טוב, אז אם כבר הרעיון של מאי,
על שרשור מילים לפי הא"ב העברי ותרגומן, למה לא לרכז, מעט ממה שכבר יש? זה מתחיל, וזה הולך להיות ארוך,
ומי שזוכר עוד מילים שעדיין לא רשומות, מוזמן להוסיף,
ומי שמוצא טעויות, מוזמן לתקן..... וזה אפילו רצוי מאד... אני אוהבת את הדבורה הזו
אהבה - אַמוֹר אוֹר קדוש, אוֹר יקרות – LUZ SANTA – לוּז סַאנְטַה איך עברה השבת? – קוֹמוּ פַּאסוֹ אֵל-שָׁבַּה? אלהים יודע - אֶל דְיוֹ סַבֵה אלקים – אִיל דְיוֹ, אֵל דְיוֹ, אִל קְרִיאַדוֹר אבות – PADRE – פָּאדְרֵה, פָּאדְרֶס אבותינו – נוֹאֶסְטוֹס פָּאדְרֶס, נוֹאֶסְטְרוֹס פָּאדְרֶס אהבה AMOR - - אַמוֹר (ה)אהובה ביותר – לַה מַאס קֶרִידַה אהובה יקרה – קֶרִידַה (אַ)מַאנְטַה (?) "אוי ואבוי" (הביטוי) – בָּרְמִינָן!! אוֹר – LUZ – לוּז אורח, אורחים – מוּסַפִיר, מוּסַפִירִיס אח - ERMANO – אִרְמאַנוֹ אחות – ERMANA – אֵרְמַנָה אין דבר – נוֹ אֵי נֵאדַה איננו – נוֹ-(אֶ)סְטַה איפה - אוֹנְדֶה אל תשאירו אותי לבד – נוֹ מִי-דֵאשֶׁס סוֹלַה אלו – ESTOS – אֶסְטוֹס אלמנה - בִּיבְדַה אמא – MADRE – מָדְרֵה אמבטיות - בַּנְיוּס אנשים – JENTES – גֶ´נְטֶס אצלנו – אוֹנְדֵה-מוּזוֹס ארגז - קַאשַׁה אריחים – לֵאזַ´ה אשׁה – מוּזֵ´ר אשׁה (צעירה) – מוּזֵ´רִיקַה אשׁה של... - MUJER DE – מוז´ר דֶה... אוזן, אוזניים – אוּרֵזַ´ה, אוּרֵזַ´אס "אוי ואבוי" (הביטוי) – בָּרְמִינָן!! אויר – AVER - אַוֵור אין דבר – נוֹ אַי נַאדַה איפה - אוֹנְדֶה אל תפחדי – נוֹ טֶ´סְפָּנְטֵס אם זה ככה – סִי אֶז אָנְסִינַה אמבטיות - בָּנְיוּס אנשים –JENTES – גֶ´נְטֵס, פֶּרְסוֹנַס אצבע, אצבעות – דֶדוֹ, דֶדוֹס אִרְמַנִיקוֹ אחות (כינוי חיבה) - אִרְמַנִיקַה אמא (כינוי חיבה) מאמא, מַאמִיקַה אפרוח (גם כמילת חיבה) - פּוּאִיקוּ אגוז, אגוזים – מוּאֶז, מוּאֵזִיס אגוז לוז - אַלְבִּיאַנַה אווז, אווזה – פַּאטוֹ, פָּאטַה אוטו, מכונית - אוֹטוֹמוֹבִּיל אויר – AVER - אַוֵור אחרון – אוּלְטִימוּ, אוּלְטִימַה איפה - אוֹנְדֵה אופנוע, קטנוע – MOTORSIKLET - מוֹטוֹרְסִיקְלֶט, בִּיצִיקְלֶטַה איפה היית – אוֹנְדֶה סְטוּבִיטֶס אפרוח - פּוּאִיקוּ אפרסק - בִּימְבְּרִיוּ ארגז - קַאשַׁה אהבה - אַמוֹר אור יקרות – LOZ SANTA - לוּז סַאנְטָה אנגלית - אִינְגְלֵז אנשים –JENTES – גֶ´נְטֵס, פֶּרְסוֹנָס אבטיח - קַרְפוּז אגוז, אגוזים – מוּאֵז, מוּאֵזִיס אגוז לוז - אַלְבִּיאַנַה אווז - פַּאטוּ אורז - אַרוֹז אני רעבה - TENGO AMBRE - טֶנְגוּ ַאַמְבְּרֵה אני הולכת לאכול - ME VO A KOMER – מִי וו אַ קוּמֵר אפרסק - בִּימְבְּרִיוּ ארק - רַאקִי אבַל – AMA - אַמָה אוֹ (מילת הברירה) - OR - אוֹר אוטו, מכונית - אוֹטוֹמוֹבִּיל אויר – AVER -אַוֵור אולי - פַּארֵסֶה אחר, אחרת – אוֹטְרוּ, אוֹטְרַה אחר-כך - דִיסְפּוּאֶז אחרון – אוּלְטִימוּ, אוּלְטִימַה אי-אפשר – נוֹ-סִי-פּוּאֵדִי איזה (שהוא) דבר – אָלְגוּנַה קוֹזַה איך - קוֹמוֹ אין - נוֹ-אַי אין דבר – נוֹ אַי נַאדַה אין לנו – NO TENEMOS - נוֹ-טִינֵאמוּס איננו – נוֹ-(אֶ)סְטַה איפה שיש, היכן שיש – אוֹנְדִי-אַי , אוֹנְדֶה-אַי, ONDE AY אִם – SI – סִי אם זה ככה – סִי אֶז אָנְסִינַה אִם לא – SI NO – סִי-נוֹ אנגלית - אִינְגְלֶז אנשים - פֶּרְסוֹנָס אף אחד - דִינְגוּנוּ אף-פעם - נוּנְקַה אצלנו – אוֹנְדֶה-מוּזוֹס, אוֹנְדֶה מוֹזוֹס אוטו, מכונית - אוֹטוֹמוֹבִּיל "אוי ואבוי" (הביטוי) – בָּרְמִינָן!! אולי - פַּארֵסֶה אור – LUZ - לוּז אורח, אורחים – מוּסַפִיר, מוּסַפִירִיס אותו הדבר, בדיוק כך - אָנְסִינַה מְיֵינְטֵה אחר/ת, נוסף/נוספת – אוֹטְרוֹ, אוֹטְרַה אחרון – אוּלְטִימוֹ, אוּלְטִימַה אי אפשר – נוֹ ס´פוּאֵדִי איזה (שהוא) דבר – אַלְגוּנַה קוֹזַה איך אני יכול – קוֹמוּ פוֹאֵדוֹ איך אתה מרגיש? – קוֹמוּ סְטַאז? איך קוראים לך? – קוֹמוֹ-טִי-יָמַאס? אין – NO HAY – נוֹ אַי אין דבר – נוֹ אַי נַאדַה אין לנו – NO TENEMOS - נוֹ-טִינֵאמוּס איננו – נוֹ-(אֶ)סְטַה איפה היית – אוֹנְדֶה (אֶ)סְטוּבִיטֶס אל-אלהים! (הקריאה) – אַדְיוֹ! אל תִלַחֲצי – נוֹ-טִ´סְטְרֶצֵ´ס אל תסתכלו עלי באופן כזה - אִי-אַמִי נוֹ-מֶמִירֶש אֶסְטִי-מוֹדוּ אל תפחדי – נוֹ טֶ´סְפָּנְטֵס אל תצחק – נוֹ טְ´רִיגַאס, נוֹ טְ´רִיאַס אל תשאירו אותי לבד – נוֹ מִי-דֵאשֶׁס סוֹלַה אל תשאל/י/ו – נוֹ-דֶמָאנְדֵס אל תתעצב - נוֹ טֵה אַגַאס טְרִיסְטַה (?) אלהים יודע - אֶל דְיוֹ סַבֵה אלו – ESTOS - אֶסְטוֹס אם זה היה קורה לי – סִי אֶסְטוֹ מִי-אַפִיטַבַה אם זה ככה – סִי אֶז אָנְסִינַה אם יש – סִי-אַי אם יש מישהו – סִי-אַי אלְגוּנוּ אמת, נכון - וֶרְדַאד, סֶגוּרוּ אנגלית - אִינְגְלֵז אני אתן לך סטירה - טִי-ווֹ דַאר אוּן שַׁאמַאר אני מקנאה - מֶאֶסְטוֹ אֶנְסֶלָנְדוֹ (אני מתגעגעת - מֶה אֶסְטוֹ דִסְקְרִינְיַאנְדוֹ) אני מתחנן – (יו) תְ´ אַרוֹגוֹ אני נהנית (בדרך כלל) – מִי פְּלַאזַה אני נשבע – מִי גוּרוּ אני רצינית – (יוֹ) סוֹ סֶרְיוֹזָה, (יוֹ) סֶה סֶרְיוֹזָה אנשים –JENTES – גֶ´נְטֵס, פֶרְסוֹנַס אף אחד - דִינְגוּנוּ אצלנו – אוֹנְדֵה-מוּזוֹס אשה של... - MUJER DE – מוּזֵ´ר דֶה... את/ה (הינך) - סוֹס את/ה חסר פה – פַאלְטַאס אַקִי אתה יכול להיות – פּוֹדִיס-סֶר את/ה לא מתבייש/ת? - נוֹ-טֵה וֶרְגוּאֶנְסַאס? את/ה לא נדמה / נדמית לי כ...- טוּ נוֹ-מְ´-אֶסְטַאס פַּארְסְיֶנְדוֹ קוֹמוֹ את/ה צודק/ת – טְיאֵנֵס רַאזוֹן
יש מילים שחוזרות על עצמן, כי נרשמו בקטיגוריות שונות... של השיחון. אנא תוסיפו, ותקנו.
על שרשור מילים לפי הא"ב העברי ותרגומן, למה לא לרכז, מעט ממה שכבר יש? זה מתחיל, וזה הולך להיות ארוך,
![](https://timg.co.il/f/Emo55.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo20.gif)