טוב אז אצלינו זה ככה..

daniella28

New member
טוב אז אצלינו זה ככה..

כשהתחתנו בעלי ואני, אמו לא הסכימה שזה יהיה בקפריסין כלומר חתונה רפורמית אבל בעלי שכנע אותה שהיא לא תרגיש בהבדל שכן תהיה גם חתונה בארץ עם רב רפורמי, חופה, שמלת כלה והכל ואז היא התחילה לבדוק לנו אולמות וקייטרינג וכאלו מבלי שנתבקשה או ששאלה אם יהיה נכון להתערב... לאחר מכן כשנכנסתי להריון היא זרקה משפטים שמאוד הלחיצו אותי כמו: "לאחר שהילדה תיוולד אתם לא תראו אותה, היא כל הזמן תהיה אצלי" או "אני מאוד זקוקה לנכדה הזאת"... זה נתן לי תחושה כאילו אני איזשהו גוף שרק סוחב את ההריון עבורה והיא בעצם רוצה להיות האמא של הילדה. כשנשברתי ובכיתי לבעלי הוא דיבר איתה ומאז קיבלתי את כל הריקושטים שלה, תגובות עוקצניות וכאלו ולקח הרבה זמן עד שזה עבר.... עכשיו כשהלידה מתקרבת ובאה (עוד כחודשיים) היא כבר הודיעה שהיא תקנה עריסה וכל מיני ציודים לתינוקת שיהיו בבית שלה, מה שאני לא מבינה זה בשביל מה היא צריכה עריסה אם התינוקת ממילא לא תבלה אצלה את הלילה בשנה הראשונה...?? הדבר תמוה בעיניי! שני ההורים שלו החליטו לקנות לנו מצלמת וידאו ע"מ שנצלם את התינוקת לאורך כל השלבים, אני לא מעונינת במצלמת וידאו, לא מאמינה בזה לא מעונינת בזה ולא הייתי מסוגלת לבקש מבעלי שיגיד להם שוב שאנחנו לא מעונינים כי אין לי כוח להתמודד עם הריקושטים שוב... המצנו להם איזשהו תירוץ במקום... אמא של בעלי לא עבדה מאז שילדייה נולדו כלומר בערך 27 שנה, נראה לי שהיא פשוט משועממת רב הזמן ולכן מתעסקת בנו ובתינוקת העתידית יותר מידיי ואין לי כח לזה - מה עושים?? בבקשה, עצות...

שיר36

New member
תגובה

שלום לך, שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ( הלידה) . אל תתיחסי לחמתך יותר מידי. ידוע כי החמה תמיד מנסה לתפוס את המקום הראשון אצל הבעל. הרי ממילא היא לא תגדל את הילדה. תני לה לקנות עריסה, מיטה, צעצועים וכו´ ואל תתיחסי. בסוף היא תבין שהילדה היא שלכם ולא שלה. לכן, קחי מה שאפשר לקחת ואל תשתמשי בזה (מצלמת וידאו). אני מאחלת לך חיים טובים ומאושרים ואני בטוחה שתהיי אמא נפלאה גם בלי העזרה של חמתך.

דניאלה יקרה,../images/Emo140.gif

עדיין מוקדם להקדים את המאוחר. קודם תלדי בשעה טובה וב"ה. אח"כ תראי שכמו האינסטינקט האימהי שלך הופיע בטיבעיות כך תוכלי לתמרן בן דרישות החמות, ההורים וכו´. זה שחמותך מפתחת לעצמה תיאוריה בה הרך הילוד עובר לגור איתה זאת הבעיה שלה. המציאות בעוד כמה חודשים תטפח קלות בפרצופה והיא תבין מי האמא, מי הסבתא, וכד´. כרגע ההתלהבות פועמת בליבם של הסובבים וזה טבעי, אל תייצרי סערה כשעדיין השמיים בהירים. מנסיוני אומר לך : דיבורים לחוד ומעשים לחוד, ורק שתגיעי לנהר תחשבי איך לחצות אותו. ואם משעמם לה מאוד, תקני לה פאזל

daniella28

New member
תודה לשתיכן אך לדעתי צריך להגיב..

כבר עכשיו, אחרת ההפתעה תהיה הרבה יותר גדולה אח"כ! חוצמזה כשאת בהריון ומרגישה כל יום מתשעת החודשים האלו, את כל הפחדים והכאבים והאחריות והצפיה ההולכת וגוברת, הרבה יותר קשה לך לקבל שמישהו כאילו מנסה להשתלט לך על זה, את פשוט לא יכולה לעבור על זה בשתיקה.

25אירית

New member
אל תדאגי, דבורים לחוד ומעשים לחוד..

שמענו כבר על כל הסבתות שהבטיחו, כל עוד התינוק היה בבטן כמובן, שהן יקחו, יטפלו, ישמרו, יעשו וכו´... אחרי שהתינוק נולד ופתאום מפנימים שלהשאיר אותו ללילה אומר לקום כל שעתיים, פתאום רוח ההתנדבות קצת נעלמת... אז תני לה להתלהב כמה שהיא רוצה (זה נכד ראשון?) ואולי אפילו תשתפי אותה קצת. אל תדאגי, היא לא תקח לך את התינוקת. באחריות. לגבי המתנות שאת לא צריכה, אם היא בכזו התלהבות להעניק לכם מתנות לקראת הלידה אולי תנסי לכוון אותה לדברים שאתם כן צריכים ורוצים וכך תוכלי באמת לשמוח במה שקיבלת. אבל יקירתי, הכל שטויות, יש לך עכשיו משהו הרבה יותר מעניין, מרגש ומדהים להתעסק איתו, אז שיהיה לך המון המון מזל טוב.

למעלה