טוב אז זה הכלב שלי ....

• פותח הנושא 3Dead
  • פורסם בתאריך

3Dead

New member
טוב אז זה הכלב שלי ....

כפי שאתם רואים בעיות קשות עם הפרווה (גם במציאות ) .... הרעיון הוא לעשות כלב ביטצ'י שיושב סתלבט כאשר ברקע הבעלים שלו מנקה את ההפרשות שלו ... או משהו כזה (זה עדיין בפיתוח) :)

טוב אז תגובה...

למרות שלא כתבת שאתה מעוניין בהערות אני אעיר. האם ככה דמיינת את הכלב, או שיכול להיות שזה מה שיצא לך ובינתיים אתה "מרוצה מזה ככה"? -הסיבה שאני שואל את זה היא שבאומנות אחד הדברים הכי חשובים הוא להיות כנה עם עצמך, בעיקר כשיוצרים בתלת מימד, שזה תהליך ארוך ומייגע. אם אתה לא כנה עם עצמך מהתחלה עד הסוף - אתה תגלה בסוף תמונה שונה ממה שציפית לראות, ואז תתחיל לשכנע את עצמך שזה מה שבעצם דמיינת ואז יחשבו שלדימיון שלך יש בעיות טופולוגיה... אם התשובה לשאלה הזאת היא שלא ככה דמיינת את הכלב אבל ככה הוא יצא, אז השאלה הבאה היא האם ציירת רפרנס לפני שהתחלת למדל? האם ציירת סקיצה של כל התמונה שאתה מדמיין? בניית תמונת סטילס בתלת מימד צריכה להתנהל כמו רישום קונסטרוקטיבי - מהכלל אל הפרט. כלומר, אתה מתחיל במודלים מופשטים מאד, ממש פרימיטיבים שמייצגים את המסות ה"כבדות" ביותר בתמונה, וישר שם מצלמה ותאורה. ככה אתה יכול לטפל בבעיות קומפוזיציה, "משקל" יחסי של עצמים, הצללות וזויות מצלמה, עוד לפני שאתה מתחיל לרדת לפרטים קטנים. אח"כ כשאתה יורד לפרטים הקטנים אתה כבר יודע מה יראו ומה לא, וככה אתה יכול לחסוך התעסקות עם איזורים מורכבים שבכלל לא רואים. עכשיו להיות קצת יותר פרטני... לכלב שלך חסר אופי, וחסר סטייל - הוא לא חייב להיות דומה לכלב, כל עוד מבינים שהוא כלב. עם סגנון טוב אתה יכול גם לחסוך לעצמך שימוש בפרווה וגם לעשות כלב שאף אחד לא ישכח (תחשוב על מיילו ב"המסכה" - אחרי שהוא לבש את המסכה). חסרה לכלב שלך הבעה - כדי שיהיה לו אופי אתה חייב לתת לו הבעה כלשהי שתעזור לך להביע את הרעיון של התמונה. עוד דבר, תחשוב על זוית יותר מעניין מאשר מקדימה, זה די משעמם. בהצלחה! (עושה לי חשק להשתתף בתחרות למרות שנכוותי קשות ב-Machineflesh)

3Dead

New member
תודה , אני תמיד מעריך תגובות כנות.

צירפתי רפרנס של הכלב - בזויות מסויימות הוא דומה לקוף גם במציאות :) ) העניין עם הפרווה הוא יותר ניסיון מאשר דמות סופית. אני מודה שללא הפרווה הוא נראה יותר טוב .... לגבי בעיות בעיות אחרות , ניסיתי לשכנע את הכלב למדל עבורי את התנוחה שראיתי בעיני רוחי -זה לא הלך. אז ניסיתי כמה צילומים שלו . העניין הוא שאני מנסה לתת לכלב פוזה אנושית והדרך בה מידלתי אותו היא הדרך שנראה לי בה יתנהגו הגפיים שלו ... אחרי הכל , מה אני מבין באנטומיה של כלבים ?! הצללות וכו' ... עוד הגעתי לשם. שוב התמונה היא תהליך של ניסוי ולמידה על PLUGIN חדש עבורי. הכלב פשוט קורבן לניסויים שלי .

עדיין הייתי משנה את סדר העבודה..

אם אתה רוצה לנסות וללמוד פלאגין חדש, אני חושב שזה נכון לעשות את זה בשלב הזה ולא מאוחר יותר כשלא נשאר זמן, אבל אז הייתי עושה רק חלק בגוף שלו, הראש לדוגמא, כדי לא לבזבז זמן. לגבי "הצללות וכו'" - מצטער להגיד לך אבל לא משנה כמה המודלים שלך טובים, וכמה שפרווה נראית טוב... -אלא אם כן יש לך כישרון פנומנלי לקומפוזיציה, זה הכרחי שתתכנן היטב את זוית הצילום, זוית התאורה ואת הקומפוזיציה הכללית של התמונה ---לפני--- שאתה מתחיל למדל דמויות. לגבי כלבים ואנטומיה של כלבים - אני אישית אהבתי את הפוזה של הכלב - מאד מצחיקה ובגלל הפרווה גם לא שמים לב אם האנטומיה נכונה או לא. הדבר היחיד שמפריע לי הוא שאין לכלב שום הבעה חוץ מהבעה "כלבית" טיפוסית. אני מבין שאתה הולך על משהו ריאליסטי. תראה - אם המטרה היא לנצח בתחרות (כן, זה לא מילה גסה אפילו שאתה ישראלי), אני לא חושב שהרעיון שלך יעבוד אם תציג אותו בצורה ריאליסטית כי למען האמת אין ברעיון שלך שום דבר מיוחד - הרי כל בנאדם שאימץ גור נאלץ לנקות אחריו ולפעמים באותו זמן הכלב "במקרה" מסתלבט לו בערסל שלו. אז מה הבעיה לקחת מצלמה דיגיטאלית ולצלם סיטואציה כזאת? למה לטרוח ולבנות הכל בתלת? לא חבל על הזמן שלך? אני חושב שלרעיון שלך יש המון פוטנציאל דוקא בתור קריקטורה, כי רק בעזרת הקריקטורה תוכל להראות לנו משהו שאנחנו לא רואים - את האינטרס הכלבי להפוך אותנו לעבדים! אבל - אם המטרה שלך היא רק לעשות ניסוי כלים ל-Plugin כלשהו, אני אפסיק לבלבל לך ת'מוח...

3Dead

New member
יש משהו בדבריך והבנתי את זה

עוד בהודעה הקודמת שלך . בכל אופן אני חושב שאני אקצין את הרעיון כך שהכלב יראה פחות ריאלסטי ויותר מנייק ! תודה.

למעלה