טבעונות וצליאק

טבעונות וצליאק

לאחר די הרבה זמן - אני כבר התקדמתי לקראת טבעונות עם שאיפה להגיע לטבעונות מלאה
אני מחפשת מתכונים טבעוניים ללא גלוטן (חיטה / שיפון / כוסמין וכו')
האם יש כאלה מתכונים?
אשמח מאוד לקבל קישורים לאתרים

ושאלה נוספת - איזה קמח ללא גלוטן מומלץ?
 

ladybug6

New member
הנה כמה לינקים

בבלוג הזה יש הרבה מאוד מתכונים נטולי גלוטן:
http://www.veganart.co.il/category/ללא-גלוטן/

כאן יש קטגוריה של נ"ג:
http://tivonim-blog.co.il/category/ללא-גלוטן/

ואחד באנגלית, אבל מהמם ומלאאאא מתכונים:
http://ohsheglows.com/categories/recipes-2/food-allergies/gluten-free/

למתכון ספציפי כדאי לחפש בגוגל, דווקא יש לא מעט מתכונים בעברית (באנגלית בוודאי שיש).
אם תחפשי את המחרוזת "vegan gluten free" בגוגל, תראי כמה אתרי מתכונים יש שמיועדים בדיוק לזה (אם כי זה קצת מתסכל לפעמים, שבארץ אין לנו את כל המוצרים שיש בחו"ל, אבל אל ייאוש).

לגבי קמחים וטיפים תכלס - מיקי מהי שכותבת כאן היא המומחית לענייני נ"ג ואפייה נ"ג.. שאלות טענות ומענות נא להפנות אליה
 
תלוי לאיזה צורך

בעיקרון השילוב בין כמה סוגי קמח הוא בדרך כלל המענה הטוב .
אבל בגדול אצלנו מאז שגילינו קמח סורגום הוא בהחלט המוביל במטבח.
משתמשים לא מעט בקמח תפוחי אדמה, בקמח טף האתיופי, בעמילן טפיוקה, מדי פעם בקמח אורז מלא וקמח אורז לבן. קמח חומוס הוא מצרך מאד מאד מבוקש אצלנו. שקדים טחונים דק משמשים בהרבה מקרים חלופה לחלק מכמות הקמח בפרט כשמדובר בבצק פריך, כמו בעוגיות,קרקרים או תחתית לפאי
והכי חשוב קסנטן גאם!

אם את זקוקה למתכונים ספציפיים- בקשי.

אני כעיקרון לא קונה ולא משתמשת בתערובות קמח מוכנות כי הן עולות הרבה יותר ממה שעולה לי לערבב בעצמי וכמו כן אני אוהבת כשאני יכולה לשנות לפי הצורך את ההרכב, למשל בין בצק פריך ובצק שמרים.
 
למעלה