נועה ורועי
New member
טוב, אז הנה תגובתי לשרשור שהיה פה
קודם, דת מדינה וכל השאר. ואני מקווה שכולם יקחו את זה ממקום מאוד נקי ולא להתחיל להפגע לי!!!! אני זו נועה, שהתחתנה חתונה אזרחית בקפריסין עם כל המשפחה גם שלי וגם שלו, בתוספת אחים ואחיינים. (ולא זה לא עניין של כסף, זה עניין של סדרי עדיפויות
). אני חושבת שזה מאוד עצוב שברגע כל כך חשוב בחיינו אנחנו מוצאים את עצמנו מתחשבים באנשים שכלל לא חשובים לנו, מילא האמא של החתן (שרוצה להזמין את הדוד של הבת דודה כי היא היתה בברית שלו...
). אבל למה רבנים ובלניות ובכלל המוסד המושחת הזה... למה אנחנו צריכים לערב בחתונה ה"לבנה"- משהו כל כך מלוכלך... ובגלל זה הלכנו למקום מדהים (בית דניאל) שממש עשה לנו חשק להתחתן חתונה יהודית. להבדיל מכאלה שמעבירות שיחות עמוקות עם הבלנית, לנו היתה שיחה מדהימה עם הרב- כל כך אינטיליגנט, עם כל כך הרבה ידע. שלא נעים לי להגיד, אבל אני בטוחה שכל הרבנים בכל הרבנויות בכל המדינה שלנו- לא יודעים חצי ממה שהוא ידע, על המסורת והדת. שלא נדבר על זה שהייתי בחתונה שהרב לא ידע שאומרים שבע ברכות ולא שבעה.... ובקיצור, לפני כמה ימים רועי היה צריך למלא איזה מסמך ושאל אותי מה תאריך הנישואין שלנו (האזרחי או הרפורמי) ויש לזה רק תשובה אחת- ברור שהרפורמי!!! בתור ישראלית יהודיה זה מה שחשוב (זה פאק במערכת שאי אפשר להתחתן כאן בארץ אזרחי, או להבדיל שטקס רפורמי לא נחשב...). ואחרי כל ההרצאה הזו, הנה משהו קטן לידע הכללי: יהודי בניגוד לצרפתי, היא הגדרה גם של דת וגם לאום כך שצרפתי שהולך ברחובות ניו יורק הוא, אמריקאי צרפתי ואילו יהודי שהולך באותו רחוב ממש הוא אמריקאי יהודי... מה שסביר להניח שקצת מבלבל את כולם... ואני חושבת שסבתא של שליקאט יותר מהכל היתה ציונית- ולא יהודיה... לפחות לפי זה שהיא בחרה בארץ ישראל ולא בארצות הברית. ודרך אגב- היינריך היינה, שנולד בגרמניה לדת היהודית- התנצר. וכל זה על מנת שיוכל ללמוד משפטים (במאה ה-18 לא נתנו ליהודים ללמוד משפטים ורפואה) רק בסוף ימיו כשהוא נמצא בפאריז (שם הוא קבור) שאלו אותו אם הוא מתכוון "לחזור הביתה" ולהתגייר... תשובתו היתה- "אין לי לאן לחזור כי מימי לא עזבתי את הדת היהודית"... זאת אומרת שהוא "בילף" כל השנים... בערך כמו אלה שהן אפיקורסיות מוחלטות- אך עדיין מרגישות טהורות כשהן הולכות למקווה! די מספיק עם הצביעות, איך אתם רוצים שמשהו ישתנה במדינה הזו? עוד מעט תגידו לי שזה חשוב שש"ס יקימו גן ליד הבית שלכם... כי איך הילד ידע מאיפה הוא בא... או יותר נכון לאן הוא הולך?????????????????? ואת כל זה כתבה מישהי שנולדה בארה"ב, שיכלה ללמוד באוניברסיטה מאוד טובה שם ובחינם, אבל החליטה שכאן בארץ זה הבית שלה, וכאן היא תלמד (למרות שזה עולה המון כסף). ולא בגלל שהיא יהודיה, אלא בגלל שהיא ישראלית.
קודם, דת מדינה וכל השאר. ואני מקווה שכולם יקחו את זה ממקום מאוד נקי ולא להתחיל להפגע לי!!!! אני זו נועה, שהתחתנה חתונה אזרחית בקפריסין עם כל המשפחה גם שלי וגם שלו, בתוספת אחים ואחיינים. (ולא זה לא עניין של כסף, זה עניין של סדרי עדיפויות