טוב, אז בגלל שצריך לכתוב הודעות... (סתם)

אסף ב6

New member
טוב, אז בגלל שצריך לכתוב הודעות... (סתם)

יש לי שאלה בשבילכם, האם יש אנשים שאפשר להגיד עליהם שיסודות מסוימים בולטים בהם במיוחד?
ואם כן, האם יש אנשים שזה לא ככה אצלם, אין יסוד מסוים שבולט אצלהם במיוחד?

סתם דוג' -
לי נראה שלצחי יש יסוד אדמה/עץ בולט,
לינוקא יש יסוד אוויר בולט.
אצלי - נראה לי מים, אבל אני לא בטוח.

השאלה שלי היא איך אתם (משתתפי הפורום ובמיוחד צחי וינוקא) רואים את זה, האם קלעתי לדעתכם? והאם יש משמעות לכך שיסוד מסוים בולט?

sharonlevari

New member
יש מצב של חפיפה בין 2 יסודות בולטים

אצל אדם מסויים כמו אש ואוויר ואז ניתן לראות איכויות יזמיות יוצרות אצל אותו אדם אך ניתן לוודא אצל כל אדם יסוד אחד שהוא עמוד השדרה שלו ויסוד נוסף שהוא התומך שלו.

הי אסף...רק בגלל שצריך לענות
...סתתתם

לגביי אתה מאוד צודק
- אני עץ ביסודי עם אדמה חזקה....אבל גם כל השאר בטיפוח
.
ינוקה לצורך העניין - מים..... נראה לי. בתפישה הסינית אין אויר, יש חמישה יסודות\מופעים - אדמה, מתכת, מים, עץ, אש.

בעקרון, חמש היסודות הם המשך ליין והיאנג. בדיוק כמו שכל דבר הוא בעיקר אחד מהם, אבל מצד שני יש בו מהשני, כך גם לגבי חמשת היסודות.
בכולנו יש מכל יסוד, רק שבדרך כלל, כל אחד מופיע ברמה שלו. אצל כל אדם מידת כל יסוד היא שונה. לפי מידת היסודות, הוא מתאפיין באופיו ובגופו.
כשיש הזנה מלאה של היסודות, יש הרמוניה תנועתית, וקיום מלאה.

לגבי טיפוח יסודות. אם לאדם למשל, אין אדמה - הוא אינו מוצא את מקומו בחיים, לא יכול להתיישב במקום אחד, אולי יהיו בעיות בתזונה, אולי פחד מגבהים.
אם הוא יחזק\יזין את האדמה שבו, יתכן שינוי בדוגמאות שנתתי. השינויי שיעשה יחלחל ליסודות הנוספים, היות וכל יסוד תלוי ומשפיע על האחרים.
ובכלליות - כמו שאדם מטפח את היין והיאנג שבו - הנקבי והזכרי ועל ידי כך נותן ביטוי רחב יותר לעצמו, ככל שיטפח את חמשת היסודות, הביטוי שלו בחיים יקבל עוד ועוד פנים.

בהחלט יתכן ולאדם יהיו יותר מיסוד אחד בולט. בדרך כלל הייתי אומר שניים - עיקרי...עם אופק. לפעמים היסודות מנוגדים זה לזה. נגיד מים שקטים וזורמים, עם אש פורצת.
גם אצלי זה יחסית כך - העץ הוא זה שמגביל את האדמה לפי התיאוריה הסינית. כלומר, מצד אחד יש לי יסודות חזקים של להיות במקום אחד(אדמה) ומצד שני אני יכול לעלות גבוה ולהתפרש (עץ). אני כיול להיות תכליתי (אדמה) ויחד עם זאת לראות כמה פוטנציאלים בעת ובעונה אחת (עץ) - זה יכול להיות די מבלבל.

הנה מאמר שכתבתי בעניין.
יש בו טבלה שמסכמת את היסודות וגם מאפיינים אדם לפי של יסוד.

ינוקא1

New member
היי. . . טוב לראות אותך

אני אכן עושה הרבה רוח . . .

בגדול התשובה היא כן. ניתן לומר זאת.
בספר "שערי קדושה" מאת רבי חיים ויטאל תלמיד האר"י הוא מונה את היסודות ואת ה"מידות הרעות" הנמשכות מהם.
ממילא מי שאצלו יש נטיה דומיננטית במיוחד , ניתן לומר עליו כי הוא משתייך ליסוד מסוים.
כנ"ל ניתן לראות סימנים בצורת הפנים והגוף וכדומה.

בעבר הרפואה כולה היתה מבוססת על אבחון זה , כיום רק ברפואה הסינית יש אבחון דומה.

התיאוריה הרפואית הבנויה על זה נקראת "ארבעת הליחות" או "ארבעת המרות" ותוכל לקרוא על כך כאן :

http://he.wikipedia.org/wiki/ארבע_הליחות

Lagrangian

New member
נראה שהאסטרלוגיה הסינית

די קולעת במובן הזה.. לפחות גישת ה Four Pillars שאני מכיר קצת.
אני לא זוכר איפה מצאתי את זה, אבל הייתה גם טבלה שעושה סיווג בין ייו ליאנג. בכל אופן, עמוד
השנה הוא דומיננטי להרכב.. אני לא סגור על עמוד החודש..

http://www.feng-shui-institute.org/free4pillars.htm

למעלה