בטח שאוכלים בחוץ!
אל תתן לאף אחד להפחיד אותך. טבעונות היא, אמנם, לא הדבר הכי נוח בעולם, אבל עיקר המאמץ הוא בשבועיים עד חודש הראשונים. אחר כך, אתה כבר יודע מה מותר לך, ואיפה הגביע של הגלידה טבעוני, ואיפה יש יוגורט-טופו בזול... וגם- עם הזמן (ובעיקר אם אתה מבשל או שמישהו מהמשפחה שלך מוכן לבשל עבורך)- אתה מגלה המון מאכלים חדשים ונפלאים (ולא מצליח להבין איך יכולת בלי...). ובקשר לאוכל מחוץ לבית: *פלאפל (האוכל הטבעוני הכי משובח אי פעם!) *גלידה-סורבט (או- ישנם מקומות בת"א בהם מוכרים גלידת טופו!). לרוב גם הגביע טבעוני, אבל פשוט צריכים לבקש מהם לבדוק (על האריזות, היות והגביעים לא מיוצרים במקום...). הגביעים של ד"ר לק, אגב, טבעוניים. *פיצה ללא גבינה. טעים מאוד (הבעיה היחידה היא שצריכים להזמין מגש.. הם לא מכינים משולש אחד בלי). בחלק מהמקומות גם יעניקו לך תוספת בחינם במקום הגבינה (אבל צריכים להתעקש על זה). * לחמניות, בורקס תפ"א/תרד/פטריות. ברוב המאפיות *לא* שמים ביצים על לחמניות ובורקסים, אבל כדאי פשוט לשאול. (שומשום לא מעיד בהכרח על כך ששמו ביצה. תלוי אם הציפוי מבריק או לא). *טוב-טעם, טורטית. *בבתי-קפה ומסעדות: סלטים, פסטות, חומוס ופיתה (ופטריות! כ"כ טעים). פשוט צריכים להסתכל בתפריט. *התמזל מזלנו, ולכל דבר בארץ יש תעודת כשרות. מה שאומר- אם לקחו אותך, במקרה ובניגוד לרצונך כמובן, למסעדה בשרית (בה אכלת פלאפל, או צ´יפס וסלט, או חומוס...)- אתה יכול לקנח בקפה (שבו יהיה תחליף חלב, ולא חלב פרה). עם הגלידה תיזהר, כיוון שלעיתים גלידות-פרווה (במרקם חלבי. לא סורבטים...) מכילות ביצים. לא עולים לי עוד רעיונות, אבל אני מבטיחה לחשוב! ובהצלחה.. שני.