טוב, אז אפצח בשאלה:

סיריוס1

New member
טוב, אז אפצח בשאלה:../images/Emo35.gif

האם לדעתכם תחום הפרסום והשיווק שכולל בניית מותגים ומסרים הוא למעשה סוג של מאגיה ? האם אתם מכירים אנשי שיווק ופרסום שהם מודים בעיסוק במאגיה ? כי לדעתי הצנועה, בניית מותג ומסר פרסומי הוא סוג של מאגיה המשלבת מסרים תת-הכרתיים, מעשים עם כוונות ליצירת "תחושה באויר" ועם כוונות להשיג עונג חומרי ממכר להמונים... מה דעתכם ?

neophile

New member
ללא ספק כן

למרות שלא בהכרח מדובר באנשים עם ידע מאגי ממשי , אלה יותר על דרך הפסכילוגיה שהיא , לפי הבנתי, תוצר של אנשים בעלי ידע מאגי שרצו להציג אותו בצורה שאנשים רבים יוכלו לגשת אליו ולהשתמש בו , בלי חניכות . אחד החסרונות של המטרה הטובה הזאת בסך הכל , היא חוסר הבנה של כלל התיאוריה המטאפיסית . כך שעל פי הפסיכולוגיה גרידא, אין פסול בניצול של המנגנונים הידועים למען טובה אישית , אבל זה קצת סותר את המטרה של שלמענה הפסיכולוגיה התפרסמה, כדי להוות כלי שיאפשר לאנשים להיות מודעים יותר לעצמם (וגם לחלקים האפלים). אבל על פי המטאפיסיקה(בתור שם כללי לתיאוריות המאגיות) יש בכך פסול בכך שבנוסף לכל הבעיות שבני אדם התמודדו איתם , מתווספות בעיות שבני אדם יוצרים מתוך מודעות לחוסר המודעות הכללי וזה אסון ...זה כמו התאבדות בערך .

neophile

New member
אולי עוד כמה מאות שנים של אינקוויזיציה

היו עוזרות ...או אולי צריך להתחיל לשלב מודעות עצמית בבתי הספר , או יותר נכון לרכז את הלימודים סביב הנושא המהותי הזה.

סיריוס1

New member
אז זה אומר שהפרסום והשיווק...

...של היום משרתים את הצד הפחות חיובי של האדם. שכן אם הם היו משרתים את הצד החיובי של האדם אזיי הם היו יותר אינפרומטיביים/חינוכיים/מבדרים ופחות מוניפולטיביים ? אז צריך שתהיה רגולציה וחקיקה עולמית בדומה למגילת זכויות האדם וחירותו, שהתכנים השיווקיים והפרסומיים יהיו עם אחריות וזהירות לגבי השלכות חינוכיות ותפיסתיות ולא העיקר להוביל המונים לגירוי יתר עד כדי שריר זב על פיהם ורוצים רק לקנות ולקנות ולקנות... אולי מהפכת האנרגיה החופשית תדחוף לכיוון זה. נגיד: ידע מאגי של יצירת ביטול משקל יקבל צורה של גילוי מדעי לגבי חוקיות פיזקלית חדשה וזה יעניק אנרגייה "כמעט חינם" להמונים ? אז קודם צריך לתרגם ידע מאגי לידע מדעי.

Swicca

New member
חבל..

.. רק שאין כלים פיזיים המסוגלים לעשות זאת. או בכלל למדוד אנרגיה מהסוג הזה בצורה אפקטיבית, שלא לדבר על לעקוב אחרי שינוי המציאות והיקום לאחר יצירתו של אפקט אנרגטי בזמן הפעולה שלו. :S אבל למה לא. לפחות הרעיון.

סיריוס1

New member
יש אנשים שמסוגלים לגרום לאבן לרחף באויר.

מאגיית הריחוף היא המפתח להצלת האנושות.

amphioxus

New member
המפתח לאושר הוא חלוקה של סמים מתאימים לכלל...

המפתח לאושר הוא חלוקה של סמים מתאימים לכלל האוכלוסיה.

gwizard

New member
אני טוען את אותו הדבר כבר שנים

אבל משום מה אף אחד לא מקשיב לי

לגרום לאבנים לרחף באוויר זה למתחילים

הלוואי שמשהו פשוט כזה היה המפתח להצלת האנושות.

PurpleFilth

New member
כשאתה אומר

"מאגיית הריחוף היא המפתח להצלת האנושות" אתה בעצם מתכוון לאורגזמה, לא?

neophile

New member
רגולציה וחקיקה עולמית..

אני מניח שזה כבר היה קורה אם לא היו אנשים שינצלו זאת לרעה ... אני יודע איך לגרום לזה להיות אפשרי וזה לא בתרגום של ידע מאגי לידע מדעי , תן למדענים לעשות את העבודה שלהם ואתה בתור מאג לבן תעשה את העבודה שלך . אני לא בטוח בכלל אם יהיו מהפכות שכאלה בקרוב...לדעתי צריך לפעול למען סגירת כורים גרעיניים כדי שאם יכה אסון בכדור הארץ לפחות הניצולים לא יצטרכו גם להתמודד עם קרינה ...

למעלה