טבעת אקופונקטורה

3תיתי

New member
טבעת אקופונקטורה

שלום לחברי הפורום! המורה לגיטרה של בתי, המליץ לה על שימוש בטבעת אקופונקטורה, לשם חיזוק והגמשת האצבעות, תוך השגת הרגשה טובה, כלשונו, בידיים. ברצוני לדעת, אם טבעת כזו מוכרת למומחי הפורום, והאם יש גדלים, או סוגים מומלצים? הוא אמר, שגם לו היתה טבעת כזו, אבדה עם הזמן, מתוצרת גרמנית. אשמח להכוונה והמלצות.

פעם ראשונה שאני שומעת על זה

היי, זו פעם ראשונה שאני שומעת על זה, ומחיפוש מהיר בגוגל מדובר על אביזר של סוג'וק. באופן אישי, בתור מישהי שלמדה פסנתר וגיטרה במשך כמה שנים טובות, החיזוק הכי טוב לאצבעות כדי להגיע לגמישות זה תרגול וסולמות. הרבה, הרבה, הרבה אימון. טבעות וכו' זה נשמע לי יותר כמו טרנד, ולא הייתי ממליצה להשתמש בציוד קליני כדי להגיע לגמישות וחיזוק של האצבעות. אבל זו אני.

3תיתי

New member
תודה על ההתייחסות

הילדה מאד יוצאת דופן. מנגנת כבר שנה חמישית גיטרה, והיא בת עשר. מנגנת עכשיו קטע פלמנקו קשה, ויש בעיה בהקשה בעזרת אצבעות יד שמאל. ממש נקישה חזקה על המיתרים. (אני לא גיטריסטית ולא יודעת מהו המושג המקצועי). אין בעיה של גמישות. יש בעיה של ילדה קטנה, יד קטנה, כח של ילדה קטנה וכישרון גדול. המורה נפלא, ואנחנו עוברים ממלאים אחר הוראותיו בקפדנות. יש לו קבלות. אין בעיה למצוא את הטבעת הנ"ל באי-ביי. הגיוני לי לא להשתמש בציוד טיפולי לחיזוק אצבעות, אך כאמור, המורה נערץ, ובקשתו פקודה לנו... זה כמובן לא סותר אימון רציני, אם כי לא סולמות. את העונש הזה, אני מקבלת בלימודי הנגינה. מספיק "מסכן" אחד בבית.

מורה נערץ זה נחמד

אני לא באה לערער את בטחונכם במורה, אתם סומכים עליו וזה חשוב. אבל יכול להיות שהוא קיבל המלצה שנכונה לחלק מהאנשים- ולא לכולם. ויכול להיות שאני אקסטרה זהירה עם משהו שאני לא מכירה ומשמש אנשים שלמדו תורה מסוימת ויודעים מתי נכון להשתמש בזה ומתי לא. את יודעת, לפעמים יש נזקים שרואים אותם רק כמה זמן לאחר שימוש, לאו דווקא מיד. תעשו כהבנתכם. מה שכן אציע- אם הילדה בת עשר ועם אצבעות קצרות, מה עם גיטרה יותר קטנה? או גיטרה עם צוואר דק יותר? ולסיום אנסה לנחם ואומר שגם ארתור רובינשטיין, הפסנתרן המהולל, היה בעל אצבעות קצרות, וכפי שהוא ציין- זה אף פעם לא עצר אותו. נראה לי שבתקופתו טרם היה את הטבעת המדוברת.
בהצלחה, יעל

3תיתי

New member
אני אתייעץ עם המדקר של הילדה. (יש לה!)

היא משתמשת בגיטרה שלושה רבעים, והאצבעות לא קצרות. צריכות יותר כח בפריטה מיוחדת בפלמנקו. אם ילדתי תנגן כמו ארתור רובינשטיין, אני לא אתאבל יותר מדי... אגב, אין למורה מושג ירוק באקופונקטורה. זה פשוט היה כלי נוח ספציפית למטרה שלו, בלי שום קשר לרפואה. אבל ציין שגם עשה לו מאד נעים בידיים.

הכי טוב להתייעץ עם המדקר ../images/Emo13.gif

משום מה הבנתי שאצבעותיה קצרות. הבנתי עכשיו. אשמח אם תחזרי לספר מה המדקר אמר.

hareladam

New member
טבעת

שלום לשתיכן! שמי אדם, אני לומד רפואה סינית ומלמד יוגה, בין הדברים כשיש זמן אני מטפס דיי הרבה. השימוש בגידים של הידיים, האצבעות האמות(כמובן כל אחד והחולשה שלו ) הוא תובעני מאוד. את האמת שגם אני לא הכרתי את הטבעת הזו עד שמישהו מהקיר הראה לי, התגובה הראשונה שלי הייתה זהה לשל יעל אבל בכל זאת הייתי חייב לנסות על עצמי. אם אנחנו מדברים על אותו הדבר , מדובר בטבעת פשוטה שנראית כמו קפיץ כזה שפשוט מריצים על האצבעות ואת האמת שזה נותן תחושה נהדרת של שחרור. ממה שאני מרגיש זה נותן יותר תועלת של הרפיית הגידים מאשר מתיחה או חיזוק שלהם. כמובן שמההרפיה אנחנו משיגים הארכה וזרימת דם טובה יותר אל האזור. אם זאת ייאמר, קטונתי ואני לא באמת יודע התוויות נגד או בכלל לשימוש של ילדים בזה. אבל לספקן קטן כמוני זה דיי עזר. שבוע טוב!

shovalili

New member
אז אם כך ....

צדקו חלק מהאנשים שאמרו שזה אכן לא שייך לרפואה הסינית אלא לסוג'וק. ישנם כל מיני סוגים של טבעות בשלל מתחות (כסף וזהב, אם אני לא טועה) ולכל אחד יש משמעות אחרת. אכן זה נותן תחושה של שיחרור. אין לי מושג אם זה מותר לילדים - אבל אם היא קיבלה המלצה אז כנראה שכן, בכל אופן ניתן לקנות את הטבעת הכל מקום שמוכר מוצרים לרפואה סינית (אולי מכאן הבילבול) בין היתר, אני קניתי את הטבעת במילניום (חנות שמוכרת מוצרים למטפלים ברפואה סינית) בת"א. שבוע נפלא

לא בדיוק המלצה

ההמלצה היא ממורה לגיטרה ולא ממטפל שמכיר את הטבעת ומה היא עושה ואם זה מתאים לילדה. שם מתחילה ההסתייגות שלי מהעניין.

למעלה