טוב, אז היי...

mati88

New member
טוב, אז היי...

את ההודעה הזו אני כותבת מתוך איזה שהוא צורך די אגואיסטי, כשאני חושבת על זה, (וסליחה מראש אם ההודעה תראה כחסרת רגישות באיזה שהוא מובן בגלל הטכניות שבה): אז אני בת 15, ולמשפחה שלי יש היסטוריה די רצינית של סרטן. סבא מצד אמא נפטר מסרטן, אבא של אבא גם, שני אחים של אבא נפטרו גם הם מסרטן ועכשיו- גילו אצל אבא שלי איזה שהוא סוג של כביכול סרטן (אני לא זוכרת כרגע מה השם, אבל זו מחלה שפוגעת בתיפקודי כבד ומגדילה את הכמות של כדוריות הדם הלבנות, אבל זו לא לוקמיה. כרגע זה כאילו רדום ולא מוגדר כסרטני, אלא יכול להתפתח פתאום למשהו סרטני, והוא צריך לעשות בדיקות ביקורת כל שלושה חודשים). מכל זה וגם מידע כללי, אני יודעת ומבינה שסרטן הוא תורשתי (לפחות במידה מסוימת), ומה שאני שואלת זה בעצם מה הסיכוי שיתפתח סרטן אצלי בגיל מאוחר יותר, או גרוע מזה- שיתפתח סרטן אצל אחד האחים שלי? (אם יש בכלל אפשרות לדעת מראש, או אם יש איזה שהיא "מתמטיקה" לעניין). תודה רבה מראש, ושוב סליחה על הטכניות של השאלה, מתי.

היי מתי

את לא צריכה להרגיש אגואיסטית כשמשהו מפחיד אותך, זה בסופו של דבר רגש של כל אחד עם עצמו. מחלת הסרטן היא תורשתית במקרים מסויימים, במחלות מסויימות. מכיוון שלא אמרת איזה סוגים היו אצלך במשפחה אז אי אפשר לדעת. (וגם אם היה להם סרטן הערמונית, הסיכויים שזה יופיע אצלך הם מאד קלושים..) אז השאלה היא איזה סוג סרטן יש לאביך ואם זה סוג שיש לו נטיה לעבור בתורשה, ז"א - יש גן שאחראי על המחלה, זה עדיין לא מבטיח חד משמעית שמי שנושא את הגן ייפתח את המחלה. אפשר לעשות בדיקות גנטיות ואפשר לעשות בדיקות תקופתיות כדי שאם וחס וחלילה ויקרה, אז זה ייתגלה בשלב התחלתי מה שמבטיח סיכויי ריפוי גבוהים. את יכולה לקרוא קצת בקישור שצירפתי.
גלי

למעלה