קלייטון.ש
Well-known member
לא באותו יום כמו בפעם הקודמת. הפעם לא הזעיקה אותי הראשונה בבהילות לבית החולים. למעשה גם היא בעצמה בקושי הלכה לשם. נתנה לבעלים לטפל בנשיהם.
ביום ראשון ילדה כלתי, אשתו של הבן. היא ילדה בת.
ביום שלישי הבת הקטנה ילדה, בן.
ולמחרת בתי הגדולה ילדה, גם היא בן.
אז עכשיו יש לנו איזון מגדרי בין הנכדים. ארבע בנות וארבעה בנים.
בתי הקטנה כבר הודיעה שלבן יקראו יעקב. אני מזכיר שלאחותו הגדולה קוראים רחל (התינוקת).
תגיבו בטח כמוני: מה? למה?
תשאלו האם יש במשפחה איזה יעקב שאפשר לקרוא לתינוק על שמו?
התשובה היא כן, יש, בצד האבא, אבל באמת שלא דחוף לקרוא לתינוק על שמו של בן המשפחה הזה.
תשאלו אולי הבת שלך מתקרבת ליהדות? התשובה, חוששני, חיובית. הנשים שם כבר כמה זמן מתעסקות בהדלקת נרות בערב שבת, ומסדרות חלה, והבנים המסכנים נדרשים לעשות קידוש.
אחרי כן הם מדליקים טלויזיה וכולי אבל לא הקטנה. היא התחילה גם לשמור את השבת ונראה לי ששיערה ייאסף במטפחת בקרוב. השאר בלי ספק ינדדו בעקבותיה. ככה זה עם הדת הזו. מדביקה.
אז תשאלו לסיכום: הבת שלך משוגעת?
זהו בדיוק. היא משוגעת. לגמרי. משוגעת בטעם שלי ועדיין. הם כולם משוגעים שם אבל היא בפסגה.
ביום ראשון ילדה כלתי, אשתו של הבן. היא ילדה בת.
ביום שלישי הבת הקטנה ילדה, בן.
ולמחרת בתי הגדולה ילדה, גם היא בן.
אז עכשיו יש לנו איזון מגדרי בין הנכדים. ארבע בנות וארבעה בנים.
בתי הקטנה כבר הודיעה שלבן יקראו יעקב. אני מזכיר שלאחותו הגדולה קוראים רחל (התינוקת).
תגיבו בטח כמוני: מה? למה?
תשאלו האם יש במשפחה איזה יעקב שאפשר לקרוא לתינוק על שמו?
התשובה היא כן, יש, בצד האבא, אבל באמת שלא דחוף לקרוא לתינוק על שמו של בן המשפחה הזה.
תשאלו אולי הבת שלך מתקרבת ליהדות? התשובה, חוששני, חיובית. הנשים שם כבר כמה זמן מתעסקות בהדלקת נרות בערב שבת, ומסדרות חלה, והבנים המסכנים נדרשים לעשות קידוש.
אחרי כן הם מדליקים טלויזיה וכולי אבל לא הקטנה. היא התחילה גם לשמור את השבת ונראה לי ששיערה ייאסף במטפחת בקרוב. השאר בלי ספק ינדדו בעקבותיה. ככה זה עם הדת הזו. מדביקה.
אז תשאלו לסיכום: הבת שלך משוגעת?
זהו בדיוק. היא משוגעת. לגמרי. משוגעת בטעם שלי ועדיין. הם כולם משוגעים שם אבל היא בפסגה.