טבעת

ענת1964

New member
טבעת

שלום,
רוצה לעשות טבעת לדיאטה, אין לי מספיק מידע בנושא, האם זה הפורום המתאים?
מה זה שרוול?
אגב, שוקלת 120. בת 50, גובה 170.

טבעת

היות וה-BMI שלך הוא 41.5 את עומדת בקריטריונים לניתוח.
חשוב לדעת לגבי מחלות הרקע שלך והרגלי האכילה שלך.
בכל מקרה - לא עושים ניתוח כסוג של דיאטה.
מדובר בניתוח עם סיכונים וסיבוכים כולל תמותה במקרים נדירים, וצריך להבין את המשמעויות.זאת לא עוד טכניקת דיאטה.
לגבי סוג הניתוח - הטבעת מאבדת פופולריות במהירות וכיום כמעט ולא מבוצעת בארץ.
שרוול הוא הניתוח הנפוץ היום במהלכו נכרתת מרבית הקיבה ונותר שרוול צר בעל נפח קטן הגורם לירידה בתאבון וקיבולת קטנה ובכך מסייע לירידה במשקל.
חשוב להבין שהניתוח הוא רק כלי ובכל מקרה יש מחוייבת של המטופל לתזונה נכונה פעילות גופנית ע"מ שהניתוח יצליח.

שרוול או טבעת

השרוול אכן ניתוח מעט מורכב ומסוכן יותר אך התוצאות בהתאם.
מרבית מנותחי הטבעת לא חיים איתה בשלום לאורך זמן, וברע שמוציאים אותה משמינים חזרה.

casher

New member
אני עשיתי טבעת לפני כשבועיים

אם את מעוניינת, שלחי לי מסר פרטי ואכתוב לך את מספר הטלפון שלי.
בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
מידע בנושא ניתוח הטבעת

תוכלי לקבל בפורום התמיכה למנותחים, שם רוב המנותחים הם מנותחי טבעת, שנעזרים זה בזה כדי לחיות טוב עם הטבעת.
כי אכן, כדי לחיות טוב לאורך שנים לאחר ניתוח הטבעת, שזה ניתוח שבו איכות האכילה יורדת ופחותה בהרבה מאיכות האכילה אחרי ניתוח שרוול, ורבות מאוד התקלות והבעיות האפשריות במשך השנים - יש ללמוד דרכים וטכניקות אכילה נכונות להעלאת איכות האכילה, והתנהגות נכונה עם עסקי הטבעת (פתיחה, סגירה) למניעת הסיבוכים.
דרכים אלו ידועות רק למנותחי הטבעת הוותיקים, שחיים איתה טוב ובשלום, ואינם נלמדות במרפאות הבריאטריות או ע"י הדיאטניות הבריאטריות. אנו מוסרים לכל דורש את ההדרכה הנחוצה בפורום "קיצורי קיבה" השכן, בתפוז, וחשוב מאוד לעבור ניתוח זה עם התמיכה של הפורום, ולאחר העצמת ידע ככל שאפשר לגביו וגם לגבי ניתוח השרוול.
חשוב לצבור הרבה מידע כדי לדעת מה מתאים לך באמת, עפ"י השיקולים שלך והיכולות שלך.

לעומת חיסרון זה של ניתוח הטבעת וחסרונות נוספים, יש לו יתרונות לא מבוטלים, כשהעיקרי ביניהם הוא היותו ניתוח קל ופשוט, קצר מאוד (20 דקות) והרבה פחות מסוכן.
כמו כן, יש לשקול מול חסרונות ניתוח הטבעת גם את חסרונות ניתוח השרוול (שמנותחים בניתוח זה יספרו לך עליהם מניסיונם בפורום התמיכה), כדי לדעת מה יותר נכון עבורך.

גם אני בת 50, מנותחת טבעת 5 שנים, והחיים לימדו אותי שפופולריות של הליך רפואי אינה שיקול בריאותי. ניתוח אינו אופנה, שמרנות אינה מילה גסה, הגוף-נפש שלי מוכר לי 50 שנה ונשאר איתי עד 120 שנה, ולכן חייב להיות לי שיקול דעת משמעותי בנוגע למה שמתאים לו יותר.
לא מפריע לי שיהיו רופאים שיצחקו עלי מהבוקר עד הערב כשאני שותה מרק עוף כדי לרפא שפעת או שמה עלי כרוב על בצקת - אם זה מה שמרפא את גופי בצורה המיטבית.
בבריאטריה, כמו גם ברוב תחומי הרפואה המערבית, קיימות דעות רפואיות שונות וסותרות בקרב הרופאים השונים. כך ששיקול הדעת של המנותח מאוד חשוב בבחירת הליך רפואי ורופא מבצע, כאשר הוא יכול להתוודע לשלל הגישות השונות.
לפחות בארבעה בתי חולים פרטיים וציבוריים ברחבי הארץ מבוצעים עשרות ניתוחי טבעת בכל שבוע, וידוע לי גם על בתי חולים אחרים המבצעים ניתוח זה בכמות קטנה יותר.

לכן ההמלצה שלי מכל הלב, היא לגשת לכל ניתוח שתבחרי, עם הרבה ידע ומוכנות לקראת הצפוי לך, כדי שתפיקי ממנו את התועלת שבו.
בימי חלדי נתקלתי באחוז עצום של מנותחים שלא הבינו את הניתוח שנותחו בו ולא ידעו איך להשתמש בו בצורה יעילה, ולכן נכשלו בהפקת התועלת ממנו לטווח הארוך.

אופירA

New member
מנהל
את הולכת לצד שמאל של הדף

למעלה יש כל מיני פרסומות.
מתחת, באמצע, כתוב "האיזור שלי בפורום"
ומתחת לזה יש קוביה שכתוב בה "עוד בנושא הפורום". ומתחתיה יש רשימת פורומים. "קיצורי קיבה" זה הקישור הראשון ברשימה. שם צריך ללחוץ.
אם את לא רואה רשימה, אז אולי זה סגור לך, וצריך לפתוח את זה בלחיצה על החץ הכחול שליד "עוד בנושא הפורום".

אם משום מה בכל זאת לא הולך (דפדפן אחר, או ממשק אחר) אפשר בשורה העליונה של הפורום, בכתובת, במקום 527 שיש בסוף, פשוט לכתוב 19. ואז אנטר.
(527 זה מספר הפורום הזה, "ניתוחי קיצור קיבה". 19 זה המספר של "קיצורי קיבה", אכן מדובר בפורום וותיק מאוד, בן 13 שנה, מהראשונים בתפוז. המון המון ידע נאסף בו).

או לכתוב קיצורי קיבה בגוגל. פורום התמיכה "קיצורי קיבה" מופיע בין התוצאות הראשונות.

למעלה