טבעונות בשיבא, למישהו יש ניסיון?

טבעונות בשיבא, למישהו יש ניסיון?

השבוע קבעתי תור לניתוח בבי"ח שיבא בתה"ש שיהיה בעוד כחודשיים (נכנסת לאשפוז ב-17 בנובמבר, הניתוח ב-18, יום למחרת).
למישהו יש ניסיון איתם ויוכל לומר לי איך הם עם טבעונות? (אם זה משנה, מדובר במחלקה הגיניקולוגית).
תוהה מה כדאי לקחת מהבית מבחינת אוכל ומה אפשר לסמוך עליהם שיהיה שם.
יש לציין שאחרי ניתוח כזה חשוב להקפיד על תזונה עתירת חלבון וברזל.
אשמח לרעיונות למאכלים שאפשר לקחת מהבית מהבחינה הזאת (אשפוז של 3 ימים סה"כ).
 
לדעתי צריך לשאול אותם ישירות וההימור שלי-

אין אפשרות לתפריט כזה.
אז מה אפשר לסמוך? צמחוני, מרק ירקות, ירקות חיים, סלט ירקות, אולי ירק מבושל. לחם. אולי טחינה וחומוס. זהו בערך.
לכן אני הייתי מביאה מהבית פרות שמחזיקים מעמד ללא קרור. אגוזים. חמאת בוטנים. טחינה גולמית. שקדיה. פרות יבשים. הייתי משאירה את ההקפדות לבית שם את חופשיה לבשל כרצונך ולפי בחירתך. הייתי מתייעצת עם תזונאית שמבינה בטבעונות לפני כדי להתכונן היטב.

שיהיה בבריאות ובקלות
 
תודה

אשתדל באמת לקחת כמה שיותר פירות וירקות. קטניות זה חשוב, אבל אני מניחה שהן כן מצריכות קירור ואני לא יודעת אם יש שם אפשרות כזאת. אולי באמת צריך לברר. או שאקח קטניות בשימורים. לא הכי בריא אבל יותר טוב מכלום.
סה"כ אני משתחררת כבר יום אחרי הניתוח כך שמניחה שאמצא דרך להסתדר.
אגב, לפי מה שהבנתי, כמה שעות לפני הניתוח אצטרך להיות בצום, כך שאחרי הניתוח בטח אצטרך "לכלכל" את הגוף באוכל כמה שיותר מזין ומשביע ולכן אין מנוס מלהביא מהבית.
 
באופן כללי אחרי ניתוח לא אוכלים הרבה

גם כי זה מכביד וגם כי עדיף לתת לגוף להחלים ולא להעסיק אותו ביותר מדי עבודת עיכול, בטח לא דברים כבדים כמו קטניות.. נכון שהגוף צריך להתחזק אבל הוא מסוגל לעשות את זה בעצמו ולא צריך לדאוג, בימים שאחרי הניתוח בבית את כבר תאכלי בריא ותתני לו מה שצריך.
 
מההיכרות שלי עם בתי חולים

עדיף שלא תסתמכי עליהם לאף ארוחה. גם הירקות או תוספות שמגיעות לצד המוצרים מהחי הם בכמויות מצחיקות שבטח לא יספיקו לך.
מציעה לך להביא מהבית ירקות ופירות בשקית, טחינה, חמאת בוטנים, לחם (אמנם יש לחם בבית חולים אבל הכמויות שמחלקים קטנות מאוד ולא תמיד מתייחסים לבקשות לקבל עוד לחם), אגוזים וחטיפים. חלב סויה בקרטונים הקטנים כדי שלא תצטרכי לקום למקרר או לדאוג שישתו לך/יזרקו לך אותו. במקרר של המחלקה (אני יוצאת מנקודת הנחה שיש מקרר זמין למאושפזים עם מיקרו לחימום האוכל) אפשר לשים אוכל מבושל בשקית עם שמך כתוב עליה. אורז עם תבשיל עדשים, קוסקוס עם ירקות וחומוס וכו'. דברים כאלה מנחמים ומזינים שגם אפשר להביא בכמות שתספיק ל-3 ימים.
מעבר לזה בכל בי"ח יש מרכז קניות צמוד עם מסעדות ובתי קפה וגם סופר שאפשר להשלים בהם דברים שחסרים (מתוך הנחה שיש מי שיבקר אותך ויוכל להביא לך משם, או שתוכלי לקום בעצמך לקנות).
&nbsp
ושיעבור בקלות.
 
תודה רבה


מניחה שאכן יהיו מי שיבקרו אותי ויוכלו גם להביא לי אוכל. מכיוון שמדובר בסה"כ בשלושה ימים, סביר להניח שהם יעברו בסדר מהבחינה הזאת
 

smaak

New member
הייתי מאושפזת שם מזמן

אבל אני מניחה שאין הרבה שינויים.
קודם כל, יש קפיטריה בכניסה למבנה, תמיד היו שם פירות חתוכים ארוזים והיה ניתן לקנות לחמים סתם בלי כלום.
לגבי התפריט, כמו שאמרו לך, אין מה לסמוך על בית החולים. יש מעט מאוד ירקות, הפירות בטעם של לימון, מקבלים מרקים דלילים, לחם, יוגורטים חלביים וכאלה.
אני הסתמכתי לא מעט על משלוחים, ובגלל שבית החולים במיקום טוב יש לשם משלוחים של הרבה מסעדות.
 

נטאשKה

New member
אני לא מכירה את שיבא אבל באיכילוב יש להם איזו פסיכוזה

עם מוצרי חלב... ללידה אני לחלוטין לא מתכוונת לסמוך עליהם למרות שהזמנתי מלונית והם טוענים שיש מספיק "מנות צד" שהן מוגדרות צמחוניות אבל זה בעצם טבעוני (ממה שהם תיארו) ואפשר לקבל תוספות.

אני מציעה לך להתארגן מראש על משפחה/חברים לעזרה. להביא תיק צידנית קטן עם אוכל שתאכלי לשים על המדף לידך ובמקביל להסביר לאחיות שאת טבעונית ולבקש שיתנו לך יותר מהתוספות.
 
למעלה