טוב... אז בהחלט מגיע לכן סיפור לידה...

shelshi

New member
טוב... אז בהחלט מגיע לכן סיפור לידה...

טוב.. אז בשבוע 39+4, כשידעתי שבבוקר אני אצטרך ללכת לרופא עם הבחור הצעיר שלי, כמובן שהתעוררתי ב 3 וחצי לפנות בוקר עם צירים.. הם היו מאוד דומים לכל אלו החלשלושים שליוו אותי כבר 3 שבועות, אבל היה לי ברור שבכ"ז הפעם זה אחרת.. בחמש הערתי את האיש והתחלנו להתארגן כדי לשלוח את הילדים הגדולים למסגרות ולצאת למצוא רופא בהקדם לקטנצ'יק.אני חושבת שבעלי עדיין לא הבין שהפעם זה אחרת נראה לי. רק כשבדרך לרופא אמרתי שיבדוק שיהיה לנו איפה להשאיר אח"כ את הילד הוא הבין שהפעם אני רצינית. טורטרנו קשות עם הילד, ובינתיים צירים חלשים ברקע. לא מתזמנת ולא חושבת עליהם בכלל. בדרך הביתה הם מתחילים להתחזק. הגענו, נתנו לילדון לאכול ארוחת צהריים וקראנו לסבא וסבתא לבא. רציתי להתקלח, אבל הרגשתי שממש לא כדאי לי. הצירים היו מאוד חזקים ואינטנסיביים. האיש התקלח ויצאנו לדרך.כשהגענו הרגשתי שאני סופסוף יכולה לשחרר ממש ושהכל יתקדם.. הגענו למיון יולדות, 2 מיילדות קידמו את פנינו, אחת שאלה את השניה - לקחת מדדים ?, וזו הביטה עלי ואמרה- לא, היא עוד רגע יולדת. קודם נבדוק מה המצב.
חיברה אותי למוניטור, ובדקה פתיחה. רק 2.5. מעולם לא הגעתי עם פתיחה כ"כ קטנה לבי"ח. והכאבים... לא היו חזקים כ"כ בשלב כזה. לא יכולה לשכב, לא יכולה לשבת. היא אומרת לי- אל תבהלי עוד כמה דקות ירדו לך המים ואת יולדת. אחרי 10 דקות של מוניטור, שלא יכולתי לשכב בכלל, יש כבר פתיחה 4. לוקחים לחץ דם וחום, הולכת לעשות בדיקת שתן לסטיק מלווה באזהרה לא להתעכב. אני מרגישה שיש פיפי, אבל כלום לא יוצא.. חוזרת ומובלת לחדר לידה. המיילדת מביאה כדור פיזיו לחדר ואומרת לי- בואי תנסי ותראי, אולי זה יקל עלייך. לא יכולה לשבת עליו יותר משניה. הכאבים חזקים מאוד, מדמיינת שבכל ציר נפתח הרחם והתינוק שלי מתקרב אלי..המיילדת מבקשת שאני אהיה על המיטה, בכל תנוחה, רק על המיטה.היא אומרת שיש שלפוחית של מים שמקדימה את הראש, ושואלת אותי אם לפקוע את המים.

shelshi

New member
המשך...

אני שואלת אם הראש מספיק נמוך, כשי שלא יצנח חבל הטבור, היא אומרת שכן. בכל זאת החלטתי לא לפקוע.. אחרי כמה דקות פתיחה מלאה, וצורך אדיר ללחוץ. עומדת על הברכיים ונוהמת את דרכו של התינוק שלי החוצה.מרימה רגל אחת לכריעה, (עמידת גיבורים...)וממשיכה. אחרי שהראש יוצא, המים יורדים והמיילדת מתחילה לצעוק למיילדת נוספת לבא. נבהלתי, חשבתי שאולי נתקעו הכתפיים , אבל תוך כדי המחשבה שאלתי מיד מה קרה?? והרגשתי אותו מחליק החוצה. הסתובבתי אליו והמיילדת אמרה שלא קרה כלום רק המים שירדו היו מקוניאליים. אבל שהוא בסדר. מיד ישבתי ואספתי אותו אלי, הוא בכה בהיסטריה.. ביקשתי לחכות עם חבל הטבור ופשוט חיבקתי אותו. אחרי 2-3 דקות השיליה פשוט החליקה החוצה. המיילדת הופתעה מהמהירות ואז חתכנו את חבל הטבור... הוא היה תשוש ועייף ולא רצה לינוק, ורצו לקחת אותו לבדיקת רופא בגלל המים המקוניאליים. (למרות שהוא היה נראה בסדר גמור)אני נשארתי לבד בחדר לידה, והתחיל לי דימום קצת יותר חזר. התקשרתי לבעלי שיגיד למיילדת שעלתה איתו לתינוקיה שנראה לי שיש לי דימום קצת חזק. היא שלחה פנימה רןפא שבדק ואמר שנראה לו בסדר. אח"כ היא חזרה ואמרה שבכ"ז נראה לה לא משהו ונתנו לי עירוי פיטוצין. הייתי 3 שעות אחרי הלידה להשגחה בחדר לידה, הדימום נרגע, והעלו אותי למחלקה... עכשיו אנחנו בבית.. מתאוששים, נחים, יונקים... ומסתגלים לחיים החדשים.. בשמחה

איזה סיפור.

החלק שהכי אהבתי היה שהשליה החליקה החוצה ורק אז ניתקתם את חבל הטבור.
תמיד ניראה לי שכ"כ ממהרים לנתק.
התאוששות מהירה וגידול נעים ורגוע.

איזה כיף!!! תודה על העידכון!!

שפע של חלב, אושר, שמחה ושעות שינה!
אהבתי את הסיפור, נשמע שהיה קצר ועוצמתי!
חוץ מהקטע שהשאירו אותך לבד בחדר לידה..
שוב תודה על העידכון.

למעלה