עודד המעודד 123
New member
טבעונות - רוצה לקבל ביקורת ועצות על דברי:
מהי טבעונות בשבילי? אני בתחילת הדרך, אך עם ידע ונסיון
14/07/2019 16:59:57
פתיח: מומלץ לצרוך כל יום כקילו נטו של פירות וירקות, חצי קילו פרי וחצי קילו ירקות - זה טוב מאוד למרות שאני מעדיף לצרוך יותר פירות מאשר ירקות, למי שמתקשה לאכול ירקות אפשר לסחוט מיץ טרי כל יום מירקות שונים. תפוחים חשובים ורצוי אורגניים כי מדובר בגידול מרוסס מאוד להגנה מפני מחלות, סרטן, זיהום אויר, עישון ומחלות ריאה, גם בננה אחת בשלה כל יום על בטן ריקה או אפילו שתיים טובות לבריאות של מערכת העיכול והגנה מפני מחלות יחד עם מגנזיום וויטמין B6 שהיא מכילה.
ארוחת פרי גדולה אוכלים לבדה על בטן ריקה ולא אחרי ארוחות אחרות, או במהלך היום לנשנש מדי פעם פרי אחד. מי שהוא טרום סכרתי או סובל מסכרת סוג 2 - צריך להתאים דיאטה מיוחדת כדי להמשיך לצרוך פירות, או לנסות להבריא מסכרת סוג 2 על ידי דיאטה מיוחדת ואז להתחיל לאכול פירות. הסובלים מסכרת סוג 1, יכולים להנות מפירות ולהזריק לאחר מכן אינסולין, אני אישית מאמין שגם חולי סוכרת סוג 1 יכולים וצריכים להנות מפירות וההפחדות בנושא הן מופרזות, בעוד מרשים להם לאכול המבורגרים ופיצה שזה מקפיץ את הסוכר הרבה יותר מארוחת פרי.
למרות שעוד לא השלמתי את המעבר בצורה מוחלטת לטבעונות ואני רק בתחילת הדרך
טבעונות זה לא לסבול בשבילי,
בשבילי טבעונות זו מנה טעימה בבוקר של חלב שקדים עם מוזלי או עם גרנולה שמכילים גם זרעים כמו זרעי דלעת חמניה וכו', זה בצהריים קטניות\אורז מלא או דגנים מלאים ושעועית עם בצל סגול ותבלינים, זאת קערה מלאה בפירות שהולכים טוב ביחד בערב (כ600 גרם נטו) ובננה אחת יותר מאוחר, זה שקדים ואגוזים, זה אפונה באידוי, זה משקה סחוט טרי של מיץ ירקות, זה חומוס, ואם אני כל כך מודאג לצרכים הקולינריים תמיד אפשר לפנות למתכונים של קציצות ירק, אשר חלק מהמתכונים לא פחות טעימים וערבים לחיך מאשר קציצת בשר.
בשביל אחרים שאוכלים טחינה כי אני לא, כמובן שרצוי לאכול טחינה בשביל הסידן.
טיפים כלליים:
*מיץ גזר ו\או סלק ו\או סלרי - שורשים בריאים ועשירים במיקרוניוטריינטס בריאים
*סטויה אורגנית - במקום סוכר בתה ובקפה
*מאקה - שורש של פקעת מפרו שמכילה חלבונים ומינרלים ומגבירה את החשק המיני - לא מתאימה לכל אחד, אך לרובנו היא בריאה ומזינה, אסור להגזים בכמות, לא יותר מ60 גרם בשבוע.
*בלאקסטראפ מולסס - סוכר שאפשר להוסיף לכל מיני מאכלים או גם לסכרתיים לצרוך בנפילת סוכר שמכיל המון מינרלים באיכות גבוהה
*אגוזי מלך - חשוב מאוד כל יום עבור אומגה 3 צמחי
*זרעי פשתן - ללעוס כמה גרמים עבור שמן פשתן שוב אומגה 3
*אבקות באיכות טובה של שורשים פקעות ואבקות ירוקות מצמחים - תוספת מצויינת למזון עבור מינרלים וחומרים נוספים בריאים
*אצות ים במידה
*עלים ירוקים מצמחים בריאים
*שימוש בשמן זית ושמן המפ כשמנים עיקריים מכבישה קרה באיכות גבוהה
*חוק יסוד - להימנע מטיגון ככל האפשר
*שימוש בתבלינים בריאים כדוגמת כורכום
*חליטות תה מצמחים בריאים
*קפה שחור איכותי במידה הנכונה
*אפשר להתענג על פלאפל שמכינים בבית מאבקה בריאה וללא או עם כמה שפחות טיגון. (תנור)
*זרעים בריאים - זרעי דלעת, זרעי חמניה וכו'.
מהי טבעונות בשבילי? אני בתחילת הדרך, אך עם ידע ונסיון
14/07/2019 16:59:57
פתיח: מומלץ לצרוך כל יום כקילו נטו של פירות וירקות, חצי קילו פרי וחצי קילו ירקות - זה טוב מאוד למרות שאני מעדיף לצרוך יותר פירות מאשר ירקות, למי שמתקשה לאכול ירקות אפשר לסחוט מיץ טרי כל יום מירקות שונים. תפוחים חשובים ורצוי אורגניים כי מדובר בגידול מרוסס מאוד להגנה מפני מחלות, סרטן, זיהום אויר, עישון ומחלות ריאה, גם בננה אחת בשלה כל יום על בטן ריקה או אפילו שתיים טובות לבריאות של מערכת העיכול והגנה מפני מחלות יחד עם מגנזיום וויטמין B6 שהיא מכילה.
ארוחת פרי גדולה אוכלים לבדה על בטן ריקה ולא אחרי ארוחות אחרות, או במהלך היום לנשנש מדי פעם פרי אחד. מי שהוא טרום סכרתי או סובל מסכרת סוג 2 - צריך להתאים דיאטה מיוחדת כדי להמשיך לצרוך פירות, או לנסות להבריא מסכרת סוג 2 על ידי דיאטה מיוחדת ואז להתחיל לאכול פירות. הסובלים מסכרת סוג 1, יכולים להנות מפירות ולהזריק לאחר מכן אינסולין, אני אישית מאמין שגם חולי סוכרת סוג 1 יכולים וצריכים להנות מפירות וההפחדות בנושא הן מופרזות, בעוד מרשים להם לאכול המבורגרים ופיצה שזה מקפיץ את הסוכר הרבה יותר מארוחת פרי.
למרות שעוד לא השלמתי את המעבר בצורה מוחלטת לטבעונות ואני רק בתחילת הדרך
טבעונות זה לא לסבול בשבילי,
בשבילי טבעונות זו מנה טעימה בבוקר של חלב שקדים עם מוזלי או עם גרנולה שמכילים גם זרעים כמו זרעי דלעת חמניה וכו', זה בצהריים קטניות\אורז מלא או דגנים מלאים ושעועית עם בצל סגול ותבלינים, זאת קערה מלאה בפירות שהולכים טוב ביחד בערב (כ600 גרם נטו) ובננה אחת יותר מאוחר, זה שקדים ואגוזים, זה אפונה באידוי, זה משקה סחוט טרי של מיץ ירקות, זה חומוס, ואם אני כל כך מודאג לצרכים הקולינריים תמיד אפשר לפנות למתכונים של קציצות ירק, אשר חלק מהמתכונים לא פחות טעימים וערבים לחיך מאשר קציצת בשר.
בשביל אחרים שאוכלים טחינה כי אני לא, כמובן שרצוי לאכול טחינה בשביל הסידן.
טיפים כלליים:
*מיץ גזר ו\או סלק ו\או סלרי - שורשים בריאים ועשירים במיקרוניוטריינטס בריאים
*סטויה אורגנית - במקום סוכר בתה ובקפה
*מאקה - שורש של פקעת מפרו שמכילה חלבונים ומינרלים ומגבירה את החשק המיני - לא מתאימה לכל אחד, אך לרובנו היא בריאה ומזינה, אסור להגזים בכמות, לא יותר מ60 גרם בשבוע.
*בלאקסטראפ מולסס - סוכר שאפשר להוסיף לכל מיני מאכלים או גם לסכרתיים לצרוך בנפילת סוכר שמכיל המון מינרלים באיכות גבוהה
*אגוזי מלך - חשוב מאוד כל יום עבור אומגה 3 צמחי
*זרעי פשתן - ללעוס כמה גרמים עבור שמן פשתן שוב אומגה 3
*אבקות באיכות טובה של שורשים פקעות ואבקות ירוקות מצמחים - תוספת מצויינת למזון עבור מינרלים וחומרים נוספים בריאים
*אצות ים במידה
*עלים ירוקים מצמחים בריאים
*שימוש בשמן זית ושמן המפ כשמנים עיקריים מכבישה קרה באיכות גבוהה
*חוק יסוד - להימנע מטיגון ככל האפשר
*שימוש בתבלינים בריאים כדוגמת כורכום
*חליטות תה מצמחים בריאים
*קפה שחור איכותי במידה הנכונה
*אפשר להתענג על פלאפל שמכינים בבית מאבקה בריאה וללא או עם כמה שפחות טיגון. (תנור)
*זרעים בריאים - זרעי דלעת, זרעי חמניה וכו'.