טבעונות בהיריון

fergiG

New member
טבעונות בהיריון

אשמח לעצות ממי שעברה את זה.. על מה כדאי לשים דגש. מה כן ומה לא לאכול.. אם יש כזה
חשבתי ללכת לתזונאית , כדאי?

goola8

New member
כדאי

אני עוד לא הייתי בהריון אך לומדת על הנושא של ליווי נשים בהריון ובהחלט מומלץ להגיע לתזונאית/דיאטנית עם התפריט שלך על מנת שתראה שאת לא מחסירה דברים חשובים.

בהצלחה

כדאי בלי קשר לטבעונות

בתור הריונות אני יכולה לשתף שכדאי לכולן ללכת, בלי קשר לטבעונות או צמחונות
מעבר לדברים שמותר ואסור, נענע ומרווה אסור למשל, יש הרבה דברים שצריך יותר בראש ובראשונה חומצה פולית וברזל.

ladybug6

New member
מסכימה

גם אני בעד להפגש עם תזונאית שמבינה בתזונה טבעונית שתלווה אותך.
כאן יש רשימה של אנשי מקצוע מתאימים:
http://www.gary-tv.com/garymain/?page_id=3443
ולשאלות ספציפיות אפשר להתייעץ גם פה, בפורום השכן (301) וגם בקבוצות שונות בפייסבוק.

דבר ראשון לאיש מקצוע שמבין עניין

שיכבד את העקרונות וילך איתך.
דיאטנית שזה תחום ההמומחיות שלה: טבעוניות והריון.
מזל טוב.

בתור מי שהיתה טבעונית בהריון

העצה הכי חשובה שלי היא לדעת לענות לכל מיני נשמות טובות וסתם סקרנים וקרובים שדואגים אך לא באמת מבינים.
אני לא חושבת שיש משהו מיוחד שצריך לעשות בהריון ששונה מהתנהלות בריאה יומיומית שלא בהריון. לאכול ירקות, פירות, קטניות ודגנים ולהקפיד לקחת B12. כדאי לציין את הנושא לרופא והאחיות במעקב ההריון כדי שישימו לב לדברים מסויימים בבדיקות הדם אבל לדעתי לא הרבה מעבר לכך.
למי שחוששת שיחסרו לה דברים מומלץ לקחת מולטי ויטמין להריון.
אבל בעיני הכי חשוב זה להיות בטוחה בצדקת הדרך ולפתח עור עבה, כי כמעט לכל אחד יש מה להגיד, ולא תמיד אלו דברי חוכמה.

ורק לשם הרגעה, אני הייתי טבעונית כמה שנים לפני ההריון, כמובן שהמשכתי בעודי בהריון וגם בהנקה. הזאטוט (שכבר בן שנתיים) נולד במשקל 4 קילו, והמשיך לככב באחוזונים העליונים (90+) בהמשך, וזה על בסיס תזונה טבעונית גם שלו וגם של אמא שלו.

ladybug6

New member
כיף לשמוע

האם ליוותה אותך תזונאית לפני/במהלך ההריון/הנקה? והאם הקפדת על דברים מיוחדים בתזונה בזמן ההריון/הנקה, או שאכלת כרגיל כמו לפני?
והאם לקחת תוספת ברזל וח.פולית כמו שממליצים לכל אישה בהריון?

ladybug6

New member
ואם אפשר, עוד שאלה קצת אישית,

האם סבלת מתופעות הריון נפוצות כמו בחילות וצרבות?

לא ולא ולא

לא התייעצתי עם תזונאית, אבל כן קראתי קצת באינטרנט ואספתי מידע כדי לוודא שאני לא פוגעת לא בעצמי ולא בתינוק.
לא לקחתי ברזל במיוחד אבל חומצה פולית מגיעה עם ה-B12 האהוב עלי למרות שאם אוכלים מספיק ירקות אין באמת חשש לחוסר (ואצלי חומצה פולית באמת בעודף).
לא ממש סבלתי מתופעות הריון קלאסיות, היו לי טיפטיפה בחילות וצרבות, בלי הקאות, בלי חשקים מיוחדים. עיקר השינוי אצלי היה עייפות והבטן... אבל אני ממש לא יודעת אם זה קשור לטבעונות או לא.

חשוב מאד מאד

בשבוע 27 וסביבתו לבדוק מצב B12 הרבה נשים, ללא קשר לטבעונות עוברות אפיזודה של חסר סביב השבוות הללו עם מגוון תופעות שנותנים להן הסברים אחרים כמו ברזל נמוך , אמנזיה של סוף ההריון וככה

בנוסף ביחס ללחליטות- מותר לצרוך נענע בהריון אם כי מומלץ למתן את הצריכה בגלל תכונות ייבוש שלה. מרווה אינה מומלצת כי היא גם מכווצת.
בכל הנוגע לצמחי מרפא כדאי להיוועץ במומחה בתחום ולא כל אחד הוא אכן כזה. את יכולה למצוא באתר של עילם מומחים בעלי הסמכה לצמחים. ניר אברהם או שרון קוצר הם אנשים שעבדו ועובדים הרבה עם הריוניות וצמחים.

fergiG

New member
תודה רבה על התשובות!!

מישהי מכירה תזונאית טובה שעובדת עם הכללית ומקבלת באיזור הדרום?
ראיתי ברשימת התזונאיות המומלצות מישהי ופגישה עולה 250 ש"ח..
מישהו שמע על תזונאית בשם לירון שימעוני?

למעלה