טוב אז השבוע נולדו לנו עוד שלושה נכדים

קלייטון.ש

Well-known member
לא באותו יום כמו בפעם הקודמת. הפעם לא הזעיקה אותי הראשונה בבהילות לבית החולים. למעשה גם היא בעצמה בקושי הלכה לשם. נתנה לבעלים לטפל בנשיהם.
ביום ראשון ילדה כלתי, אשתו של הבן. היא ילדה בת.
ביום שלישי הבת הקטנה ילדה, בן.
ולמחרת בתי הגדולה ילדה, גם היא בן.
אז עכשיו יש לנו איזון מגדרי בין הנכדים. ארבע בנות וארבעה בנים.
בתי הקטנה כבר הודיעה שלבן יקראו יעקב. אני מזכיר שלאחותו הגדולה קוראים רחל (התינוקת).
תגיבו בטח כמוני: מה? למה?
תשאלו האם יש במשפחה איזה יעקב שאפשר לקרוא לתינוק על שמו?
התשובה היא כן, יש, בצד האבא, אבל באמת שלא דחוף לקרוא לתינוק על שמו של בן המשפחה הזה.
תשאלו אולי הבת שלך מתקרבת ליהדות? התשובה, חוששני, חיובית. הנשים שם כבר כמה זמן מתעסקות בהדלקת נרות בערב שבת, ומסדרות חלה, והבנים המסכנים נדרשים לעשות קידוש.
אחרי כן הם מדליקים טלויזיה וכולי אבל לא הקטנה. היא התחילה גם לשמור את השבת ונראה לי ששיערה ייאסף במטפחת בקרוב. השאר בלי ספק ינדדו בעקבותיה. ככה זה עם הדת הזו. מדביקה.
אז תשאלו לסיכום: הבת שלך משוגעת?
זהו בדיוק. היא משוגעת. לגמרי. משוגעת בטעם שלי ועדיין. הם כולם משוגעים שם אבל היא בפסגה.

סופהו 1

Well-known member
אפרופו השם יעקב- אחרי גל השמות שנשמעו כמו לקט הברות שצורפו לשם, יש בשנים האחרונות, בשכונות חילוניות לחלוטין, גל של שמות מן המקורות.
אתה פוגש את אסתר, רות, נעמי, יהודית, אברהם, יאיר, יהודה וכו.

שם כזה או אחר, מה שחשוב-
מזל טוב! מזל טוב! מזל טוב!

Zadig

Well-known member
לא באותו יום כמו בפעם הקודמת. הפעם לא הזעיקה אותי הראשונה בבהילות לבית החולים. למעשה גם היא בעצמה בקושי הלכה לשם. נתנה לבעלים לטפל בנשיהם.
ביום ראשון ילדה כלתי, אשתו של הבן. היא ילדה בת.
ביום שלישי הבת הקטנה ילדה, בן.
ולמחרת בתי הגדולה ילדה, גם היא בן.
אז עכשיו יש לנו איזון מגדרי בין הנכדים. ארבע בנות וארבעה בנים.
בתי הקטנה כבר הודיעה שלבן יקראו יעקב. אני מזכיר שלאחותו הגדולה קוראים רחל (התינוקת).
תגיבו בטח כמוני: מה? למה?
תשאלו האם יש במשפחה איזה יעקב שאפשר לקרוא לתינוק על שמו?
התשובה היא כן, יש, בצד האבא, אבל באמת שלא דחוף לקרוא לתינוק על שמו של בן המשפחה הזה.
תשאלו אולי הבת שלך מתקרבת ליהדות? התשובה, חוששני, חיובית. הנשים שם כבר כמה זמן מתעסקות בהדלקת נרות בערב שבת, ומסדרות חלה, והבנים המסכנים נדרשים לעשות קידוש.
אחרי כן הם מדליקים טלויזיה וכולי אבל לא הקטנה. היא התחילה גם לשמור את השבת ונראה לי ששיערה ייאסף במטפחת בקרוב. השאר בלי ספק ינדדו בעקבותיה. ככה זה עם הדת הזו. מדביקה.
אז תשאלו לסיכום: הבת שלך משוגעת?
זהו בדיוק. היא משוגעת. לגמרי. משוגעת בטעם שלי ועדיין. הם כולם משוגעים שם אבל היא בפסגה.
|וואו||מזלט|

צליליתה1

Well-known member
מזלטוב קלייטון! הרבה בריאות ואושר.

מרבה נכדים מרבה שמחה

קלייטון.ש

Well-known member
נסענו לבקר. כולם בבית, משקלים תקינים, בריאים ועם כל האצבעות שצריכות להיות. ספרתי.
הם סידרו חדרים לכל הילדים בדירה אחת (יש להם שלוש).
חדר אחד לבנות הגדולות, התאומות ורחל התינוקת. הן ישנות ביחד באותה מיטה.
חדר לבנים הגדולים (מיטות נפרדות), והחדר ליד לתינוקות.
זו הדירה ששייכת לבת הקטנה והיא ובעלה גרים שם. כרגע כמו בלידה הקודמת הבחור התבקש למצוא לו מקום בדירה אחרת. היא לא רוצה אותו בקרבתה. בכלל. נראה לי שהיא לא מסוגלת לראות אותו אפילו. לא אותו ולא אף אחד מהגברים האחרים.
מבחינתו זה כנראה בסדר, בין כה וכה הגברים שם רגילים להתאסף בדירה שניה לעשות ביחד מה שגברים מסוגם עושים ביחד.
חדר השינה שלה מסודר להנקה ושלוש האימהות יושבות שם על כורסאות או שוכבות ביחד במיטה ומניקות. כנראה גם נשארות לישון ביחד. לא שאלתי כי יתעצבנו עלי אבל אני יודע.
התאומות עשו לי סיור. הראו לי "זו אחותי החדשה וזה אחי וזה אחי".
אני לא מתרגש מזה כבר. גם אני כבר לא זוכר מי אח ביולוגי של מי. ומה זה באמת משנה.
אותה בת משוגעת שלי לקחה סופית את תפקיד הטיפול בילדים. מבחינתה הסידור של המגורים הוא קבוע. הילדים יגורו איתה בביתה, שתי האימהות האחרות יכולות לקבל זכויות הנקה והסדרי ביקור, אבל הילדים הם שלה. היא אומרת בפירוש - "הילדים שלי". על כל הילדים. ואף אחד לא מתווכח.
אני מתכוון לשבת איתה איזה יום לשיחה מעמיקה על חייה. אבל קודם שההורמונים ששוצפים כרגע בגופה, ומפוצצים בה את הדחפים האימהיים, שגם ככה חזקים אצלה במידה לא סבירה, יתפוגגו קצת.

צליליתה1

Well-known member
נסענו לבקר. כולם בבית, משקלים תקינים, בריאים ועם כל האצבעות שצריכות להיות. ספרתי.
הם סידרו חדרים לכל הילדים בדירה אחת (יש להם שלוש).
חדר אחד לבנות הגדולות, התאומות ורחל התינוקת. הן ישנות ביחד באותה מיטה.
חדר לבנים הגדולים (מיטות נפרדות), והחדר ליד לתינוקות.
זו הדירה ששייכת לבת הקטנה והיא ובעלה גרים שם. כרגע כמו בלידה הקודמת הבחור התבקש למצוא לו מקום בדירה אחרת. היא לא רוצה אותו בקרבתה. בכלל. נראה לי שהיא לא מסוגלת לראות אותו אפילו. לא אותו ולא אף אחד מהגברים האחרים.
מבחינתו זה כנראה בסדר, בין כה וכה הגברים שם רגילים להתאסף בדירה שניה לעשות ביחד מה שגברים מסוגם עושים ביחד.
חדר השינה שלה מסודר להנקה ושלוש האימהות יושבות שם על כורסאות או שוכבות ביחד במיטה ומניקות. כנראה גם נשארות לישון ביחד. לא שאלתי כי יתעצבנו עלי אבל אני יודע.
התאומות עשו לי סיור. הראו לי "זו אחותי החדשה וזה אחי וזה אחי".
אני לא מתרגש מזה כבר. גם אני כבר לא זוכר מי אח ביולוגי של מי. ומה זה באמת משנה.
אותה בת משוגעת שלי לקחה סופית את תפקיד הטיפול בילדים. מבחינתה הסידור של המגורים הוא קבוע. הילדים יגורו איתה בביתה, שתי האימהות האחרות יכולות לקבל זכויות הנקה והסדרי ביקור, אבל הילדים הם שלה. היא אומרת בפירוש - "הילדים שלי". על כל הילדים. ואף אחד לא מתווכח.
אני מתכוון לשבת איתה איזה יום לשיחה מעמיקה על חייה. אבל קודם שההורמונים ששוצפים כרגע בגופה, ומפוצצים בה את הדחפים האימהיים, שגם ככה חזקים אצלה במידה לא סבירה, יתפוגגו קצת.
זה לא כזה רעיון רע, אם כולם מרוצים מהסידור. יש אמהות שרוצות לטפל בילדים 24/7, יש כאלה שמספיק להן שעתיים אחהצ, זה בסדר וזה בסדר כל עוד הילדים מטופלים כמו שצריך.

וזה מקסים לילדים, שיש להם משפחה מאוד מורחבת.

קלייטון.ש

Well-known member
זה לא כזה רעיון רע, אם כולם מרוצים מהסידור. יש אמהות שרוצות לטפל בילדים 24/7, יש כאלה שמספיק להן שעתיים אחהצ, זה בסדר וזה בסדר כל עוד הילדים מטופלים כמו שצריך.

וזה מקסים לילדים, שיש להם משפחה מאוד מורחבת.
אני דואג לילדה. ילדה בת 21 עם איקיו 160 וכשרונות אקדמים שיכולים להביא אותה לכל מקום שאפשר להעלות על הדעת - אין תחום אקדמי שהיא לא יכולה להצליח בו - שמחליטה שהיא מקדישה את חייה לגידול ילדים, לא רק שלה (מתוכננים עוד 3) אלא גם של אחותה וגיסתה, זה לא נראה לי בסדר.
אמרתי לאשתי "הילדה דפוקה". עונה לי "זה ממך". לפחות זו נחמה, שמצב הרוח שלה משתפר.

צליליתה1

Well-known member
אני דואג לילדה. ילדה בת 21 עם איקיו 160 וכשרונות אקדמים שיכולים להביא אותה לכל מקום שאפשר להעלות על הדעת - אין תחום אקדמי שהיא לא יכולה להצליח בו - שמחליטה שהיא מקדישה את חייה לגידול ילדים, לא רק שלה (מתוכננים עוד 3) אלא גם של אחותה וגיסתה, זה לא נראה לי בסדר.
אמרתי לאשתי "הילדה דפוקה". עונה לי "זה ממך". לפחות זו נחמה, שמצב הרוח שלה משתפר.
נהוג לחשוב שמי שמטפל בילדים (גננות, מורות, אמהות שבוחרות לגדל את הילדים) איך לומר, פחות אינטלגנטי ומוצלח ממי שמוסרים את הילדים לטיפול של אחרים. מעובדות בשטח, למרבה השמחה, זה לא בדיוק נראה כך במציאות. בכל מקרה, נראה לי שהאינטרס של כולנו צריך להיות שההכי מוצלחים ומוצלחות יגדלו לנו את הילדים.

כשהגעתי לארהב הופתעתי מאוד ללמוד שגננת נדרשת להיות בעלת תואר שני, ובתיכון מספיק תואר ראשון. מנהלת הגן לא הבינה מה אני לא מבינה, זה ברור לגמרי שככל שהילד קטן נדרש טיפול יותר איכותי מאנשים יותר מוכשרים, (מלשון הכשרה)

אני מניחה שהבת 21 תרצה בשלב מסוים לעשות דברים אחרים ועם iq 160 גם תדע איך למצוא את הדרך. הרבה בהצלחה לכולם.

מזל טוב!! נכדים/נכדות זו מתנה נהדרת, אשר מעריכים במיוחד כאשר מתבגרים. רק בשמחות וזהירות מהקורונה....

למעלה