יאכל שקשוקה עם דלעת?
של מאיר השמן מפורום אורט של פעם, טעימה ונהדרת, פעם תרגמתי לכמויות "נורמליות" לא מוצאת.
שקשוקה סוכות של מאיר 12.10.03
30 ביצים
קילו וחצי בצלים קצוצים
חצי קילו פלפל ירוק חתוך לקוביות
12 שיני שום שלמות
6 ק"ג עגבניות תמר מרוסקות קלות במעבד.
חצי קילו דלעת מרוסקת קלות
חצי קילו פלפלים אדומים מרוסקים או 5 כפות רסק גמבות
2 כפות סוכר
שמן זית.
פלפל גרוס
תבלין ראס אל בית.
מל"ט
במחבת להשחים את הבצל והפלפל הירוק בשמן זית.
להוסיף את שיני השום לדקה אחת.
להוסיף את כל הרסקים והסוכר ולבשל במחבת תוך בחישה כ 10 –15- דקות. עד לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל עד שנוזלים מתאדים. לא מדדתי כמה זמן אך התוצאה הייתה שמחצית התאדה . נשאר 4 ק"ג רוטב לשקשוקה.
ולהכניס את הביצים אחת אחת.
לבשל על אש נמוכה עד שהחלבון יהיה לבן ועד שהחלמון יהיה כתום.
לא מומלץ וול דאן.
מל"ט ופלפל גרוס.
בהגשה:
פלפל שחור עם עלי פטרוזיליה.
או
גבינה בולגרית רגע לפני שמוכן לדקה אחת ברווחים שבין החלמונים, .
ראס אל חנות: (אם לא קונים)
4 כפות כמון, טחון
4 כפות פלפל אדום חריף, טחון
2 כפות פלפל אדום מתוק, טחון
2 כפות גרגרי שומר, טחונים
2 כפות גרגרי קימל, טחונים
1 כף כוסברה, טחונה
1 כפית פלפל שחור, טחון
1 כפית פלפל לבן, טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
1/2 כפית קליפת אגוז מוסקט, טחונה
1/2 כפית ג'ינג'ר (זנגביל), טחון
1 כף כורכום, טחון
1/4 כפית ציפורן, טחונה
1/4 כפית קינמון, טחון
1/2 כפית אבקת ורדים