טוב, אז אולי נתאמן

טוב, אז אולי נתאמן ../images/Emo13.gif

מכיוון שכולם עסוקים בלברך, אולי אשחיל את סיפורי ואקווה לאיזו עצה: אני בת 33, אמא לילד בן 6. לפני שנה וחצי בערך הכרתי עלם חמודות, שנפשי נקשרה בנפשו. הייתי אז בקשר רומנטי עם בחור אחר וגם הוא עבר פאזה זוגית בת חודשיים. לפני תשעה חודשים בערך מאסתי בידידות הקרובה (שכבר קיבלה פן זוגי בולט) והצהרתי שאני רוצה שנעמיק את הקשר. הוא נבהל קצת וטען שהוא לא אדם זוגי וקשה לו במערכות יחסים מ"הסוג הזה". אני ניסיתי עוד קצת לקיים ידידות מהסוג שלא יאיים עליו, אבל הקרבה הנפשית והגופנית הוציאה אותי מדעתי ושבתי ודרשתי זוגיות. אחרי כמה ויכוחים ופרידונת, החליט לנסות. הוא התחיל בטיפול פסיכולוגי ל"מיגור השדים" ונפגשנו יותר ויותר. מדי פעם הקושי שלו להכיל אותי ואת רגשותיי היה עולה - אבל אחרי ניעור ובירור הכל היה חוזר למקומו בשלום. לפני חודש בערך התחלתי לדבר על מקומו של הבן שלי בקשר שלנו, ולבקש לדעת מה התכניות שלו לעתיד. שוב הוא נלחץ וגמגם ואמר שהוא מאד אוהב אותו וקרוב אליו, אבל בגלל ש"את לוחצת" קשה לו לפתח את הרגשות שלו אל הילד. אבל, כך אמר, מדובר בתהליך וסופו יהיה בהיר. לפני כמה ימים פתחתי את המחשב ובמייל שלו, שהיה על המסך, ראיתי תכתובת שלו עם בחורה, שלשון שורת הנושא שלה הייתה מוכרת לי. שאלתי אותו לגבי נשים אחרות בחייו והאם הוא מנסה את מזלו במקומות אחרים.. הוא הכחיש נמרצות ואמר שהוא אוהב אותי ורק "מגרד לו בזוגיות".. אתמול, אחרי מחשבה ועצבות מתמשכת, החלטתי להקשיב לקולו הענוג ולציע ידידות, כדי לשמור על הקשר מבלי לעלות על בריקדות כל פעם שמגרד. הוא הציע הצעה דומה והתלהבנו מה"סובלנות ההדדית".. אחרי כמה דקות הוא הציע שנשכב, שאלתי איך זה מסתדר עם הידידות הטריה.. אחרי שסיים לענות לי (...) התחלנו לדבר על דבר-מה ושוב עלה נושא הנשים האחרות.. ואז הוא הודה שהיה לו קשר רגשי ומיני עם בחורה אחרת, במהלך 3 החודשים האחרונים. הוא הסביר את זה בצורך שלו "להתמלא", השונה מהצורך שלי באהבת יחיד גדולה.. גררתי אותו למייל ועבדנו על ההתכתבויות שלהם. מיותר לציין שהרגשתי מאד מאד (מאד) מטומטמת. עכשיו אני מנסה לחשוב על משמעות האירוע הממושך והמרגיז שהסכמתי לשתף איתו פעולה במשך כמעט שנה, ותוהה: האם לעולם לא אמצא גבר שיהיה שם באמת? איך מתנתקים מהנאחס שהיה מבלי לשקוע במרה שחורה ורחמים עצמיים? אהבתי את האיש הזה אהבה עזה ועצומה, ועכשיו כל מעייני מכוונים להפסקת חשיבה עליו ועל מה שעברנו ביחד, ועברנו הרבה רגעים יפים. לא בא לי דייטינג (מאז לידת ילדי לא נעזרתי במדיום הזה ושמעתי עליו רק דברים רעים..) ואני לא עובדת בעבודה שמזמנת מפגשים עם פוטנציאל להתאהבות... האם מדובר במקרה קלאסי לקואוצ'ינג או שמא..?

גבעה לא גבוהה

הי יקירה, אכן מאד מאכזב ומתסכל לחוות את החוויה שחווית עם הבחור. את מרשימה כאדם רגשי שכמהה לקשר. הפרטים שסיפרת מעידים על בחור שלאורך כל הדרך החזיק ביד דגל אדום לגבי זוגיות- הוא רוצה אבל מפחד, "הוא לא אדם זוגי", את "דרשת זוגיות והוא הסכים בלווי טיפול פסיכולוגי שעזר לו להתמודד עם השדים" ,"את לחצת והוא נלחץ". עכשיו מתברר לך באופן חד משמעי שהוא ניהל מערכת יחסים מינית עם בחורה בזמן שבילה איתך וזה בהחלט כואב. יקירתי, השלט על הקיר היה ברור מהתחלה אך את, כנראה לאור חששות שיש בך ופחדד מעולם הדייטינג הקשה, החלטת להישאר שם. האם לאורך הדרך ראית את הדגל האדום במערכות יחסים שהיו לך? האם את מזהה לאורך חייך מצבים בהם ראית את הדגל האדום ולמרות שראית אותו המשכת? כדי שתיצרי מערכת יחסים טובה, רצינית, שתכלול יחסים עם הבן שלך, כמובן, מה צריך להיות בה? מה חשוב לך בזוגיות? אני מבינה מדברייך, שהכרויות עם גברים או עולם הדייטינג, הוא עולם שמרתיע אותך. נראה שאימון בהחלט יכול לסייע במיקוד הרצונות שלך, בזיהוי החסמים שלך- האמונות שלך לגבי זוגיות וכן בליווי שלך תוך באימון שרירים שלא הפעלת בשנים האחרונות. בהצלחה!! אילת לבנון מאמנת אישית

הי עידית

הי עידית מקסימה, ברכות מכל הלב על הבייבי החדש. חיבוק גדול! אילת לבנון

בוקר טוב אילת ../images/Emo20.gif

ותודה על התשובה..
אכן, שרטטת את הדברים די במדוייק... היה שם בהחלט דגל אדום, אבל היה לי נוח להתייחס אליו בסלחנות כי גם אני, בדרך כלל, מגדירה את עצמי כאדם שקשה לו להתקיים לאורך זמן בזוגיות וההוכחה לכך היא שרשרת של קשרים עם קשיי הגדרה, עם עליות ומורדות מאד מטלטלות ושאר עניינים. אציין כי מעולם לא נבגדתי (עד כמה שידוע לי) וזו לי חוויה חדשה בהחלט... אבל נשארתי לא מתוך הפחד להיות לבד והפחד מהדייטינג, אלא בגלל שהאמנתי שהאהבה שלי, שעשתה לו פלאים לעניות דעתי, נראתה לי כדלק שיספיק עבור שנינו. וטעיתי. קורה.. מה שחשוב לי בזוגיות הוא די פשוט: קבלה הדדית, סקרנות מתמשכת, טוב לב של הפרטנר, פרגון ויכולת להתקרב מבלי להרגיש חנק (את הסעיף האחרון הוספתי בעקבות ההתנסות האחרונה
) כמובן שראש על הכתפיים והומור הם רכיבי יסוד. הבעיה העיקרית שלי, כך נדמה לי, היא לא בניסוח עבור עצמי, אלא בזמן ובמעוף לחיפוש. הייתה לי תקופת דייטינג ובה נחשפתי למכאניות המאפיינת אנשים שנפגשים בצורה הזאת: יושבים מולך וכבר חושבים על הבחורה הבאה בתור, שאליה תכננו להרים טלפון בהמשך הערב. וגם אני, בעוונותיי, חטאתי במחשבות כאלה במהלך פגישות עיוורות עם זכרים מהרשת. בקיצור - צריך נדמה לי תקופת צינון והתייצבות על רגליים ואז לחשוב ולתכנן את המארב הבא
מה דעתך??

בוקר טוב לך

הי גבעה לא גבוהה, אישיו מרכזי שאת מעלה בקשרים שקיימת הוא נושא ההגדרה, הגבולות, ההדדיות. את משתמשת במלים כמו מארב, חנק, טלטלות-חד סיטריות ומאבק כדי להשיג אהבה. יש תחושה שאת צריכה להתאמץ, לארוב, "לנסות לתפוס מישהו" כי אחרת בעיניך זה לא הולך.. כתבת דברים שחשובים לך בקשר ובין היתר קבלה הדדית. מה זה בשבילך קבלה הדדית? עד כמה חשוב לך שזוגיות תהיה הדדית? איך תיראה זוגיות הדדית? מה יקרה בה? בהצלחה! אילת לבנון מאמנת אישית

אילת ../images/Emo20.gif תודה...!

כן, בהחלט יש אלמנט של מאבק בקשרים שלי, מאז ומתמיד.. אולי בגלל שהגברים שבחרתי בהם תמיד היו חלשים, מהססים, לא החלטיים ופסיביים. מצד אחד זה מרגיש לי תמיד כמו פרויקט - ומכאן ה"להסתער", מהבחינה הרומנטית כמובן - ומצד שני בשלב מסוים נגמר לי האוויר ובא לי לנוח, להיות מחוזרת וכו'... ביומיום אני אדם עדין, נינוח, שמח... משום מה (ומניחה שאין תירוץ כזה) בזוגיות זה תמיד אחרת. מוציא ממני אש גדולה, שלפעמים מחממת ולפעמים שורפת. את שנינו. בזוגיות הדדית, לשאלתך, נראה לי שצריך שהשניים יתקרבו זה לזה באופן מתואם. שישאפו לקשר קרוב, שיתאמצו יחד, שלא יפחדו מהתוצאות.. האהבה שלי מקורה בהענקה, שם אני מממשת את עצמי. משהו אמהי ודואג. מין דפוס שגיליתי ומאז עשיתי בו שימוש מבלי לעצור ולחשוב אם הוא מספק את הצד השני באותה מידה בה הוא מספק אותי... איכשהו, בגלל פידבקים מהסביבה, נדמה לי לפעמים שכל דבר שאייצר - בסופו של דבר ינעם לחיכו של הזולת. והיחסים שהסתיימו עכשיו הוכיחו שלא כן הוא...... כמו שניסחה זאת חברה שלי, בזמנו: ביחסים אני הופכת למאמינה. פטאליסטית, פטאלית, עיוורת... איך שוברים דפוסים שהשתרשו כל כך עמוק??

בוקר טוב לגבעה לא גבוהה ../images/Emo140.gif

הודעתך מכילה: עבר - הווה - ועתיד. עבר: ההתנהלות שלך עם הבחור. הווה: הרגשות שלך, בעקבות הקושי מהפרידה. עתיד: כדבריך, הסתכלות לעבר העתיד. מזמינה אותך לפני שאנחנו צועדות קדימה. לבדוק עם עצמך, מי את היית במערכת היחסיים שסיפרת עליה. במילים אחרות, מהם העוצמות והחולשות שהבאת מתוכך לקשר? קחי את הזמן...תתבונני...תרשמי תשתפי, ומשם נוכל להמשיך לצעוד .

מי הייתי...... ../images/Emo221.gif

הייתי בגן עדן כך תיארתי את המקום הזה באזניי מי ששאל - אז מה קורה איתך? העוצמות שהבאתי לקשר - רצון לעזור, להשפיע ולשנות, להכיר מקרוב, ליצור דיאלוג עם אדם מעניין וסגור, התלהבות, תמיכה, עשייה. החולשות שהבאתי - כניעה לתכתיבים (סגנון בילוי זמן, שעות מפגש, הקשבה להרבה תוכן שבבסיסו דחיית אהבתי), התמוטטות סדרתית בכל פעם שהייתה אי הבנה, קבלת תנאי חברות שלא התאימו לי, הסתפקות במועט.. זה מה שעולה לי כרגע

עשית עבודה מדהימה עם עצמך../images/Emo140.gif

האם את בפנוכו שלך, מודעת שהעוצמות שהבאת לקשר הם נכס יקר?

נדמה לי שכן, יודעת... ../images/Emo23.gif

כמו שאמרה הפסיכולוגית שלו: "היא" הגיעה לחיים שלך כדי ללמד אותך לאהוב.. והוא אכן אהב, עד כמה שאיפשר לו ליבו הקט והמתוסבך...
מבחינתי, "נכס" הוא דבר מה שמביא תשואות ארוכות טווח - לא?
ימים יגידו כיצד העוצמות האלו פעלו על שנינו.... יש שיר ברוסית, על מערכת יחסים בין גבר לאשה, שהולך כך: לשווא פחדת מאהבתי, לא כל-כך חזק אני אוהבת! הספיק לי לפגוש אותך ולראות מקרוב את החיוך על פניך. וכשהיית יוצא מהבית ומסתובב ברחובות, הספיק לי לראות את המעיל שלך תלוי על המסמר שבקיר. וכשהיית לוקח את המעיל והולך, קרוב לוודאי להתרועע עם אחרות, הספיק לי לראות את המסמר ולדעת שהמעיל שלך היה תלוי עליו. כעבור ימים רבים הוציאו את המסמר מהקיר, אבל הסימן נשאר, והספיק לי לראות את הסימן בקיר ולדעת - שהמסמר היה נעוץ בקיר אתמול. וכשבאו הצבעים וסתמו את הקיר ועברו על הסימן במברשת צבע - הספיק לי לדעת שהסימן היה שם - אתמול.. לשווא פחדת מאהבתי - לא כל-כך חזק אני אוהבת! הבאתי את השיר הזה כי שמעתי אותו לראשונה בגיל 16 בערך, והבנתי מאד את הבחורה.. האהבה מהסוג הזה נשמעה לי הגיונית לחלוטין. ואני ממש לא יכולה לומר שאני לא דורשת נוכחות ביחסים שלי עם זולתי, ההיפך הוא הנכון, אבל אני אוהבת באופן כזה שמעריך ואוהב במבט גם את האדם, גם את החיוך, גם את החלל שהוא מותיר, גם את מעילו המונח על הכסא, גם את זכר המעיל וכיום - גם את הכסא. ככה זה

זוכרת את השיר הזה עוד מתקופת התיכון ../images/Emo99.gif

התמוגגתי מהמודעות שלך, לשווי נכסיך.
מזמינה אותך לצעוד לעתיד...ולבדוק מה היית רוצה להציב לעצמך כמטרה ראשונה כדי לחוות זוגית שמתאימה לך?

טרם פגשתי אדם שהכיר את השיר ../images/Emo13.gif

שמחה שחווינו חוויה דומה
צעד לעתיד ומטרה ראשונה... הממ... לא להתאהב בטירוף באדם המסוגל לייצר מילים מיוחדות תוך כדי הסמקה? שם זה מתחיל - הוא פותח את הפה, יוצאת לו שירה, אני נשבית והמסע מתחיל. מבלי לברר, מבלי להכיר באמת, מבלי לדעת לאן שועטים... הייתי רוצה להכיר בניחותא. להכיר באמת. להתחיל בדו. אמורפי מדי?

מזהה סיטואציה דומה

ברבדים אחרים של חייך? מלבד בזוגיות? תמיד יש פעם ראשונה
בשירה...ובחיים.

סיטואציה דומה?...

דומה להשתעטות וגילוי מאוחר שאני על אי בודד, מדברת אל עצמי? הקפיצה ללא מחשבה בהחלט מאפיינת את חיי. גם בתעסוקה (אני פרילאנס ועובדת בפרוייקטים רבים בו זמנית, שנפגעים לא פעם מאי-התכנון) גם בתחזוקת הבית (מט ליפול בין ההסתערויות עליו) וגם בגידול הילד (נע בין ספורדי למקרי)... דווקא בדרך כלל זה נחמד ולמדתי לחיות בכאוס, אבל כנראה שיש תחומים שבהם להתחיל מגן עדן זו לא השיטה. נקודה למחשבה, תודה!
(עד מחר בבוקר לא אוכל להגיע למחשב.. |אוף|)

הבוקר כבר עבר...../images/Emo13.gif

שמחה שזיהית נקודת התחלה להתבוננות נוספת. שיהיה בהצלחה בהפנמה ובעשייה בהמשך.

margi13

New member
לי נראה שיותר מכל את פוחדת

מהחיים "בלי" - את כותבת בסוף ההודעה ש"לא בא לי דייטינג ואני לא עובדת בעבודה שמזמנת מפגשים עם פוטנציאל להתאהבות". אך, אני חושבת שאולי את צריכה לחשוב יותר על החיים "עם", האם את מוכנה להמשיך להיות בקשר הזה? הרי לא טוב לך בו ולא ממש נראה שהבחור רוצה להשתנות בשבילך, אז למה להמשיך את הקשר? יתרה מזאת, כל עוד את מרגישה שיש ל "מישהו" - עלוב ככל שיהיה, את פחות פתוחה להזדמנויות אחרות, לא חבל? ובכל מקרה, נכון שסצינת הדייטינג וההכרויות ברשת ממש פורחת, אבל הסטטיסטיקות מלמדות שאין יותר מדי סיכוי לצאת משם עם בן זוג, כך שאולי כדאי לך לחשוב על דרכים אחרות להכיר - החל מריקודי עם וכלה בשידוכים של סבתות - בתקווה שתכירי מישהו ראוי יותר מהבחור הנוכחי. בהצלחה לך.

margi13 בפורום הנ"ל

נעשה יחד מאמצים לא לתת עצות. הנחת היסוד העיקרית באימון היא - כי המתאמן מלא משאבים ויכולות. על כן לא נדרש לרפא אותו, לייעץ לו או לתקן אותו. נהייה ממוקדים לסייע לאתר את היכולות והכישורים הסמויים ולהפכם לגלויים וזמינים עבורו. תודות מראש עידית

בא לחזק

לא משנה אם את גבעה גבוהה או נמוכה כל המושגים שבהם השתמשת לגבי עצמך מעידים עליך כאלף עדים שאת אשה סטראוטיפית מאד מאין אני לומד את זה? ממה שאת מספרת על עצמך לא רוצה דייטים אבל רוצה למצוא בן-זוג (דרך אגב, האינטרנט הוא דרך לא רעה. את בת-זוגי הנוכחית פגשתי ברשת לפני קצת למעלה מ- 7 שנים) לא רוצה לחזר אבל רוצה להיות מחוזרת את סותרת את עצמך בנקודה של כמות הכרויות. מסתבר שהיו לך לפחות שתי הכרויות מאז ילדת את בנך. צר לי לומר לך, אבל ב"שוק הבשר" העובדה שיש לך ילד קטן מורידה מערכך בתור בת-זוג לחיים. מכאן, החיים בידיך בואי נלמד משהו מהחרדים: הם יוצרים זוגיות ללא רמת ציפיות בכלל. האשה יודעת מה לימדו אותה לעשות כבוגרת, שפירושו להיות אשת איש ולשרת אותו אני לא מציע לך חלילה וחס להיכנס למערכת שבה תהיי שיפחה. אני כן מציע לך לבנות רשימת ציפיות מינימליסטית שבה תכניסי את תכונותיו של בן-זוגך, כולל הסכמה לזוגיות/נישואין כאשר תמצאי אחד שיתאים במכסימום נקודות (אפילו בהשתלת איברים אין מאה אחוז), תבני איתו זוגיות. אם תתפתח אהבה, הרי שהרווחת. שוב, בגישה החרדית את יכולה רק לעלות מעל רמת הציפיות. דוגמא: נגיד שתציבי נתון של אלמן עם ילד או שניים. תהיה לכם מערכת שבה 3 ילדים. זה אחרת לגמרי ממערכת שבה לאחד מבני הזוג יש כבר ילד ולשני אין. ברור לי שאין לך בעיה חזותית או אחרת במציאת בן-זוג למיטה ללילה אחד, אבל ברור לי גם שלא בכך את מעוניינת. ברגע שתירגעי ותפסיקי לאיים על הגברים שמסביבך במילה האיומה הזאת "נישואין" חייך ישתנו ללא הכר.

../images/Emo124.gif חיהטובה

כתבתי בבוקר, ומעתיקה שנית את בקשתי.
בוא נעשה יחד מאמצים לא לתת עצות. הנחת היסוד העיקרית באימון היא - כי המתאמן מלא משאבים ויכולות. על כן לא נדרש לרפא אותו, לייעץ לו או לתקן אותו. נהייה ממוקדים לסייע לאתר את היכולות והכישורים הסמויים ולהפכם לגלויים וזמינים עבורו. תודה מראש

למעלה