טבעונית הריונית... סכרתית...

טבעונית הריונית... סכרתית...

היי לכולם,
אני טבעונית, אני בהריון בסוף חודש שביעי, ולאחרונה גיליתי שיש לי סוכרת הריון.
הייתי אצל דיאטנית וננזפתי קשות על כך שאני לא אוכלת מספיק חלבונים בתפריט שלי.

העניין הוא... שאני יודעת שאורז מלא ועדשים - חלבון מלא, קטניות יש בהן חלבון

ופתאום התזונה שלי לא טובה, לא מספקת, וחסרה בחלבונים.

אני לא יודעת מה לאכול!
הדיאטנית שלחה אותי לקנות טבעול וחטיפי אנרגיה ולאכול,
ואני מעדיפה אגוזים ושקדים ודברים טבעיים ובריאים.

אני לא חושבת שטבעול - שזה שיא האוכל המעובד, זה תחליף ראויי לאוכל (ובכל ללא טבעוני, לדעתי)

אני אוכלת מידי פעם גבינות טופיפי של סויה, הפסקתי לאכול טופו בכמויות כי זה גרם לי לבעיות בריאות.

ואני ממש לא יודעת מה לעשות......
הצעות?

ממליצה לפנות לדיאטנית טבעונית או שמבינה בטבעונות

למעשה אני בהלם מזה שיש עדיין דיאטניות שממליצות על שניצל טבעול כמוצר בריאות חיוני.
בכל אופן יש דיאטניות שמבינות בטבעונות. אם את במקרה במכבי ויכולה להגיע לראשון לציון, אני יכולה להמליץ לך על דיאטנית טבעונית שמתמחה גם בסכרת.

כן.. זה הכיוון, לחפש מישהי שמבינה בטבעונות ובסכרת..

קיבלתי המלצה על תזונאית נטורופטית וקבעתי איתה שיחה למחר...
מקווה שזה יעזור.
&nbsp
בכל מקרה, כנראה שזה כמו עניין של "עשה לך רב" צריך למצוא את האדם המתאים...
&nbsp
פשוט התסכול והעצב על מה שהיא אמרה גמרו אותי...
&nbsp
ועדיין אני לא יודעת במה יש חלבונים והוא טבעוני!
&nbsp
תודה!

ladybug6

New member
ממליצה על

הגר מילר אלמוג
היא תזונאית טבעונית שגם מתמחה בסכרת ומחלות כליה.
אני גם אפנה אותך בפרטי לחברה טבעונית שעברה הריון עם סכרת הריון בהצלחה ושני התינוקות שלה בריאים ושמחים, היא תוכל לתת לך כמה עצות מנסיונה..
&nbsp
בקטניות אכן יש חלבון, וגם במוצרי סויה וסייטן.
יש גם אבקות חלבון טבעוניות שאפשר לקנות או אולי להזמין מחו"ל למקרה שיתברר שיש בעיה או מחסור קריטיים בתזונה שלך.
טבעול נשמע לי כמו הצעה גרועה במיוחד של אדם לא מקצועי.
&nbsp
תהיי חזקה, אוטוטו זה מאחוריך, ושתהיה לידה קלה ומוצלחת!!

איך יודעים שיש מחסור בחלבון?

זה לא עלה בשום בדיקות שעשיתי בשנה האחרונה......
&nbsp
תודה

Gidi Shemer

New member
זהו, שלא ממש יודעים

חסרים בחלבון לא יעלו בבדיקות דם בדרך כלל. בדיקת החלבון בדם מהווה בעיקר מדד לתפקודי כבד וכליה ופחות לרמות חלבון בגוף. אני מניח שהרופאה טענה על חוסר בחלבון או בהתבסס על תאור מפורט של התזונה היומיומית שלך, או בגלל שהיא מקשרת תזונה טבעונית לתזונה עניה בחלבון.
זה לא סוד שיש באמת פחות חלבון בתזונה טבעונית מאשר בתזונה שאינה טבעונית, ובהריון (בו נדרש יותר חלבון מהרגיל) זה לא רעיון רע להיות יצירתי יותר ולהקפיד יותר על צריכה מספקת של חלבונים, אבל זה אפשרי גם בתזונה טבעונית. כבר ציינו פה מקורות טובים וגם ציינו שטבעול זה לא בדיוק המקור הכי טוב בעולם לחלבון

האמת היא... שהייתי בטוחה שאני אוכלת המון

חלבון, ממש כמעט כל יום אורז+קטניות,
מגוון של קטניות שונות,
הרבה ירקות וירקות עלים
טחינה, חומוס ביתי
בחיי לא חשבתי שיגידו לי שחסר לי חלבון בתפריט!
&nbsp
&nbsp

Gidi Shemer

New member
תראי

אני לא מאלו שסופרים כמה גרמים של חלבון (או מ״ג של סידן או מיקרוגרמים של b12) הם אוכלים כל יום. אני ממש לא חושב שזה נחוץ, ולי לפחות זה מסתדר יותר טוב באורח החיים שלי.
עם זאת, יכול להיות ששווה לך לעשות בדיקה מדגמית של 3-4 ימים ובאמת לנסות ולראות כמה את צורכת. לפעמים תחושות הבטן שלנו (טוב, לא באמת לפעמים אלא בדרך כלל) מטעות. היות ואת בהריון ובאמת זקוקה לחלבון לא רק בשבילך אלא גם בשביל הגבר/ת שמתפתח/ת שם ברחם, אולי שווה לבדוק כמה קטניות את אוכלת, כמה אורז וכו׳. להכניס את זה לכרונומטר או פשוט לרשום משקלים ולתרגם אותם לכמויות של נוטריינטים (יש מלא לוחות שמציינים כל דבר).
אחרי הבדיקה הזו תוכלי לדעת אם את בכוון הנכון או שאולי כן צריך להרים קצת את עניין החלבון.

למעלה