טוב אז התוצאות הראשונות של מי השפיר תקינות

GonnaB40

New member
טוב אז התוצאות הראשונות של מי השפיר תקינות

עשיתי מי שפיר ברביעי הקודם. רופא מדהים בתל השומר- דר פלדמן!! לפני שהספקתי להזדעדע ממש (דמעות וזה) כבר הייתי בחוץ. כוולה 20 שניות ונגמר. שילמנו 5200 שח לדעת תוצאות ראשוניות של מי השפיר (QF) בגלל שהשקיפות הייתה כל כך גרועה 1:20. אז התוצאות הראשוניות של תסמונת דאון וכזה היו תקינות.
עכשיו ממתינים לצ'יפ.
הכניסה לתל השומר הייתה חוויה מתקנת מבחינתי. הפעם הקודמת הייתה לפני שנתיים, כשנאלצתי לעשות הפלה בתקופה שאני ובעלי היינו כל כך מרוחקים זה מזה, שבכלל לא רציתי שיהיה לצידי שם. ובחנייה אמר לי שהוא לא יעשה ילד עד שלא נפתור את הדברים בינינו (היינו על סף משבר משמעותי).
כל זה יחד עם העובדה שאין הפרדה בין יולדות לבין רופא הנשים במיון היולדות, וראיתי את כל הבטנים הענקיות הנרשמות ללידה כשאני עומדת לעבור הפלה, והיציאה מהאולטרסאונד בה הודיעו לי שאין תקווה עברה דרך חלון שחרור ילודים- עשה לי מההפלה שעברתי, גם אם בשבוע 10 חוויה הרבה יותר טראומטית וגדולה, ממה שאולי הייתי חווה בסיטואציה אחרת.
ואילו עכשיו, הוא היה איתי, ביחד, בחוויה הזו. הוא דאג לי שלא יקרה לי כלום, וחיבק אותי ונתן לי יד, והיה איתי, זוגי.
איזו זכות להכיר מחדש את בן הזוג אחרי 15 שנה ביחד. להנות ממנו מחדש, למרות העציצים והנעליים שרוצים לזרוק מדי פעם אחד על השני

אז זו הייתה חוויה מתקנת של ממש.
ואז ביום שישי הייתה בעיתון מקור ראשון אצל חמותי כתבה במוסף על נשים שחוו לידה שקטה. ואני קוראת בסלון, כשהילדות בחדר משחקות ובעלי לידי קורא עוד מוסף- וכל מה שאני רוצה זה רק לבכות.
בסוף הלכתי לבכות בשרותים ושטפתי את הפנים וחזרתי לסלון אבל בעלי אמר לי למה את קוראת את זה.
אז אני קוראת את זה כי אני חוששת, הכי חוששת, מזה. עד הלידה. שזה מה שיקרה. אין ערובה. אין ביטחון בשום שלב בהריון הזה. והוא מפרפר בתוכי, ולא בטוחה שאין בו פגם כלשהו, למרות שבנתיים כל הבדיקות הוכיחו אחרת. ולמרות זאת, לא נקשרת. עוברת עוד בדיקה ועוד בדיקה, רק כדי לסמן וי ולהמשיך הלאה. דואגת יותר למשקל שלא יעלה משמעותית ולא נותנת לעצמי להקשר.
ובכל זאת, כשחששתי אחרי כמה ימים מדליפת מי שפיר עקב הפרשות מוגברות, זה היה חשש פתאום להריון. שלא יעלם, שלא יאבד. אכפתיות ולא אדישות מנוכרת.
הפתיע אותי.

כל כך ריגשת אותי

גם הבשורות על תוצאות ראשוניות תקינות, אבל בעיקר התיאור של היחסים עם בן הזוג, אחרי כל מה שעברתם ביחד.
ובלי קשר - אני בשוק מהמחיר ששילמתם על ה-QF! זה כולל גם צ'יפ, או שזה רק על ה-QF?

ספרקית

New member
אני לא יודעת מה שמחתי יותר לקרוא...

על התוצאות התקינות, על מצב העניינים בינך לבין בעלך או על ניצניו של החיבור להריון הזה

איזה פוסט מרגש
אני כל כך שמחה בשבילך/בשבילכם.

כולנו חוששות ברמה כזו או אחרת

זה התסכול הכי גדול בהריון אחרי אובדן... החלפת התמימות והאופטימיות בידיעה שעד הרגע האחרון אין שום ערובה שהכל יהיה בסדר. החיים במתח המתמשך הזה לא פשוטים

מאחלת לך המשך הריון בריא, תקין ושמח.

GonnaB40

New member
תודה בנות אתן מקסימות. קצת מתמטיקה חישובית שלי

אולי לא הבהרתי נכון את הסכום- הכל ביחד עלה 5200:
2500 QF
צ'יפ 1900
650 שמירה שבוע כי עשיתי את זה בשבוע 16+5 כפי שהזמינו אותי, אז שומרים לשבוע ואז עושים את הצ'יפ

אוקיי,זה יותר הגיוני

קטע מוזר, באיכילוב המחירים אחרים לגמרי (QF בסביבות 1200 שקל, צ'יפ יותר מ-3000!) והם אומרים שזה מחירון אחיד של משרד הבריאות...
אבל יאללה, העיקר שהתוצאות יהיו תקינות, לא משנה המחיר.

מוסיפה מחירים בהדסה לטובת הכלל

QF-PCR - קצת מתחת ל1000ש"ח
קריוטיפ מולקולרי - הבדיקה הבסיסית, צ'יפ שמחליף את הצביעה הקלאסית של הכרומוזומים שעושים בכל בתי החולים. חינם לזכאיות (כמוני) נדמה לי שעולה כ1300 ש"ח.
צ'יפ מורחב - כ1400ש"ח תוספת למחיר הבסיס, זה הצ'יפ הגנטי שעושים גם בבתי החולים האחרים.

טוב שיצא טוב, מזדהה מאד עם מה שכתבת

לא נקשרת, רק דואגת לנהל את רצף הבדיקות ובטח שלא מרשה לעצמי לחשוב שאפשר להניח שיהיה בסדר. ההתעסקות במשקל, שהיא לכאורה מוצדקת אצלי כי התחלתי במשקל מאד גבוה, היא בעצם נסיון שלי לשלוט באחד הדברים הבודדים שיש לי השפעה עליו.
&nbsp
מבינה מאד את האיכפתיות שתופסת אותך לא מוכנה, אם אני תופסת את עצמי נהנית מהתנועות, אני מיד מחזירה את עצמי לתלם...

מרגש כל כך

לקרוא עלייך ועל בעלך. יכולה כל כך להזדהות עם הלבד הזה שאת מתארת בהפלה, כשכל מה שצריך זה חיבוק ואין אפשרות לקבל אחד ממי שאמור להיות הכי קרוב. והשיחה הזאת על לא יהיו עוד ילדים, זה כל כך מוכר.
ועל כן מרגש כפליים לקרוא שהוא היה איתך והחזיק לך יד. זה שווה הרבה יותר עכשיו.

למעלה