כף שמן

אני בטוחה שאצטרך כמה נסיונות כדי להגיע למרקם טוב, אבל איך הייתם מציעים לי להתחיל את הניסוי הראשון ובאילו יחסים?
האם חייבים למצוא חלופה לביצה (הכמות שלהן נכבדת במתכונים הללו, ובאנגלית הן אפילו נקראות לפעמים egg dumplings), או שפשוט להחסיר אותה לשחק עם הנוזלים והקמח?

תודה!
 

RSPA

New member
יש מתכון טבעוני

של נטלי שוינקלשטיין רק שהוא עם קמח מלא (לא שזה רע) והבצקניות יוצאות גדולות יחסית.
נראה לי שאפשר להכינן מקמח רגיל ובמידת הצורך להוסיף עוד קצת שמן ו/או מים כדי לתת לעיסה רכות וחלקלקות - כך שניתן יהיה להעבירה במסננת מתאימה ולקבל שפצלה כמו בתמונה שצירפת.
http://veg.anonymous.org.il/art567.html
 
למעלה