טובבבב,

ganooov

New member
טובבבב, ../images/Emo13.gif

משהו שמעסיק אותי: אני דתי, בן למשפחה דתית לאומית, עם חינוך דתי (אפילו למדתי עד כיתה ו' בתלמוד תורה ש"סניקי) והכל.. לפני כשנה הכרתי ברשת את מי שלפני כמעט חצי שנה גם הפכה לחברתי, חילונית, ממשפחה עם כבוד מסוים למסורת, אבל לא הרבה יותר מזה. האחות של חברתי (הלא היא קרן)היא מה שנקרא "מתחזקת", דהיינו - חילונית שבהליכי חזרה בתשובה מהצד היותר קבלי של העניין. אמש אמרתי לקרן שאני לא מתכוון להתחתן עם מישהי שלא תדע יהדות לפחות כמוני (או קצת פחות, אבל שתדע לא מעט), ותשמור כשרות (אתם יודעים, גם משפחות חילוניות שכן שומרות כשרות לא שומרות כשרות "אמיתית") ושבת (נעזוב עכשיו טהרת משפחה, זה נושא שלא כדאי לגעת בו כרגע בכלל). היא לקחה את זה קצת קשה, במובן של "אז אני מקווה שתמצא לך עם מי להתחתן", בגלל שהיא לא מאמינה שהיא תלמד את זה ותשמור על דברים "שהם לא היא". כל העסק כמובן טיפל'ה מגוחך, בהתחשב בזה שאני בן 16 והיא בת 15
. אני לא מאמין כמובן שזה יעיב יותר מדי על הקשר שלנו בזמן הקרוב והבינוני, אבל זה די מטריד אותי לחיות עם אדם שלא יודע למה הוא צם ביום כיפור, גם אם הוא צם בו, ולא יודע למה אני שומר שבת בעצם. ועכשיו לשאלה: האם לדעתכם זוג מעורב יכול באמת לגדל משפחה ראויה? האם כדתי (גם אם דתי שמכיר את החילונים טוב מאוד ולא שומר על הכל) זה היה מוצדק מצידי לומר את שאמרתי?
נ.ב. יאמיט - אל תעבירי לינק לאפ'חד, תשאירי את זה לי
. ואל דברי על זה עם קרן, גם את זה תשאירי לי
.

lala897

New member
יוווואאאאוווו

אתה לא יודע כמה פעמים דנו על הנושא הזה לאנשים שזה כן היה רלוונטי לגביהם.. אתה יכל אפילו לחפש בארכיון..
קו תחתון- תלוי כמה דתי וכמה הדת חשובה. מוצדק מצידך לאמר את זה. למה לא? יש לך זכות לאמר את דעתך במיוחד במקרה הזה שהיא לא מופרכת או לא הגיונית.

Baby Boo

New member
כמה שזה מבאס לא!

אדם דתי ירצה להביא את הערכים של העולם הדתי לבית ולילדיו.. אדם חילוני לא ירצה את אותם הערכים.. אולי כשזוג מתחתן ואחד חוזר בתשובה זה עוד אפשרי אבל מעבר לזה... שמע זה עולם שונה מדיי ובייחוד שהביסוס הוא להביא ילדים.. איך תחנך את הילדים שלך לשמור שבת כשאמא לא שומרת? ולא רוצה לשמור?

tiptip4u

New member
הממפ,

לדעתי- עקרונית- אפשר, אם כי קצת קשה. אבל קושי זה חלק גדול מהיופי. (וחוץמזה, אתה לא בן 16 וחצי?) בכולופן, אני בטוחה שאפשר, רק צריך לנסות. *מבטיחה לא להעביר לינק לאפחד, לא שהייתי עושה את זה, אין לי יותר מדי כוח שחרית*

למעלה