טבעונות / הנקה / קטניות

Ofericko

New member
טבעונות / הנקה / קטניות

אהלן.

אשתו של אחיין שלי ילדה בן לפני יומיים והיום הפתיעה אותי בבקשה: "אני צריכה עזרה במתכונים טבעוניים ללא קטניות ודברים נוספים שגורמים לבעייה (גזים?) בהנקה".
אז שלחתי לה את הרשימה הארוכה שקיבצתי לפני זמן-מה בנוגע לרעיונות למאכלים טבעוניים לפסח ללא קטניות אבל כל הרשימה היא כמובן ללא חמץ. אשמח לקבל כאן רעיונות למאכלים פשוטים וטעימים, לא חייב כשל"פ שלא כוללים חומרים שיכולים לגרום בעיות בהנקה (קטניות? מצליבים? אִיכְוֶיס....)

תודה רבה!

אמממ

קטניות לא בהכרח גורמות לגזים. דווקא חלב ניגר ידוע יותר בתור כזה שעלול להשפיע על היונק.

קטניות מונבטות יעשו את החיים יותר קלים למינקת והעדפת הקטניות הקטנמות כמו עדשים ומאש גם.
טופו אינו גורם גזים קלאסי.
חוצמזה מסתבר שכזים אצל תינוקות יונקים נגרמים באחוזים גבוהים במיוחד בגלל כשל מסויים בהנקה שקשור לדרך בה מתחבר התינוק אל השד ואת זה מפגש עם יועצת הנקה מוסמכת פותר באופן מרהיב ונהדר. יש כל מי נגזרות של הצמדה לא מלאה שגורמת לבליעה של אויר בזמן היניקה והכנסתו למערכת העיכול. מדהים לגלות את זה.

לרבה תינוקות עוזרים עיסויים, אריזה שלהן במנשא מיוחד, שהיה במים חמימים ועוד.

לא טוב להיצמד לדעות רווחות או אפילו לספורים של אחרים, לעיתים גם אצל עצמנו יש וני בין תינוק לתינוק.

אם בכל זאת יש רגישות למוצרי מזון הרי רק שיטת ניסוי וטעיה תעלה עליהם ולא האיסור הגורף עלך צריכת רשימה מובנית מראש. הכותבת עוסקת בתחום הלידות וההורות הראשונים יותר משני עשורים.

RSPA

New member
מי זאת "הכותבת" ?

ספרי קצת מה את עושה בדיוק ...

נטאשKה

New member
לא מזמן שוחחתי עם חברה שהיא יועצת הנקה

והיא ספרה לי שהרבה פעמים הפחתה או הפסקה של מוצרי חלב מעלימה את הגזים בתינוק.
אבל בכל מקרה, לא הייתי עושה שינויים כאלה בתזונת אישה אחרי לידה ללא התייעצות וליווי של איש מקצוע.

יש היום גישה שמשפחת המצליבים

לא טוב למיניקות. יש שטוענים שגם פירות הדר.

בזמני
לא ידעו על זה... אז אכלתי הכול והינקתי עד גיל שנתיים, לא נרשמו תופעות לוואי.
בהסתייגות, שהרבה פעמים זה פשוט אינדיבידואלי בין מיניקה למיניקה וגם בין יונק/ת ליונק/ת

ה-כ-ל ניסוי וטעיה

יש תינוקות שונים ומשונים, שמושפעים ממגוון סיבות. חלקם פשוט סובלים מעצם הצורך של מערכת העיכול לעבוד ולהסתגל להזנה חוץ רחמית ולוקח להם זמן הבשלה. לאלה עוזרים לרוב עיסויים, חימום הבטן, תנוחה בה הבטן נתמכת ועוד.
יש תינוקות שמגיבים לרכיב מסויים בתזונת האם וכאן השמיים הם הגבול, כדאי לדעת שרוב המזוות אינם מתפרקים למולקולות שיכולות להגיע דרך חלב האם ליונק.
בגלל שמצליבים גורמים להרבה נשים ואנשים גזים יש נטיה לחשוד בהם אבל הממצאים הסטטיסטיים מדברים בעיקר על מוצרי חלב ובפרט חלב ניגר, על מזונות עתירי סוכר והשאר תלוי מקרה.
יש מזונות שכאשר יש גזים אצל התינוק אנו חושדים בהם ומורידים מהתפריט אבל לא בהכרח שאנחנו צודקים והגרוע מכל הוא אשה מניקה ,רעבה ועצבנית כי אין לה מה לאכול!

נטאשKה

New member
באמת קשה לענות על זה

זה כ"כ אינדווידואלי. יש לה אולי אשת מקצוע להתייעץ איתה?

Ofericko

New member
היא ילדה רק לפני פחות משבוע כך שהיא

רק רצתה שיהיה לה מאגר רעיונות זמין.
אני מניח שהיא תלך לאיש מקצוע רק אם תתגלה בעייה. לא סתם ככה.

Ofericko

New member

רשמתי כך:
"אני צריכה עזרה במתכונים טבעוניים ללא קטניות ודברים נוספים שגורמים לבעייה (גזים?) בהנקה"

והכוונה הייתה לכך:
"אני צריכה עזרה במתכונים טבעוניים ללא קטניות ודברים נוספים שעלולים לגרום לבעייה (גזים?) בהנקה"

נטאשKה

New member
הבנתי בדיעבד
אני קראתי שכרגע יש

בעיית גזים
בכל מקרה כרוב נחשב בשנים האחרונות כגורם גזים יחד עם שאר הירקות ממשפחת המצליבים, אבל חייבים להבין שזה לא מאה אחוז כל מקרה לגופו.

ספר לאם הטריה שיש משהו שמאוד-מאוד עוזר

עם גזים.
קוראים לזה "להגיע לגיל 3 חודשים".
זו תרופה מעולה והיא פותרת באופן אבסולוטי את הבעיה והכל נפלא.
(עד הגעת השיניים. אבל את זה אתה לא חייב לספר לה)

תכל'ס - תינוקות נולדים עם מערכת עיכול לא בשלה שפשוט צריכה להסתגל ואין איך לעקוף את זה. יש תינוקות שסובלים יותר, יש שפחות, אבל לא הוכח קשר בין תזונת האם לגזי התינוק.

RSPA

New member
קבל רמז....

הכינוי מצביע על המקור, אבל עכשיו היא שם

למעלה