טבעונות

anonymousBACK

New member
טבעונות

אני צמחוני+לא אוכל ביצים כי אני רוצה למנוע מהחיות כאב. השאלות שלי הן כשחולבים פרות נגרם להן כאב, או פגיעה אחרת כלשהי? ולמה כדאי להיות טבעוני? תודה ומצטער אם שואלים את זה פה כל הזמן

Coma White1

New member
זו לא רק החליבה...

זו הכליאה, אלה ההריונות הרבים, הלקיחה של הצאצאים, התנאים הקשים, העובדה שאם תממן את תעשיית החלב, תממן בעצם גם את הריגת הפרות כשהן לא משתלמות יותר כלכלית.... החליבה אמנם מכאיבה להן במידה מסוימת, אבל זה לא החלק העיקרי.

siamese dream

New member
דוקא

דוקא מבחינת מוצרי חלב קל יותר להיות טבעוני מאשר מבחינת ביצים, כי כל דבר מחלב יש לך מחלב סויה.. תתחיל להיות טבעוני סתם ככה יום אחד ותדבוק בשיטה, זה לא קשה ממש..

K A R I N

New member
כל ההתחלות קשות, אבל זה שווה../images/Emo140.gif

להיות טיבעוני זה הרבה יותר קשה מצימחוני, צריך תמיד לבדוק את הרכיבים של מה שאתה אוכל, לא אוכלים כמעט בחוץ, והרבה דברים שהיית רגיל לאכול בלי לחשוב פעמיים כבר לא אוכלים. עד כאן החלק הקשה... אבל, אחרי שלומדים מה "אסור" ומה "מותר" (אני לא אוהבת להשתמש בביטויים האלו כיוון שמותר הכל, וזו הבחירה שלנו מה לאכול ומה לא), אתה מגלה כל מיני מאכלים חדשים ונפלאים, הרבה יותר בריאים, וטעימים לדעתי, וגם הכי חשוב לא נותן יד לפגיעה בבעלי חיים. מקווה שעזרתי, אוהבת, קארין

anonymousBACK

New member
../images/Emo10.gif אוף

המשפחה שלי תתחיל להציק לי בקשר לזה לא שאכפת לי מה הם חושבים אבל בכל זאת ולא אוכלים בחוץ...נשמע לי קצת מעצבן... אווווף. איזה באסה.

lifegirl

New member
בטח שאוכלים בחוץ!

אל תתן לאף אחד להפחיד אותך. טבעונות היא, אמנם, לא הדבר הכי נוח בעולם, אבל עיקר המאמץ הוא בשבועיים עד חודש הראשונים. אחר כך, אתה כבר יודע מה מותר לך, ואיפה הגביע של הגלידה טבעוני, ואיפה יש יוגורט-טופו בזול... וגם- עם הזמן (ובעיקר אם אתה מבשל או שמישהו מהמשפחה שלך מוכן לבשל עבורך)- אתה מגלה המון מאכלים חדשים ונפלאים (ולא מצליח להבין איך יכולת בלי...). ובקשר לאוכל מחוץ לבית: *פלאפל (האוכל הטבעוני הכי משובח אי פעם!) *גלידה-סורבט (או- ישנם מקומות בת"א בהם מוכרים גלידת טופו!). לרוב גם הגביע טבעוני, אבל פשוט צריכים לבקש מהם לבדוק (על האריזות, היות והגביעים לא מיוצרים במקום...). הגביעים של ד"ר לק, אגב, טבעוניים. *פיצה ללא גבינה. טעים מאוד (הבעיה היחידה היא שצריכים להזמין מגש.. הם לא מכינים משולש אחד בלי). בחלק מהמקומות גם יעניקו לך תוספת בחינם במקום הגבינה (אבל צריכים להתעקש על זה). * לחמניות, בורקס תפ"א/תרד/פטריות. ברוב המאפיות *לא* שמים ביצים על לחמניות ובורקסים, אבל כדאי פשוט לשאול. (שומשום לא מעיד בהכרח על כך ששמו ביצה. תלוי אם הציפוי מבריק או לא). *טוב-טעם, טורטית. *בבתי-קפה ומסעדות: סלטים, פסטות, חומוס ופיתה (ופטריות! כ"כ טעים). פשוט צריכים להסתכל בתפריט. *התמזל מזלנו, ולכל דבר בארץ יש תעודת כשרות. מה שאומר- אם לקחו אותך, במקרה ובניגוד לרצונך כמובן, למסעדה בשרית (בה אכלת פלאפל, או צ´יפס וסלט, או חומוס...)- אתה יכול לקנח בקפה (שבו יהיה תחליף חלב, ולא חלב פרה). עם הגלידה תיזהר, כיוון שלעיתים גלידות-פרווה (במרקם חלבי. לא סורבטים...) מכילות ביצים. לא עולים לי עוד רעיונות, אבל אני מבטיחה לחשוב! ובהצלחה.. שני.

anonymousBACK

New member
תודה

זה נראה לי ממש קשה לחיות ככה. ואני כמעט בטוח שהבריאות שלי תינזק איזה באאאאאסההההההה. טוב נראה מה אני אעשה

lifegirl

New member
אני מבטיחה לך שזה לא קשה באופן חריג

לא יותר, נגיד, מלשמור על דיאטה. ובאמת שזה הופך לחלק מהחיים. בריאות היא אלמנט חשוב בעינין. אם פשוט תותר על כל המזונות שאתה מכיר שהם לא טבעוניים- תישאר עם צ´יפס, סלט, פסטה ותפוחי אדמה. אין שום סיבה שזה יקרה, וזה מאוד רע אם זה יקרה. אם אתה רוצה לשמור על הבריאות שלך, חפש תחליפים ומזונות שמכילים סידן, ברזל, ויטמינים, וכו´ (כי ג´אנק-פוד הוא לא מקור טוב במיוחד....). וחוץ מזה, פנה לדיאטנית. ברוב קופות-החולים זה לא עולה כסף. הפנייה ניתן לקבל מרופא הילדים/המשפחה שלך. ספר לה שאתה טבעוני, תתעקש כשהיא תסביר לך שזה לא טוב (תסביר לה שאתה יודע שזאת לא תזונה אידיאלית, אבל זאת תזונה מוסרית יותר. ותזכיר לה שתפקידה היא למצוא לך תפריט בהתאם לאידיאולוגיה שלך....). בנוסף, חשוב מאוד לערוך בדיקות דם פעם בשלושה חודשים עד חצי שנה. (שוב, הפנייה אצל הרופא. תתגיש בפניו שאתה טבעוני, ולכן מבקש בדיקה של *הכל*! כך, במידת הצורך, תוכל לקבל כדורים- הרבה לפני שהמצב נהיה קריטי). ועל המיתוס של ה- B12 דנו הרבה בפורום הזה. חפש בהיסטורי אם זה מעניין אותך.

dharmax

New member
אני דווקא נגד

טבעונות. לדעתי יש בזה אלמנט קיצוני שמתבטא מאוד גם ברמה פסיכולוגית וחברתית. אין טעם להיות קיצוניים. לגבי ביצים: כאשר התרנגולות גדלות על מזון אורגני, ובחופש - אז אני לא מוצא פסול מוסרי באכילת הביצים (הן הרי לא מופרות...) ניתן לקנות ביצים שכאלה כיום אפילו בסופרמקטים. לגבי נושא החלב: אכן, חלב סויה הוא תחליף מצוין. לו היו "רפתות חופש" בארץ, שבהן הפרות לא היו כלואות ומדוכאות עד עפר, והיו מוכרים משם חלב אורגני - אזי זה היה מזון מצוין גם מבחינה מוסרית, וגם מבחינה בריאותית, שכן, בתנאים מתאימים, הפרה *נהנית* מחליבה! אני מזהיר, אם כך, מקיצוניות, ומהפיכה של התזונה ל"דת". המוסר הוא דבר קדוש, אבל שפיות ואיזון גם כן!!! בכל אופן, הדרגתיות בשינוי התזונה היא חיונית מבחינה בריאותית. אגב, מדי פעם, לאכול משהו לא בריא (אני מדבר על בשר, הוא דבר שיש בו פגיעה באחרים) זה דווקא כן בריא, מכיוון שזה דואג לכך שהגוף לא יאבד את היכולת שלו להתמודד עם רעלים. ברכות

Coma White1

New member
אתה טועה בקשר לחלב,

מפני שהכליאה היא לא הפגיעה היחידה בפרות. הן נכנסות להריון לעתים תכופות, הרי צריך חלב, לא ? כמובן, העגל נלקח כעבור כמה ימים, כדי, שחס וחלילה, לא ישתה את החלב. כמובן שהן נהנות מהחליבה. הרי כשמכניסים להן כל כך הרבה הורמונים לגוף, והעטינים כבדים וגדולים מהגודל הנורמלי שלהם, הפרות ירוצו למכונת החליבה - העטינים מכבידים עליהן ומכאיבים להן. יכול להיות שאנחנו קיצוניים, כדבריך. אבל אני לא רואה את הרע במוסר ואכפתיות. זה לא היה מזיק לרובנו.

dharmax

New member
הממ...

שים לב שציינתי והדגשתי את נושא ה"תנאים המתאימים". בתנאים מתאימים - אין בזה רע. השאלה היא מה התנאים המתאימים. אלו שציינת - הם בהחלט לא מתאים... ברכות

Coma White1

New member
כן, גם עניין המשפחה קיים.

הנושא משעשע את הקניבלים שנקראים המשפחה שלי, אבל זו לא טרגדיה. ויש מסעדות שמגישות אוכל טבעוני, רק צריך לנסות ולחפש.

Coma White1

New member
בהתחלה זה אמנם קשה...

אבל האידאל מתפתח, ולאט לאט החביתה או החלב או המוצרים שלהם, נראים פחות ופחות כמו אוכל...

למעלה