מידע בנושא ניתוח הטבעת
תוכלי לקבל בפורום התמיכה למנותחים, שם רוב המנותחים הם מנותחי טבעת, שנעזרים זה בזה כדי לחיות טוב עם הטבעת.
כי אכן, כדי לחיות טוב לאורך שנים לאחר ניתוח הטבעת, שזה ניתוח שבו איכות האכילה יורדת ופחותה בהרבה מאיכות האכילה אחרי ניתוח שרוול, ורבות מאוד התקלות והבעיות האפשריות במשך השנים - יש ללמוד דרכים וטכניקות אכילה נכונות להעלאת איכות האכילה, והתנהגות נכונה עם עסקי הטבעת (פתיחה, סגירה) למניעת הסיבוכים.
דרכים אלו ידועות רק למנותחי הטבעת הוותיקים, שחיים איתה טוב ובשלום, ואינם נלמדות במרפאות הבריאטריות או ע"י הדיאטניות הבריאטריות. אנו מוסרים לכל דורש את ההדרכה הנחוצה בפורום "קיצורי קיבה" השכן, בתפוז, וחשוב מאוד לעבור ניתוח זה עם התמיכה של הפורום, ולאחר העצמת ידע ככל שאפשר לגביו וגם לגבי ניתוח השרוול.
חשוב לצבור הרבה מידע כדי לדעת מה מתאים לך באמת, עפ"י השיקולים שלך והיכולות שלך.
לעומת חיסרון זה של ניתוח הטבעת וחסרונות נוספים, יש לו יתרונות לא מבוטלים, כשהעיקרי ביניהם הוא היותו ניתוח קל ופשוט, קצר מאוד (20 דקות) והרבה פחות מסוכן.
כמו כן, יש לשקול מול חסרונות ניתוח הטבעת גם את חסרונות ניתוח השרוול (שמנותחים בניתוח זה יספרו לך עליהם מניסיונם בפורום התמיכה), כדי לדעת מה יותר נכון עבורך.
גם אני בת 50, מנותחת טבעת 5 שנים, והחיים לימדו אותי שפופולריות של הליך רפואי אינה שיקול בריאותי. ניתוח אינו אופנה, שמרנות אינה מילה גסה, הגוף-נפש שלי מוכר לי 50 שנה ונשאר איתי עד 120 שנה, ולכן חייב להיות לי שיקול דעת משמעותי בנוגע למה שמתאים לו יותר.
לא מפריע לי שיהיו רופאים שיצחקו עלי מהבוקר עד הערב כשאני שותה מרק עוף כדי לרפא שפעת או שמה עלי כרוב על בצקת - אם זה מה שמרפא את גופי בצורה המיטבית.
בבריאטריה, כמו גם ברוב תחומי הרפואה המערבית, קיימות דעות רפואיות שונות וסותרות בקרב הרופאים השונים. כך ששיקול הדעת של המנותח מאוד חשוב בבחירת הליך רפואי ורופא מבצע, כאשר הוא יכול להתוודע לשלל הגישות השונות.
לפחות בארבעה בתי חולים פרטיים וציבוריים ברחבי הארץ מבוצעים עשרות ניתוחי טבעת בכל שבוע, וידוע לי גם על בתי חולים אחרים המבצעים ניתוח זה בכמות קטנה יותר.
לכן ההמלצה שלי מכל הלב, היא לגשת לכל ניתוח שתבחרי, עם הרבה ידע ומוכנות לקראת הצפוי לך, כדי שתפיקי ממנו את התועלת שבו.
בימי חלדי נתקלתי באחוז עצום של מנותחים שלא הבינו את הניתוח שנותחו בו ולא ידעו איך להשתמש בו בצורה יעילה, ולכן נכשלו בהפקת התועלת ממנו לטווח הארוך.