טוב אז אני מתחיל במשהו מפתיע קצת..

e i t a n 1 2 3

New member
טוב אז אני מתחיל במשהו מפתיע קצת..

הרעיון שכרגע עולה בראשי הוא ביקורת על המתכונת הנוכחית של הפמיניזם בחברה. לדעתי באופן פרדוקסלי,הדרך הנוכחית שבה התפתחה התנועה הפמיניסטית היא במובן מסוים גול עצמי בכמה מובנים ואני אפרט. החברה המערבית כיום משדרת לרוב בכל שדרותיה (פוליטיקה כלכלה מסחר וכו'),שעל מנת שאישה תגיע לאחוז בעמדות מפתח והובלה בקרב אירגונים שונים פוליטיים ואחרים, עליה למעשה לייצג תכונות והתנהגויות שהם מיסודן מייצגות אלמנטים מחוספסים וגבריים,כלומר האנדר סטייטמנט של תבנית חשיבה מסוג זה מרמזת כביכול (ובאופן מוטעה בעליל לדעתי כמי שתומך כמובן בשוויון זכויות מלא בלתי מותנה וחסר פשרות) שאישה - אם ברצונה לנהל להנהיג או להוביל עליה למעשה לאמץ לעצמה פרדיגמות חשיבה "קשוחות" -"גבריות" באופיין הביולוגי או הסטריאוטיפי,כלומר אם היא תשמור על האלמנטים הנשיים באישיותה,אין לה סיכוי לחלוש על עמדות של מקבלי החלטות מסוג זה או אחר. הדוגמאות המחזקות את הנחתי היסודית ניכרות לעיין בנקל בארצנו ומעבר לים : לימור ליבנת או ציפי ליבני (כמשל) בישראל והילרי קלינטון כמו גם קונדוליסה רייס בארצות הברית. בכל הדוגמאות דלעייל ,מדובר בנשים חזקות וקשוחות המקפידות להימנע כמעט במכוון מהצגת אלמנטים של נשיות כמו גם עושות ככל שניתן על מנת להמנע מחשיפה של דרגות גבוהות של אינטיליגנציה ריגשית - תכונה שלטעמי עשויה להיות פורצת דרכים בפתרון סיכסוכים דיפלומטיים.תכונה זו לרוב מצויה בדרגות אפסיות אצל הגבר הטיפוסי. גם האפליה המתקנת בעניינן של נשים בחברה,מכילה לטעמי בחובה אמירה (שגם היא גול עצמי לטעמי) שיש לשריין לנשים מקום,משום שלא תגענה לזה בכוחות עצמן ,וזאת כתחליף לנסיון אמיתי ויסודי לעקור את השוביניזם מהשורש על ידי חינוך ליברלי שיוויוני מגיל בית ספר,שבעקבותיו לא יהא כלל צורך בשריונים למיניהם,שכן בחירת נשים מוכשרות לתפקידים בכירים תהיה תוצאה ישירה ומתבקשת מצמיחתו של דור שחשיבתו פתוחה יותר ושיוויונית במהותה. מקווה לתגובות מעניינות ערב נפלא בינתיים

דעתי

השוביניזם הציג את הנשיות כחולשה, ואתה לא יכול להיות אדם חזק וחלש בו זמנית. התכונות הטובות והחזקות לרוב מיוחסות לגברים. איך ניתן לנהל מדינה בלי להיות קשוח, ורק להיות רגיש? אתה עלול להפלות נכים לטובת תינוקות כי הם יותר קרובים ללבך כך. בקשר לאפליה מתקנת, אם אתה רגיל מגיל קטן שכל האנשים הבכירים הם גברים, כשתהיה בועדת קידומים לא תקדם נשים, כי זה מוזר לך. אפליה מתקנת צריכה להיות רק בשלבים הראשונים של הפיכת תפקיד לשוויוני, ולהיעלם ברגע שאפשר להעלים אותה. במקביל, נשים לא צריכות לצפות לה, אלא להצליח בכוחות עצמן ומקסימום להגיד תודה שהיא שם. בחברה פמיניסטית מתוקנת לא תהיה אפליה מתקנת כי לא יהיה בה צורך, עכשיו רק צריך שאנשים שקובעים את האפליה המתקנת ידעו את זה.

e i t a n 1 2 3

New member
תגובה לדעתך אילי

יש לי קצת בעיה עם הקביעה לגבי צורך בקשיחות של החלטות.אני חושב שחלק גדול מהתכונות הכביכול "גבריות" בהגדרה מייצגות את ההיפך הגמור מחוזק או עוצמה פנימית אמיתית.ההיפך הוא הנכון ולכן יש כאן סוג של מראית עיין שילטונית. כלומר תדמית של חוזק גברי שהוא למעשה תוצאה של הגנה מתמדת על אגו גברי. כמו קיפוד שמפחד שיפגעו בו או פינצ'ר שנושך כי הוא מפוחד למעשה להיות מותקף. יש הרבה יותר חוכמה רגישות ועומק דיפלומטי שיש בו כוח סמוי מהעיין במשא ומתן שראיתי אצל נשים ששמרו על תכונות נשיות קלאסיות.לעיתים בקרב מנהלים ומדינאים נראה בעליל שמתנהל קרב תרנגולים, פריקים של אגו ושליטה, שמרוב שמירה על תדמיתם העוצמתית הם שוכחים להתרכז במהות ולקדם את העניין הנדון, בעיקר כשנדרשת גמישות מחשבתית,יצירתיות ורגישות לצד שמנגד.לנשים יש את רוב אלו באופן טבעי יותר מלגברים מבחינה כמעט גנטית, ועל כן,אני מעט חולק על הקביעה של ניהול מדינה באמצעי כוח וגם חולק מעט על כך שהגישה הנשית הקלאסית היא ויתור ורכות אלא מה שמוצג בתקשורת ככזה ועל מנת להצדיק את הקיפוח הקיים. השילוב המנצח הוא לא אגו ומיגננותיו הלעיתים אלימות אלא גמישות ורגישות וראיה מערכתית של השילוב ביו אינטרסים "הישגיים" יחד עם אינטרסים הומאניים -מוסריים .סוג של תימרון בין תבונה ,ניווט ממוקד מטרה ורגישות. האמת מצויה אי שם באמצע לטעמי,ומכיוון שרוב הגברים המגיעים להנהגה הם א-נשיים בתכונותיהם במובהק ,כלומר מצויים על הקצה האחרון הגברי שבספקטרום שבין גבריות לנשיות,ולכן אנו עדים כה רבות להחלטות נטולות חוכמה ומעוף ,המפארות את דפי ההיסטוריה של ספרים כמו "מצעד האיוולת" של ברברה טוכמן. ספר נהדר דרך אגב.מומלץ בחום. זו לפחות דעתי בעניין.תודה מקרב לב על התגובה שלך. מקווה שעוד אנשים יצטרפו לדיון.

p019

New member
פמיניזם

לדעתי לא קיימת היום "תנועה פמיניסטית" בצורה של גוף שמרכז את כל הנושאים הללו תחתיו. יש אמון פלגים - פחות או יותר כמספר הנשים בארץ. וכן אני יתמקד במה שקורה בארץ - כי אני לא יודעת מה קורה במקומות אחרים. יש נשים שלוחצות על הפליה מתקנת, יש נשים שמתנגדות לה. יש נשים שמנסות לקדם נושאים של "מגדר" - שלדעתי רק מחזק את ההבדל במקום להדגיש את השווה. ויש היום את הנשים ש"נגד" פמיניזם. רשמתי נגד במרחאות בכוונה. אני מקירה אישה כזו וניהלתי איתה דיונים רבים בנושא. היא תוענת שהיא תעדיף להישאר בבית ולגדל את הילדים והתנועה הפמיניסטית "מונעת ממנה לעשות זאת". כן, אני מסכימה איתה שברגע שנשים יוצאות לעבוד המשק הופך להיות מבוסס על משפחות ששני האנשים בבית עובדים - וארבה יותר קשה לגדל משפחה עם הכנסה של אדם אחד. אבל אף אחת מהנשים הללו לא תסקים לוותר על כל שאר הדברים שהפמיניזם נתן להן - זכות לבחור, זכות להחזיק קיניין, זכות לילמוד, וגם, כן, גם זכות לעבוד בצורה שיוויונית. איך שהוא, יש נשים ששכחו את כל מה שהפמיניזם עוצר בתוכו. קל לסגור עיניים ולדבר רק על נשים שמתלבשות כמו גברים, או נשים מנהלות קשורות ועוד. אבל זה לא הפמיניזם, זה לא היה וזה לעולם לא יהיה. אני חושבת שהמצב הוא ההפך ממה שאתה מתאר. זה לא שאישה מוותרת על משהו באופייה כדי להגיע לפוליטיקה או למישרות ניהול גבוהות. להפך, כנראה רק נשים שהן בטיבען כאלה מצליחות למרפק את דרכן לשם. אני לא ידבר על פוליטיקה - כי אני לא ממש מבינה בזה. אבל אני יתן דוגמאות מתחום הניהול. ארבה פעמים רואים מנהלות שהם "רעות". לפחות ממבט ראשון. לא כולם כמובן, ואולי אפילו לא הרוב, אבל ניתקלתי בחיי ביותר מאחת כזו. קשוחות וקשות עם האובדים יותר מהמנהלים הגברים שסביבן. מצד שני ראיתי גם אם מה הן צריכות להיתמודד. ארבה גברים ארבה יותר קל להם לקבל סמכות של גבר מאשר אישה. מעצבן, מרגיז (בעיקר אותי כאישה) אבל זה נכון. שנים רציתי להתעלם מיזה, אבל ברגע שהתחלתי לפתוח את העיניים - זה פשוט בולט. ארבה פעמים אישה מנהלת חייבת להיות יותר תקיפה כלפי הכפופים לה מאשר מנהל גבר - כיוון שהכפופים לה לא מקבלים את סמחותה באותה קלות. דברתי על כפופים גברים. טוב, זה רק כי יותר קשה לי לקבל את האמת. אבל לפעמים זה אפילו יותר נורע מכיוון הנשים. לא תמיד כמובן. אבל כבר ניתקלתי בנשים שהיו ארבה יותר בעיתיות - דווקא כיוון שהבוס שלהם היא אישה. לא מבינה את זה, אבל זה קורה. אבל אני חושבת שהתופעות הללו יותר ניצפות אצל אנשים יותר מבוגרים. כך שיש תקווה. אם כל דור זה יותר קל. ובתקווה יגרור אפשרות ליותר נשים - גם פחות קשוחות, להתקדם. טוב, יש לי המון להגיד על הנושא, אולי אני ימשיך במסרים הבאים. אני רק יציין שב12 במרץ באוניברסיטת תל-אביב יש מפגש בנושא "נשים בניהול". בעיקרון זהו מפגש לנשים המועבר ע"י נשים במשרות ניהול גבוהות בנושא אופציות להתקדמות בניהול, אבל אני משארת שיעלו הנושאים ונקשיים שהזכרתי.

avi1283

New member
נושא

לא פשוט. כמו שp019 אמרה גם לדעתי הנשים שבפולטיקה לא וויתרו על כלום, אלא באופן טבעי היותר קשוחות מגיעות לשם. כדי להתקדם כמה שיותר ובמיוחד בפולטיקה, צריך כמה שיותר מרפקים ולהיות קשוח, זה נכון גם לגברים וגם לנשים וזה ללא קשר כמה טוב אתה יכול לבצע התפקיד, סך הכל ניהול מדינה לא ממש קשור לדעתי לקשיחות או רגישות, זה יותר שיקול דעת נכון והבנה בענינים המדיינים, כמובן שיותר מדי קשיחות או יותר מדי רגישות יכולה לפגוע בשיקול הדעת. לפעמים אין ברירה וחייבים אפליה מתקנת, במיוחד כשיש דעות קדומות למינהם. אי אפשר רק להתחיל מאפס ולחנך דור חדש לשיוויון כי הדור החדש מושפע ממה שהוא רואה עכשיו, האפליה המתקנת צריכה לבוא יחד עם החינוך לשיוויון. וכשזה "יסתדר" אפשר יהיה להפסיק עם זה. בכל מקרה יש הבדלים בין נשים לגברים והבעיה היא גם לדעת מתי זה "יסתדר". באופן עקרוני נשים לא אמורות להיות נגד הפמינזם, כי הפמינזם אמור רק ליצור שיוויון הזדמנויות ולא שיוויון בפרקטיקה, ז"ת שאם 60% מהמנהלים הם גברים זה לא בהכרח אומר שהמצב הוא לא טבעי, כי יכול להיות שנשים מבחירה מעדיפות יותר להישאר בבית עם הילדים. מה שהפמינזם אמור ליצור זה שאם מישהי כן תבחר להיות מנהלת אז יהיה לה בדיוק אותו סיכוי כמו לגבר. גם זה שגברים מרוויחים יותר מנשים זה לא בהכרח מצב לא טיבעי, כי יכול להיות שנשים מבחירה הולכות למקצעות שבהם מרוויחים פחות, כמו חינוך לעומת מחשבים שהרוב שלומדים את זה הם גברים. כך שמאוד קשה לדעת מתי זה מבחירה ומתי זה משוביניזם שצריך לתקן אותו.

queen helen

New member
../images/Emo32.gif WOW!!!

שבוע לא הייתי כאן, ומה נהיה מהפורום? מי אמר שמשעמם כאן?
ואגב - לא יודעת מה איתכם, אבל אני מיזנטרופית, ומעולם לא טענתי אחרת... בכל מקרה - לגבי הנושא, יש לי כמה דעות, אבל לא מאד מנומקות לצערי ): קודם כל אני מסכימה עם רונית שטענה שהרבה מאד נשים הן בתפקידים ניהוליים קשוחות יותר, בגלל שהנשיות שלהן מפחיתה מסמכותן. לדעתי הן עושות זאת מתוך מגננה. כך גם הפוליטיקאיות שהובאו כדוגמה. אני לא חושבת שיש להתנהגות הזאת איזהשהוא קשר לפמיניסטיות. אולי כן לאיבוד הנשיות באופן זה או אחר. ובנוסף - פעם קראתי מאמר, שאמר את מה שאיתן טען כבר בפסקה הראשונה - התנועה הפמיניסטית בעצם אינה שיויונית. היא לא דוגלת בהשוואת זכויות הנשים, כי אם בעליונותן של הנשים על הגברים. אולי זה פאן מאד קיצוני של הפמיניזם, אבל זאת היתה ,השורה התחתונה, של אותו מאמר. חג
שמייח לכולם!

Limbonic Art

New member
../images/Emo6.gif

זה בסדר, גם אני קצת מזנטרופית (לאנשים מסוגים מסויימים), אך עדיין זה לא קשור להיותנו א-מינים, כי אם כבר עוד תכונת אופי הקשורה לאנשים, בלי קשר לנטיותיהם או חוסר נטיותיהם המיניות
חוץ מזה , היה פעם (אם אני זוכרת נכון וזו הייתה את) שאת מאוד אוהבת את החברים שלך והסביבה - כך שזה רחוק שנות אור ממזנטרופיה
די מסכימה איתך גם אם לא פירטת, היתר אמרו הכל ועד שראיתי את הנושא, כבר כולם ענו הרבה דברים שאני חושבת . ולעיניין- אני לא חושבת שנשיות פוגעת בסמכות, לפחות אין לי דוגמא המוכיחה במציאות כי אכן זה פוגע . סביר להניח שניהול מעצם היותו "ניהול" מאלץ קשיחות מסויימת ועל כן כמו שנכתב לפני , זה לא בהכרח קשור לשיקול בחירה אישה או גבר , אלא בחירה לפי תכונות ויכולות ניהולית (דבר לגיטימי אגב)- אולי אפילו באופן קר ומחושב. אך עדיין גם בניהול, כמו בכל תחום אחר, צריך שילוב של רגש- אולי בגלל זה אני לא מוצאת מנהלים מושלמים ובפוליטיקה בכלל עומדים כל מיני מושחתים חסרי אינטלגנציה כללית (שכלית ורגשית). עוד מעט יש בחירות- לטעמי, אין מישהו ראוי לבחור בו בכלל. אני מוצאת בתנועה הפמינסטית , לפחות ברעיון שלה הרבה דברים חיובים, אך מנגד, בפועל , מזמן הם איבדו את הכיוון והמטרה והפמניסטית המומוצעת (לפחות כסטריאוטיפ) לא נראת אישה מוכשרת היכולה להגיע לעמדות מפתח בזכות היותה אישה , אלא כמישהו שנולדה בטעות ממין נקבה המחופשת לגבר (הן בהתנהגות והן בחיציונות). אם לזה קוראים שיוויון אז שיהיה... לי זה יותר נשמע הקרבה , מיותר ובכל מקרה לא מתאים לכל אישה, לפחות בנושא הניהול. יחד עם זאת, כפי שאמרה רונית, השיוייון בין המינים והתנועה הפמיניסטית מטרתה היא מעולם לא הייתה בדומה לסטריאוטיפ הנפוץ של נשים הלבושות ומתנהגות כגברים. הן תרמו לעובדה שאישה יכולה לבחור , אישה יכולה להתפרנס בכבוד, להיות עצמאית , גם אם בשטח הרבה פעמים ישנה אפליה, אני לא יודעת לגבי תחומים אחרים, אך למשל בתחום הכלכלה- כלכלנים בעלי תואר ראשון ושני באותה חברה מקבלים יותר שכר מכלכלניות . אותו הדבר בתחום השיווק- איש מכירות ושיווק מקבל יותר שכר מאשת מכירות ושיווק, יצא לי המון פעמים להתקל בזה בכמה חברות שונות (ולפעמים השיקול לבחור אישה הוא כלכלי נטו- בכדי לשלם פחות).... אני די פסימית בכל הקשור לשיויון (מושלם) בין המינים. אמנם, אם מסתכלים על חצי הכוס המלאה- נשים רבות חייבות הרבה לרעיון הפמניסטי ופחות לתנועה (הקיצונית לא פעם בכמה תחומים) (כן, סטתי מהנושא כהרגלי
)

p019

New member
בעיניין הסטריוטיף..

יש לי קצת בעיה עם ההגדרה שלך על מה זה סטריוטיף של פמיניסטית. האנשים סביבי לא חושבים שזה הסטריוטיף של פמיניסטית. כל מי שלא מרגיש רטיה מהנושא (גברים ונשים כאחד - כל אחד מסיבותיו שלו) אין שום סיבה שיחשוב לרגע כי פמיניסטית משמעותה - אישה שמתחזה לגבר. אם כי זה אולי קשור לכך שאני לרוב מסתובבת באונברסיטאות ובהייטק - שם גם הגברים לא גבריים במיוחד
. בכל מקרה, החלק האופטימי בי טוען שעם כל דור המצב של האי שיוויון - כבר ברמה המחשבתית קטן. רק שימשיך כך

Limbonic Art

New member
מממ.. זה לא אני המצאתי את הסטראוטיפ

זה כמו שאומרים שהומוסקסואלים נשיים יותר מגברים סטרייטים ולסביות הן בוצ'ות עם שיער קצוץ. ככה גם הסטראוטיפ על פמניסטיות שהן גבריות ללא טיפת נשיות. סטראוטיפים הם הרבה פעמים אינם נכונים , הם יותר בכיוון הכללה ותמיד יהיו יוצאים מהכלל וכאלה שבכלל לא עונים להגדרות "תבנית" קבוצה שסטראוטיפ מציג אותם למשל מחר יעשו סרט קולנוע על פמניסטיות- אני מבטיחה לך שכמו שיבחרו בלונדה לשחק את הטיפשה , כך יבחרו דמות גברית בגוף אישה לשחק את הפמניסטית לא אני קבעתי את זה , רק הזכרתי

p019

New member
לא חשבתי שהמצעת ../images/Emo13.gif

רק,כל פעם שאני שומעת סטריוטיף על פמיניזם (וזה לא תמיד אותו אחד) זה מעלה לי את הסעיף, כיוון שמבחינתי - כל אישה שרואה עצמה בן אנוש שווה בזכויותי לשאר בני האנוש - הינה פמיניסטית. וכן יש גם גברים פמיניסטים בימנו אלו. כך שכל סתריוטיף הוא בבסיסו אידיוטי (אין סטריוטיף שיכול לכלול אפילו רק 10% מכלל האוכלוסיה שיהיה סביר במידה כולשהי).

korpiklaani

New member
לא רוצה להשמע קטנוני

אבל אני עובד בהייטק, רוב הגברים גבריים מאוד <חוץ ממני ואולי עוד 2 בחורים ומכריחים אותי לקשור את השיער> ומעט הנשים העובדות שם... לא ממש <אמרתי אני כבר יותר נשי מכולם שם חחחח> זה אפילו קצת מצחיק הייתי אומר המצב הפמניסטי, הרי המקור הוא מהמילה פמינה שזה אישה. הן נלחמות שלא רע להיות אישה ומגיע לה שיוויון זכויות אצל אנשים רבים המילה פמיניסטית מעלה מחשבות על לוחמנות יתר, על העדר וחוסר נשיות קלאסית ונורמטיבית על שבירת מנגנוני כוח קיימים. המילה פמיניסטית מפחידה נשים וגברים כאחד. וכי מי ירצה שיערערו את סדר יומו הקבוע, הישן והטוב. הנשים מפחדות מלהיתפס בעיני עצמן ובעיני הסביבה כמי שרוצות להיות גבריות. חלק מהתדמית הזו נעוצה במהלכים הרדיקליים שבוצעו על ידי נשים בארצות הברית בעבר. בשביל ליצר את השינוי, היה עליהן לנקוט במעשים קיצוניים. שיצרו תדמית שלילית ומרתיעה אולם מעשים אומנותיים, פוליטיים וחברתיים אלו בסופו של דבר הצליחו. הרבה נשים רוצות למצוא חן, הן מביטות מהצד בשנאה המובלעת והמופגנת של גברים כלפי המאבק הפמיניסטי, ומוצאות את עצמן מצדדות במה שהוא למעשה נגדן. לגבי משכורת , אין שום בעיה לבדוק את העיניין אצל רואה החשבון של החברה , חוץ מזה נכון שחותמים על סודיות, אבל גם יש סקרים אנונימיים שמראים תמונת מצב בכל הקשור למשכורות. ואם נתחכם, לא תמיד מה שחותמים עליו בהכרח שומרים בסוד ועוד בפני חברים/ות

p019

New member
חשבתי שציינתי -

שזה נכון במספר מקומות שעבדתי, כמובן יתכן שזה לא המעפיין הכללי של ההיטק

korpiklaani

New member
את מה זה לא רוצה לדעת

נורא ואיום אני בשיער אסוף במיוחד עם אוזני הטרול שלי
פוסטמה אחת בעבודה, מיליון פעם כבר אמרה לי להסתפר עכשיו אני מאחל לה להחליק על בננה. מתי כבר יעזבו אותי ואת השיער שלי בשקט?
הא.... ורואים אותך היום נכון?

p019

New member
נשים-פמיניזם ושוויון

אני חושבת שאישה שמתנגדת לפמיניזם - מתנגדת לחרות שלה. ומי יבחר להיות (גם אם בחלקו) עבד? אבל יש נשים שמגדירות את עצמן אנטי פמניסטיות. זו עובדה. דיברתי אם יותר מאחת כזו. וחוץ מדיון פתוח על הנושא, לא התעצבנתי או כאסתי עליהן. בסביבה שאני מסתובבת, וששם פגשתי אותן, התפיסה שלהן מנוגדת לכלל. כך שאם הן עדין חושבות כך, זה מצריך עומץ. ולמרות שאני ינסה להסביר להן את נקודת מבטי, אני לא יתקוף אותן על דעתן. בקשר לשיוויון והחנסות, לא מודדים את ההחנסה הממוצעת באוכלוסיה כדי לקבוע אם נשים מרוויחות פחות (אולי פוליטיקיים עושים את זה - אבל כמובן שזה מתומטם מהסיבות שציינת). משווים את המשכורות הממוצעות של נשים וגברים באותו מקצוע - כמו שlimbonic עשתה בתשובה שלה. אני חושבת שבתחום ההייטק המצב די שוויוני - אבל קשה לדעת - כי אנשים לא מדברים על המשכורות שלהם (חותמים על סודיות). מה שכן, ארבה נשים מחליטות שהן מעדיפות להיות יותר זמן בבית עם הילדים- ולמרות שהן עובדות, הן לא מבצעות משרה מלאה - ולכן לא מתקדמות במשרות ניהוליות. שזה בהחלט משהוא שמשפיע על כמות הנשים במשרות ניהול (שבאמת יפליא אותי לגלות שהוא מגיע ל40% - לדעתי הוא ארבה פחות, וקטן ככל שעולים יותר גבוהה). יותר מעניין אולי לגלות שנשים יבחרו מקצועות יותר פרקטיים. לפחות כך זה נראה. כמעט ואין נשים במטמתיקה ופיזיקה - לאומת זאת יש רוב נשי בכימיה - אבל הן לא ממשיכות למחקר. התאוריה שאני שמעתי בנושא הוא שכימיה זה מקצוע שניתן למצוא בו עבודה מייד אחרי תואר ראשון- בניגוד למטמתיקה ופיזיקה. לא בתוחה שזה נכון, אבל זו תאוריה מעניינת. וכן, יש ארבה מעוד נשים שלומדות מחשבים. במקום עבודה האחרון שלי היו אמון נשים. יכול להיות שאפילו 50% ואם לא אז קרוב לזה - כך שהתענה שלך בקשר לעבודת המחשבים (לפחות בחברה אחת בארץ
) לא נכונה. אבל שמעתי ניסוי שביצעו שדי זיעזע אותי: ישבו בכיתות של מטמתיקה (אני חושב שזה לא היה בארץ - לא זוכרת בידיוק) ובדקו אם יש הבדל בין היחס של המורה לבנות ובנים בכיתה וגילו שגם כשהמורה לא מודע לזה הוא מפלה בין בנים לבנות. לדוגמה: הוא יעדיף לפנות לבן שיענה על שאלה ולא על בת. כך שכן, כמו שסיכמת, יש עדין שוביניזם בחינוך שלנו - שכולי תקווה שימשיך לקטון כל שנה.

avi1283

New member
אני

יכול להבין נשים "אנטי פמינסטיות", אם מבחינה אישית לדוגמא מישהי רוצה רק להישאר בבית עם הילדים במשך כל החיים, אז נכון שפמינזם אמור באופן עקרוני להשפיע רק על הבחירה, אבל יש עוד השפעות ואם כל הנשים יעבדו אז המשפחה והחברים יצפו לזה גם ממנה, והמשק יהיה כמו שאמרת יהיה בנוי על משפחה עם שני אנשים עובדים. אז מבחינה אגואסטית אולי באמת עדיף לה להיות נגד זה, במיוחד אם זכויות שהיא כן רוצה כמו ללמוד לבחור וכו' כבר הושגו. זה באמת יותר הגיוני שלוקחים משכורות ממוצעות לפי מקצוע, ה60% גברים מנהלים זה סתם היתה דוגמא, אין לי מושג מה האחוז, אני מניח שבאמת הוא הרבה יותר גדול. בנוגע למחשבים שמעתי ממישהו שבאוניברסיטת חיפה 80% הם גברים במדעי המחשב וגם בבר אילן שמעתי שבמחשבים הרוב הגדול הם גברים, לא בטוח שזה נכון אבל ככה לפחות שמעתי.

יש עקרות בית בפמיניזם

בעולם פמיניסטי נשים יכולות להשאר בבית ולטפל בילדים כשהבעל עובד, אם במשפחה אחרת גברים יכולים להשאר בבית ולטפל בילדים כשהאשה עובדת. אם ההשארות בבית היא באמת מה שהאשה או הבעל רוצים, בלי לחץ חברתי ובלי כניעה למוסכמות.

למעלה