טוב, אז אנחנו רוצים לאמץ חתול

GalGula

New member
טוב, אז אנחנו רוצים לאמץ חתול

אין לנו נסיון עם זה. אנחנו עדיין לא ב-100% סגורים על זה אבל בהחלט בכיוון. אני כבר בשלב של ממש ללכת על זה ולגשת לאחת העמותות הלכה למעשה. מתבשלת עם זה כבר חודשים.
פתאום חשוב לי שהילדים יגדלו עם בע"ח, וגם לי נורא מתחשק.
אשמח לשמוע מבעלי נסיון מה חשוב שאדע בשלב זה - כמובן את כל האמת ורק את האמת על גידול חתולים, גם הדברים הפחות נחמדים, אבל מה? רצוי מזוית חיובית ואופטימית שלא תוריד לי את הרוח מהמפרשים...

וכן אני יודעת שלאמץ זה לכל החיים וכו'... לכן גם עדיין לא עשינו את זה בפועל...
לאט לאט...

Meirav Flum

New member
כנסי לפורום חתולים

הם ישמחו לתרום מידיעותיהם.
בגדול- שניים עדיף על אחד, גורים עדיף על בוגרים אבל זה אומר לחנך אותם. בשניים הם יארחו אחד לשני חברה כשהבית ריק, יוציאו אנרגיות יחד ולא עליכם ובאופן כללי חתולים הם חיות חברתיות אז זה עדיף. נשאלת השאלה איפה אתם גרים? קומה גבוהה או נמוכה, חצר או בלי. צריך להחליט אם אתם רוצים חיות בית בלבד או בית/ חוץ כי הטיפול משתנה. חשוב להקפיד על עיקור/ סירוס כשמגיע הגיל, טיפולים וחיסונים תקופתיים, ארגז חול שינוקה בזמן כי חתולים לא אוהבים להתפלש בצרכים של עצמם, צעצועים ועמדות גירוד ישמרו על הרהיטים מהרס.
חוצמזה זה כיף גדול כשיש חיה פרוותית ומתפנקת שבאה לשבת בחיקך ולבקש ליטוף וחתול בבית זה שמחה.
בהצלחה

meedas

New member
חתולים זה שמחה

מה צריך לדעת? קודם כל שחתול זה לא כלב. יש לזה יתרונות - לא צריך להוציא לטיולים, לא צריך לחנך לצרכים, אפשר להעדר מהבית 24 שעות בלי למצוא פתרון לוגיסטי במיוחד לרווחת החיה...
יש גם חסרונות - לחתול יש דעה משלו ואין לו כוונה או נכונות להתגמש לשביעות רצונכם. אי אפשר לאלף חתול כמו שמאלפים כלב, מאוד קשה למדר אותו (למשל אם יש לך בעיה עם חיה שמטיילת לך על השיש או שולחן האוכל, חתול זה כנראה לא בשבילך). חתולים יודעים לאהוב ונקשרים מאוד לבעליהם אבל לפעמים צריך לירוק דם כדי לזכות מחתול ליחס חם. הם יכולים להיות סנובים איומים כשמתחשק להם. אין לחתול כבוד ללו"ז שלך - אם הוא רעב דווקא בחמש בבוקר את תקומי בחמש בבוקר להאכיל אותו... ואם הוא רוצה לשחק באמצע הלילה, הוא ידאג שישחקו איתו באמצע הלילה. בכוח אם אין ברירה. אם לא מתאים לו לסבול הצקות מהילדים, הוא יכפכף או ישרוט או ירשוף, בניגוד לרוב הכלבים שישתדלו לסבול בשקט ואף פעם לא ינטרו טינה

אולי זה לא מובן מהכתוב מעלה, אבל אני מאוהבת בחיה הזאת לגמרי

אם תרצי הפניה לעמותות טובות או בתי אומנה עתירי נסיון באזור מגוריך, אשמח לעזור
כמו שנאמר, אם מחליטים לאמץ גור עדיף 2 ביחד. זה מאוד מקל על החיים בלי להגדיל את ההוצאות בצורה ניכרת מדי. יש גם שפע בוגרים עם אופי מצויין שמזלם לא שפר עליהם וישמחו לבית חם

אצלי יש גורה אחת אבל עוד לא החלטתי אם היא מתאימה לבית עם ילדים (כרגע היא עדיין עדינה מדי ולא מספיק בוטחת באנשים. מצד שני היא פה רק שבוע...)

Noich80

New member
חתולים

יש להם מזג משלהם ואין חתול שדומה למשנהו. הם יכולים להיות מפתנקים ומגרגרים, או אנטיפטיים. יש לי 2 דוגמאות בבית.
קחי בחשבון שהם יכולים להיות נזק לבית (או שלא!! אבל קחי בחשבון). אבל אפשר למזער נזקים על ידי צמצום סיכונים
וחינוך.

וזה כיף מאוד!

אנסה לא לחזור על מה שכבר כתבו לך--

לנו יש חתולה חתולה פרסייה (קיבלנו אותה מדודה שלי), שגדלה אצלנו מגיל חודשיים, היום היא כבר בת 8 שנים. עדינה מאוד ובחיים לא שורטת או נושכת, חברותית ביותר, מתלטפת, אוהבת אנשים, ועם זאת-- שקטה, מתחשבת (מעולם לא העירה אותנו בלילה או משהו כזה), עושה רק בארגז שלה- בקיצור חתולה מושלמת! היא גם לא אוהבת אוכל של בני אדם כך שהיא לא קופצת על השיש. הדבר החביב עליה זה לשבת שעות במרפסת.

עם זאת, קחי בחשבון שזה אומר שהבית שלך יהיה מלא בשערות, הבגדים מלאים פרווה, פה ושם גרגירי חול מהארגז.... כך שאם ניקיון הבית מאוד חשוב לך, עדיף לוותר.

בנוסף, אם יש מישהו עם אסטמה בבית כדאי לבדוק מראש שהוא לא אלרגי כי אני חושבת שלפעמים זה הולך ביחד...

בהצלחה!
הדס

OrlySGL

New member
אנחנו נורא התלבטנו אם לאמץ חתול

חשבנו שאולי אנחנו לא בדיוק אנשים של חתולים, אלא יותר של כלבים.
אבל אז החלטנו "לקפוץ למים", אימצנו חתול ועכשיו הוא החיה האהובה עלי בבית (יש לנו כבר שני חתולים וכלבה). לא יכולה לדמיין את הבית שלנו בלי החיות.
בעיני החסרון הכי גדול הוא כמות השערות שיש בבית, ואם לא מטאטאים / שואבים רצפה כל יום זה מצטבר ומציק.

בהצלחה! לאמץ חיה זה אחת המתנות הכי גדולות שאתם יכולים לתת לילדים שלכם, וגם לכם כמובן

איילה א

New member
מפי מישהי שלא ממש רצתה אותם:

בעלי גידל חתולים כל חייו, בסופו של דבר נכנעתי לקמפיין האגרסיבי שלו והבאנו שני גורים. אין ספק שאם מביאים גור, עדיף בצמד. יש להם המון אנרגיה וככה הם רצים אחד אחרי השני בבית במקום לנסות להוציא את האנרגיה הזו איתכם - מה שמתבטא בהמון שריטות (ניסיון של חברים).
הייתי מאוד מסויגת והכרזתי שהם לא נכנסים לחדר השינה, ושננעל להם דלתות וכולי וכולי - ואז הם הגיעו, וגדלו קצת, ויש להם אישיות ואופי והם מביעים אהבה כמו שבחיים לא דמיינתי.
הם היום בני חמש, ויחסית לחתולים הם בערך הכי מחונכים שפגשתי. הרגלנו אותם מהיום הראשון שבלילה הם ישנים נעולים במרפסת (מרפסת פנימית, הם חתולי בית לגמרי), והם כמעט תמיד שקטים בלילה. הרגלנו אותם למשטחי גרוד ייעודיים בבית ולריהוט שלנו שלום עד עצם היום הזה. בנושא חדר השינה אני עצמי ויתרתי אחרי שנוכחתי כמה כיף זה לקרוא ספר עם חתול מתכרבל בחורף.
בגדול אני לא חושבת שהחתול שלנו מייצג (הוא הפחות ניתן לחינוך מבין שניהם), אבל שניהם מאוד עדינים ובחיים לא ישרטו או יזיקו לנו בכוונה.

בלי הרומבה אני לא יודעת איך אפשר לשרוד חיית מחמד בבית, ויש לי סטים שונים של לבוש בית ולבוש חוץ אחרת אי אפשר להשתלט על הפרווה שנמצאת בכל מקום. יש רולרים בכל פינה בבית - אבל היום לא הייתי מוותרת עליהם בחיים. זה מכניס המון אור, עניין והנאה ליומיום.

מה שכן - לחתולים יש אותה משרעת של סוגי אישיות כמו לבני אדם. כמו שאפשר ליפול על חתול מלאך (כמו החתולה שלנו) אפשר גם ליפול על שד משחת (יותר דומה לחתול... אבל הוא כל כך מתוק ומצחיק שאני לא מסוגלת לכעוס עליו לאורך זמן). עם חתול, כמו עם בן זוג, צריך לדעת לשחרר כשהוא מחליט שלא בא לו לעשות מה שאת רוצה שהוא יעשה
גורים יותר קל לעצב במידה מסוימת, לבוגרים כבר יש אישיות ברורה שאת יכולה להחליט אם היא מתאימה לך.

הכי חשוב אם את לא שלמה עם זה, להתבשל עוד קצת. לי היה ברור שזו החלטה ל20 שנים. גם אם לא הייתי מתחברת אליהם, בחיים לא הייתי מפקירה אותם ומוסרת למישהו אחר. מבחינתי אנחנו אחראים עליהם עד לסוף ימיהם. זה הבית שלהם ואנחנו המשפחה שלהם. לשמחתי מאוד טוב לנו ביחד

פלגיה

New member
אצלנו זה לא עבד

הבאנו חתולה כי הילדה רצתה. בהתחלה היא היתה גורה וזה היה חמוד מאוד. השתוללה, וקפצה וכולם נהנו. אחר כך היא גדלה, והיא כבר הרבה פחות חמודה. לא עזר שלא הספקנו לעקר אותה בזמן, והיא הרתה (הוטרינר אמר שהיא צעירה מדי, קבע תור לחודשיים אחר כך, ומסתבר שזה לא היה צעיר *מדי*) כך שהיה הריון, וגורים (מצאנו מאמצים די בקלות, לשמחתי).
מה לא עבד? היא די קלאפטע. דווקא את הילדה שרצתה לאמץ היא לא אוהבת, ומגיבה אליה די בתוקפנות, כולל שריטות. זו לא רק אשמת החתולה, חלק מזה קשור לקשיים של הילדה, אבל זה תיאור המצב כרגע. אני לא יודעת אם אפשר להבטיח מראש שהחתול יסתדר עם הילדים, ובנושא הזה דווקא אם בוחרים לאמץ כלב הנושא יותר בשליטה. את האחות היא דווקא אוהבת, ישנה איתה במיטה וכו' וכו'.

עוד דבר שלא עבד זה נושא הכניסה שלה למטבח. בבית שלי, כמו בהרבה בתים, יש מרחב משותף לסלון, לפינת האוכל ולמטבח, ואין לי דלת שאני יכולה לסגור כדי למנוע מהחתולה לעלות על השיש, למשל. עברנו מגוון דרכי חינוך, אבל אני לא יכולה להגיד שפתרנו את זה לחלוטין.

אני ראיתי אצלה גם רגישות גדולה לשינויים. אם החלפנו רהיטים, או השתמשנו בחומרים חריפים לניקוי וצביעה, או סתם אם הבנות נעדרות יום אחד, היא מגיבה מיד. זה משהו שלא הבאתי בחשבון מראש, והוא כרגע חלק מסדר היום שלנו. כשהיה כאן שלג, למשל, היא היתה ממש אומללה במשך שבוע. אם נרצה לעבור דירה - אין ספק שההעברה שלה תהיה הכי קשה.

ועוד נקודה - נקודת האורחים. יש אורחים שרגישים לחתולים. יש כאלה שנרתעים או מפחדים (בעיקר חברים של הילדות). חלקם למדו להתגבר על הפחד, אבל חלק נמנעים מלבוא אלינו. בעיקר יש ברוגז גדול בין החתולה שלנו ובין הכלבה של גיסתי, וזה מעכיר כל ביקור. אלה דברים שלא ידעתי לקחת בחשבון לפני האימוץ.

הסיכום שלי זה שבעל חיים בבית זה נחמד מאוד, אבל יש גם חסרונות, וכדאי להיות מודעים אליהם. הטיפול דווקא מאוד פשוט, האוכל זול , היא חתולת חצר ויודעת לעשות את הצרכים בחצר, הטיפול הפיזי עד כה לא היה מסובך (כולל העיקור שהפחיד אותי מאוד. עבר בקלות מדהימה).

החתולה של אחותי המליטה

יש לה 5 גורים מהממים למסירה ( בני חודשיים) אם את רוצה שלחי לי מסר

GalGula

New member
תודה על התשובות

בינתיים לא הצלחתי להתאפק והחלטנו לקפוץ למים.
אז אימצנו, והוא מתוק אמיתי ואנחנו מאוהבים, לא מבינה למה חיכיתי עד עכשיו. אושר גדול.
הוא בדיוק נרדם עלי ואני פה נמסה לגמרי...

נצל"ש- אימוץ חתול נוסף

יש לנו חתולה אחת כבר 9 שנים בערך. אימצנו אותה כשהיא הייתה בת שנה. היא חתולה מקסימה, נהדרת עם הילדים (מעולם לא סרטה, נשכה או רשפה על מי מהם, גם כשהגיע להם...).
רק מה, ככל שעלה מספר הילדים (שעכשיו עומד על 3) ככה היא מקבלת פחות תשומת לב. חשבתי להביא לה חבר/ה.
רק מה, יש לי תחושה שהיא חתולה מאוד טריטוריאלית....
איך מכניסים חתול נוסף לבית? מה היתרונות/חסרונות של חתול נוסף? בוגר? גור? זכר או נקבה?

meedas

New member
תשובות

הכנסה של חתול נוסף צריכה להיות הדרגתית. צריך להתכונן מראש לתקופה של הפרדת כוחות מלאה (כלומר לוודא שיש מקום סביר בגודלו לתחום בו את הרכש חדש). תקופת ההיכרות יכולה להמשך כמה ימים או כמה שבועות, תלוי באופי האינדיוידואלי של שני החתולים.
מצרפת מאמר בנושא, שנכתב ע"י בחורה שעוסקת ביעוץ התנהגותי לחתולים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=16&messageid=82513807

יתרונות - אם נוצרת חברות בין שני החתולים זה בהחלט פתרון טוב לבעיה של בדידות/שעמום.
חסרונות - אם החיבור לא מצליח, תצטרכו להתמודד 20 שנה עם שני חתולים שלא מסתדרים יחד ובכל זאת חולקים קורת גג אחת... זה מאוד נדיר אבל קורה. בדרך כלל, גם אם אין חברות גדולה, יש שלום קר ומערכת יחסים סבירה.
חסרון נוסף הוא כמובן הגדילה בהוצאות. זו לא קפיצה גדולה אבל אם המצב הכלכלי דחוק, היא תורגש
צריך לקח חשבון גם עוד ארגז בבית (צריך לפחות ארגז פר חתול)

לדעתי עדיף גור.
בהנחה שהחתולה הנכחית מעוקרת ותעקרו גם את התוספת, אין חשיבות לזכר או נקבה

את גרה בחו"ל, לא? אם לא, מציעה גם לך את הגורה שנמצאת אצלי באומנה (תמונה אפשר לראות במודעה למעלה). את שלושת הגדולים שלי היא כבשה בצ'יק אז את האחת שלך היא בטח תקסים באותה קלות

למעלה