טבעונות וספורט

ladybug6

New member
טבעונות וספורט

יש פה טבעונים שעוסקים בסוג כלשהו של ספורט או פעילות גופנית?
אם כן, אשמח לדעת מה אתם אוכלים לפני ואחרי האימון, האם אלו הנחיות שקיבלתם מאיש מקצוע, ומה סוג הספורט שאתם עוסקים בו?

הסיבה שהשאלה מופנית לטבעונים היא שצמחונים לרוב מסתמכים על חלבון מהחי (בצורה של גבינות וביצים) וזה בדיוק מה שאני רוצה לעקוף, אז עמכם הסליחה

כן, שחייה בעיקר

לא שיניתי את התזונה שלי במיוחד עם זה שהתחלתי לשחות. אני אוכלת את הדברים הרגילים, בדר"כ כשחוזרת מהשחייה (לרוב בערב) זה פרוסות לחם מלא עם טחינה מלאה, סלט ירקות וכמה פרוסות טופו ברוטב סויה. ארוחה סטנדרטית ורגילה אצלי שאוכלת אותה גם בלי קשר לספורט.

בגלל בעיות עיכול קשה לי לשחות או לעשות פעילות גופנית אחרי שאכלתי משהו ולו הקטן ביותר, לכן, לרוב לא אוכלת לפני האימון.

הליכה מהירה

וארוכה- תוספת של פרות , חלבונים יש בתפריט שלי די והותר בהתאמה לגיל וככה

littlegem

New member
אכילת פאי (כן יש גם בנות בענף הזה)

בערך יומיים לפני ואחרי התחרות צום עם מינימום שתייה כדי לא לנפח את הבטן.
העצה שקיבלתי מאיש מקצוע זה להפסיק עם זה לפני שיהיה IBD.

תשובה

בעיקרון יותר חשוב מה את אוכלת לאורך כל היום ופחות מה אוכלים בדיוק לפני או אחרי האימון אלא במקרים מאוד ספציפיים אם את ספורטאית מקצועית ויש פער של פחות מיום יומיים בין אימונים .
לפני - אני משתדל לא לאכול שעה לפחות (בדרך כלל יותר) לפני בשביל שלא יהיה לחץ במערכת העיקול , האוכל שאני אוכל לפני הוא המזון הסטדרנטי שאני רגיל לאכול תמיד.

תוך כדי - בעצימות גבוהה אני נוהג לאכול פרי קטן .

אחרי - לפעמים פרי ,לפעמים ארוחה מבושלת כלשהי.

את ההנחיות שאבתי מנייר העמדה של ה- ADA על תזונת ספורט.

מה אני מתאמן ? פעמיים-שלוש בשבוע ריצה של כמה עשרות דקות בעצימות בינונית , ואחרי חדר כושר.
בנוסף כדורגל על דשא בעצימות גבוהה פעם בשבוע .

Gidi Shemer

New member
דווקא אהבתי את העיקול

אגב, אם כבר מדקדקים בענייני שפה, לכתוב "משחק כדורגל בעצימות גבוהה" נשמע, לפחות לאזני, כאוקסימורון.

זה לא שהפעילות אינה בעצימות גבוהה, זה פשוט העניין שמילים כמו עצימות ומשחק כדורגל של שישי אחה"צ עם החבר'ה לא מסתדרים ביחד.

אני מנסה לדמיין אותך צועק לחבר שלך "אילן, תרים, תרים לנגיחה, אבל תזהר לא להגזים עם העצימות". נשמע חמישייה הקמארית משהו.

אולי אתה צודק

אבל הנקודה שלי או לפחות איך שאני רואה את זה שיש הבדל מהותי בין כדורגל שהוא קט-רגל לכדורגל על דשא מבחינת עצימות , לפחות מבחינת זמן התאוששות ומידת התפיסות של שרירי רגל אחרי הפעילות אצלי - וזה לא שאני משקיע פסיכולוגית פחות בסוג הספציפי זה פשוט חלק מהדרישות של הפעילות.

למעלה