טוב, אז יש לי תור למחר...

PUGNI

New member
טוב, אז יש לי תור למחר...

נראה מה הרופא יגיד לי. (להזכירכן, הפסקתי גלולות בנובמבר, מאז קיבלתי פעם אחד אחרי 43 ימים וזהו, לא הגיע עוד מחזור - כבר חודשיים וחצי) מה שכן, עברתי קופ"ח לקופה של בעלי (כללית) ורק במקרה היה תור פנוי לזמן הקרוב, חוץ מזה כל התורים היו לסוף אפריל תחילת מאי - מה אתן אומרות על זה???) מאוד עזר לי לקרוא מה שכתבתן כאן בימים האחרונים, קראתי גם קצת באינטרנט ואני מרגישה שאני לא לגמרי בורה

m i c h a l y

New member
כולנו באותה סירה?../images/Emo3.gif

למה לא סיפרו לנו על זה לפני שקפצנו להשתמש בגלולות? עד לחודשים האחרונים זו נראתה לי המצאת המאה. נוח, קל, בטוח....ודופק את הגוף... בכל אופן, שיהיה בהצלחה. אני בכללית, וכאן (אולי כי זה יישוב קטן) אני מקבלת תורים מאוד קרובים, לפעמים אפילו מהיום למחר... בכל אופן כשהתחלתי להיות מודאגת כבר הלכתי לרופא פרטי (אני והלחץ שלי) אז בהצלחה, וממליצה לך להכין את כל השאלות מראש.... מיכל.

זה נכון שלא סיפרו לנו

אבל הגלולות עם כל הביקורת הן המצאה נפלאה. אני לא יודעת באיזה גיל ובאיזה מצב משפחתי התחלת לקיים יחסי מין, אבל היכולת הזאת לא לדאוג מהריון לא רצוי (כן, בגיל 17 זה בדרך כלל לא רצוי
), היא דבר חשוב מאד. לי למשל היה אסור להיכנס להריון עד לא מזמן. אמצעי מניעה אחרים לא באו בחשבון, חלקם מסיבות דתיות ואחרים מסיבות של אחוזי מניעה. הגלולה אפשרה לי להיות רגועה. והרוגע לדעתי הוא אחד הדברים הכי חשובים בכל העסק. אז כן, לוקח זמן לגוף לחזור לעצמו, ואפשר גם להתייחס אל זה כאל תהליך מחודש של היכרות עם הגוף שלנו, הקשבה לעצמנו, ל"קולות" ולסימנים שהגוף מסמן לנו. על פי רוב המחקרים שאני קראתי, לגלולות אין השפעה שלילית על הפריון. לפעמים, לוקח יותר זמן להיכנס להריון, נכון. ועדיין. נשימה עמוקה וטובה ורוגע. כל דבר מגיע בזמן שלו. ויום נפלא נעמה

m i c h a l y

New member
נכון

שבגיל 17 זה מאוד נוח, אבל בכ"ז אם הייתי יודעת מראש שייתכן שתעבור שנה עד שהמחזור שלי יחזור לעצמו אולי הייתי עושה שיקולים אחרים... כאחת שדואגת לאיזון בכל תחום אחר הקשור לגוף שלי זה מאוד מכעיס אותי לדעת שהתייחסתי אל הגלולות כאל "קסם נפלא" ועכשיו הגוף שלי מודיע לי שלקסם הזה יש גם מחיר שלא לקחתי בחשבון...

אמאסיס

New member
כשהייתי בת 19, לפני 22 שנים

אני זוכרת שהלכתי לראשונה לקבל גלולות מהרופא, והתנהל אז בדיוק ויכוח בקשר לאיך צריך לקחת גלולות: הגישה ה"ותיקה" הייתה שכשלוקחים גלולות צריך לעשות מדי פעם הפסקה של כמה חודשים (נדמה לי שהם דיברו על הפסקה אם לוקחים גלולות שנה או יותר), והרופאים ה"חדשנים" ביטלו את זה וטענו בפסקנות שזו זהירות מיותרת ושאין צורך - "את הגלולות מהדור החדש אפשר לקחת כמה שנים שרוצים ולא צריך לעשות הפסקה". אז אין צורך לפסול את כל שיטת הגלולות מכל וכל, אבל פשוט כנראה שהייתה סיבה טובה לאותה גישה שנתפסה כ"מיושנת", שאמרה שצריך לעשות הפסקה בגלולות מדי שנה/שנה וחצי ולתת לגוף להתאושש. אולי הרופאים פשוט התלהבו יותר מדי מהגלולות מהדור החדש, ונסחפו לקיצוניות כשוויתרו לגמרי על הבקרה של ההפסקות. לקסם של הגלולות אומנם יש מחיר - אבל אולי המחיר הזה כבד יותר עכשיו, כשהפסקנו, בעידודם של הרופאים, לעשות את ההפסקות הקצובות בגלולות. ***** (ברור לכן שאני לא רופאה, וכל אלה רק השערות...) ***** (ועדיין לא החלטתי אם לקחת עכשיו גלולות כמה חודשים, או לא...)

למעלה